E-handel över gränserna blir allt vanligare, något som en ny undersökning från PayPal tydligt visar. Betalningsleverantören har nämligen tittat närmare på e-handeln i sex av de största e-handelsmarknaderna, USA, Tyskland, Storbritannien, Australien, Kina och Brasilien, och kommit fram till att allt fler sneglar utomlands.
Enligt PayPal kommer 93.7 miljoner nätkonsumenter från de sex olika länderna att handla från utländska sajter till ett värde av 105 miljarder dollar i år. Om man inte tar emot beställningar från utlandet kan man helt enkelt gå miste om ett par kronor.
– Gränsöverskridande handel är inget nytt. Våra lokala butiker är fyllda med varor från hela världen. Vad som är nytt nu är hur lätt det har blivit för konsumenterna att handla på nätet direkt från e-handlare runt om i världen, och de enorma möjligheter som det för med sig. Vårt budskap till handlarna är att om man letar efter nya sätt att öka sin försäljning, särskilt i en lågkonjunktur, börja sälja direkt till de 94 miljoner gränsöverskridande konsumenterna från dessa sex marknader som är värd 105 miljarder dollar, säger David Marcus, koncernchef på PayPal.
307 miljarder dollar år 2018
Amerikanska e-handelssajter var de mest populära bland de tillfrågade och tvåa kom Kina tätt följt av Hong Kong. Även Kanada, Australien och Tyskland fanns med bland de mest populära länderna när konsumenter tar steget över gränsen. Den vanligaste anledningen att man shoppar från en utländsk sajt är för att spara pengar, ett annat vanligt skäl är för att få tag i varor som man inte hittar lokalt.
Kläder skor och accessoarer är de vanligaste produkterna vid gränsöverskridande e-handel, men även skönhetsprodukter är populärt. Precis som elektronik, datorutrustning, smycken och klockor.
PayPal säger sig också ana hur mycket den gränsöverskridande e-handeln från de sex länderna kommer att vara värd år 2018. Då väntar man sig att 130 miljoner nätkonsumenter kommer att handla från utländska sajter till ett värde av 307 miljarder dollar.
Källa: Internet Retailer