Idén till FjÀllkassen föddes på en fjÀllsemester. Anne Olsson som driver företaget hade inte haft tid att fundera på maten inför den stundande fjÀllresan. Och hyr man stuga i fjÀllen kan det bli en hel del handlande och kånkande av matkassar.
â Matlagningen gör vi gÀrna tillsammans, men tÀnk vad skönt det hade varit att fÃ¥ lite hjÀlp med bÃ¥de val av mat och handling. GÀrna med lite goda och frÀscha rÃ¥varor frÃ¥n trakten, och inte med en matkasse som förutsÀtter att du har en stor del av ingredienserna hemma, eftersom skÃ¥pen gapar tomma i stugan nÀr vi kommer, sÀger Anne Olsson.
EfterrÀttskasse eller ostkasse
Till FjÀllkassen finns det tio olika matrÀtter i olika prisklasser att vÀlja mellan. Man vÀljer sjÀlv sina rÀtter, minst tre stycken, och kan sen Àven komplettera med en efterrÀttskasse eller ostkasse. Samtliga ingredienser, Àven salt och peppar till de olika rÀtterna ingår. Allt blir hemkört till stugan eller lÀgenheten.
För tillfÀllet levererar FjÀllkassen till fem orter i VemdalsfjÀllen, och till sex orter i FunÀsdalsfjÀllen. Senast att haka på matkassetrenden Àr Ramundberget, och i mars startar man Àven med leveranser till à refjÀllen.
â Vi tror att det Àr pÃ¥ semestern som matkassen gör mest nytta, det blir helt enkelt mer tid för skidÃ¥kning och samvaro. I Ramundberget pratar vi om bara Àkta vara och hÀr kÀnner vi att vi trÀffar mitt i prick. Ãkta mat och Àkta skidÃ¥kning hör definitivt ihop, sÀger Bitte Nilsson, Ramundbergets Alpina.
KÀlla: Press