Plattformen uppges användas av 7 miljoner småföretagare.
Röstningen i representanthuset slutade med ett nästan enigt resultat. Bara sex personer röstade emot medan 352 röstade för, vilket gör att USA tar ännu ett steg mot att kunna förbjuda Tiktok.
Lagförslaget är ett sätt för USA att pressa Bytedance till att sälja Tiktok, eftersom man oroas över att data ska kunna komma i felaktiga händer med kinesiska kopplingar. Om Bytedance inte går med på att sälja plattformen kan USA, enligt lagförslaget, välja att förbjuda appen helt.
Tiktoks CEO, Shou Zi Chew, publicerade efteråt ett klipp på Tiktok, som vände sig till plattformens amerikanska användare.
Vi kommer att fortsätta att göra allt vi kan, inklusive att utöva våra lagliga rättigheter för att skydda denna fantastiska plattform som vi har byggt tillsammans med er, säger Shou Zi Chew.
Utanför Kapitolium i Washington pågick under onsdagen protester mot lagförslaget, där människor höll upp skyltar med texter som “Tiktok förändrade mitt liv till det bättre” och “Jag är en av 170 miljoner amerikaner på Tiktok”.
Plattformens öde i senatens händer
Nästa steg är att rösta om förslaget i senaten, där inställningen uppges vara mer splittrad. President Joe Biden, som själv skaffade ett Tiktok-konto så sent som i februari, har sagt att han kommer att skriva under lagförslaget, om det går igenom kongressen.
Tiktok menar i sitt officiella uttalande, att ett förbud mot appen skulle drabba flera miljoner amerikaner och den amerikanska ekonomin.
Processen inför omröstningen har hållits konfidentiell och lagförslaget har drivits igenom med anledningen att det amerikanska representanthuset vill se ett förbud.
Vår förhoppning är att senaten kommer att ta hänsyn till fakta, lyssna på sina väljare och förstå den potentiella påverkan på ekonomin, de sju miljoner småföretag samt de 170 miljoner amerikaner som använder vår tjänst ett förbud av TikTok skulle få, skriver en talesperson från Tiktoks svenska kommunikationsbyrå, Redgert comms.