ANNONS

Så stor blir Boozts Q1-förlust

Sandra Gadd, CFO på Boozt

Facit efter extraordninära nedskrivningen.

ANNONS

"Till följd av coronavirusets utbrott på de nordiska marknaderna under mars och som en konsekvens av de åtgärder som vidtagits av respektive regering har konsumtionen av mode och accessoarer påverkats mycket negativt".

Så lät det från Boozt när företaget för några veckor sedan tvingades konstatera att marsförsäljningen inte hade blivit vad bolaget hade hoppats på. För att möta den minskade efterfrågan hade bolaget dessutom genomfört en "extraordinär nedskrivning" av varulagret, vilket väntades resultera i en försämrad rörelsemarginal för Q1.

LÄS ÄVEN: Tunga smällen för Boozt: "Extraordinär nedskrivning"

Nu meddelar Boozt att det förväntade rörelseresultatet för årets första kvartal väntas landa i intervallet -63 till -57 miljoner kronor.

Lämnar över till outletbutiken

Varunedskrivningarna rör framför allt varor från våren och sommaren 2019, men enligt Boozt finns det även produkter från höstens och vinterns kollektioner som nu har fått skrivas ned.

Vanligtvis skulle dessa varor fått en ytterligare chans att säljas i enlighet med våra ordinarie nedskrivningsprinciper, där allt skrivs ned efter 18 månader. Historiskt har nedskrivningar gjorts med cirka 1 procent av säsongens inköpsvärde, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Nu planerar Boozt att istället fokusera på innevarande säsong. Förhoppningen är att åtminstone en del av de bortplockade varorna ska kunna säljas till lägre priser i systerbutiken Booztlet.com.

Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Julerbjudande

40% rabatt

På årsmedlemskap