Nyligen kunde vi berätta att PostNord gått med 1,5 miljarder i förlust under 2016 och befinner sig i kris. Tusentals danska anställda riskerade sina jobb och samtidigt kunde DN avslöja att näringsminister Mikael Damberg (s) i ett internt dokument konstaterat att situationen kräver regeringens ingripande.
Både svenska och danska politiker kritiska
En åtgärd som ministern kunde tänka sig att ta itu med skulle enligt DN vara att gå igenom de gamla krisplanerna. Det beskedet har dock väckt fler frågor än svar.
Så sent som i fredags kunde vi berätta att danska politiker är chockade över företagets akuta kris och nu går den svenska moderaten Lars Hjälmered, vice ordförande i näringsutskottet - där Damberg själv håller i klubban - öppet ut och ifrågasätter hur PostNord ska kunna utföra sitt samhällsuppdrag i framtiden.
"Stora problem med förtroendet"
Senare idag kommer Hjälmered och hans kollegor i utskottet således att ställa Damberg till svars och fråga ut honom om vad som egentligen är regeringens plan för att rädda företaget.
- Posten har ju i uppgift att dela ut post i hela landet till både enskilda och företag. Och det förutsätter att svenska posten har en bra ekonomisk verksamhet och att det fungerar väl. Och det är klart är det stora problem med ekonomin och med förtroendet så är risken att det här ifrågasätts, säger Hjälmered till Ekot.
"Förväntar mig att de presenterar en plan"
Och Hjälmered säger att han förväntar sig att regeringen nu gör något åt situationen.
- Posten är inne i en stor förtroendekris och de har stora ekonomiska problem. Jag tycker det är lite osäkert vad regeringen vill med posten. Jag förväntar mig att de presenterar en plan och en idé hur man får det här bolaget att fungera.
Utesluter inte delning av PostNord
Det är framförallt sedan den svenska och danska postverksamheten slogs ihop 2008 som problemen har eskalerat, särskilt på den danska sidan av företaget. Och ministern säger nu själv att han inte utesluter en återgång till skild postverksamhet som verkar i respektive land.
- Vi utesluter inga handlingsalternativ och utgår ifrån att göra det bästa möjliga av PostNord, men framför allt vill vi bevaka den svenska postdelens verksamhet i det här mycket knepiga ekonomiska läget i Danmark, säger ministern till Ekot.