Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #128440
    Vessla
    Medlem

    Bara de trevliga varumärkesintrånget på Trygg e-handel fick mig att skratta. Tråkigt bara att alla konsumenter inte är lika källkritiska som dem borde vara.

    #128181
    Vessla
    Medlem

    Jag har sagt det tidigare men jag tror att de tål att upprepas. Efter att jag mer eller mindre har gått igenom de flesta större butiksleverantörerna så föll min beställning till [URL=”Länk: http://mypagesse.nordicshops.com/AFF/HxioiRRfXR9dg6ImTog”%5DNordisk E-handel[/URL]. Dom designar för tillfället 4 olika butiker åt mig. Och jag hoppas att jag kan lansera den första butiken inom ett par veckor. Vi valde butiksläsningen e-handel 3. Då den har det mesta vi önskade.

    Nu törs jag inte uttala mig om vilka funktioner som andra leverantörer har lagt sig till med. Men deras koppling till bokföringsprogram som Visma/Mamut etc kommer att underlätta administrationen avsevärt för oss.

    En annan viktig faktor bakom vårt val av just Nordisk E-handel va deras återförsäljarmodul. Som har flera prislistor så man kan ge vissa kunder en bra rabatt medan andra bara kan handla momsfritt.

    Sen har även Nordisk E-handel en snygg mobillösning som finns som tillval. Och som vi kunde läsa idag så står m-handel för 10% av trafiken till e-handeln. Så den funktionen är nog värd sitt pris på 295 kr.

    #128027
    Vessla
    Medlem

    Nu är jag ingen expert i ämnet. Men efter många förhandlingar så valde jag att förlägga allt till Nordisk E-handel. Och jag är mycket nöjd med de samarbetet. För tillfället så designar dom 4 butiker åt mitt företag, och jag hoppas att jag kan lansera den första inom ett par veckor. Regeln som jag har lärt mig är att man verkligen får vad man betalar för när det gäller butikslösningar.

    #127934
    Vessla
    Medlem

    @info@sportstolen.se 25008 wrote:

    Min spontana tanke är att det låter dyrt?

    Sen tillkommer väl dyra avgifter för lossningen i sverige

    Allt är generellt och det är sant att priset inte är det lägsta på marknaden. Dock erbjuds ju en del fördelar som väger upp. En av fördelarna är ju att du har en fast adress i USA. Dit du kan skicka beställningar från olika platser i landet istället för att ta hem flera olika beställningar till Sverige.

    En annan fördel med samfrakten är ju att du kan ha din låda på fraktcentralen i upp till 3 månader så du kan handla i din egen takt och skicka alla beställningar till en adress. Där dina beställningar i sin tur packas och sedan skickas till Sverige. Lossningsavgifterna ska som jag har förstått de ingå i priset. När väl godset anlänt till oss så packas de om och skickas på pall till kunden.

    #127283
    Vessla
    Medlem

    Intressant initiativ TS. Vi planerar vi för fullt att förlägga all vår e-handelsverksamhet till Gävle. Nu när vi kommer igång på allvar. Så det vore intressant att träffa lite folk.

    Jag kan även passa på att promota Fotomedia mässan som går av stapeln i Gasklockorna, Gävle den 1:a oktober. Där jag tror att de flesta av er kommer hitta något intressant.

    #124576
    Vessla
    Medlem

    @evawennman 21588 wrote:

    När man importerar från icke eu-land så tullar man X antal % av varan
    Sen ska ju tullverket ha moms också. Men betalar man moms på summan av vara + tull + frakt ELLER på bara vara + tull ELLER på bara varan ??

    Tacksam för svar! jag lyckas inte hitta något på nätet…

    Jag kan passa på att tipsa både dig och andra på formuet som går i tankarna om att börja importera att läsa Stora importhandboken. Den har gett mig många svar.

    #124343
    Vessla
    Medlem

    Konkurrens: Jag känner till ett flertal leverantörer som inte säljer till fysiska butiker som ligger för nära varan geografiskt. Och jag kan förstå att leverantören vill ge sina butikskunder möjlighet att växa med deras produkt. Om två identiska butiker på samma gata har samma leverantör kommer det att leda till leverantörskannibalism: Kort sagt båda butikerna säljer varor från leverantören vilket i sin tur kommer leda till priskrig och dumpa förtjänsten för leverantören.

    På samma sätt kan leverantörer agera vad det gäller e-butiker. Butiken tar inte in ett större lager än nödvändigt och kan vara en konkurrent för andra som handlar av leverantören. Nu vet jag inte vad det är för produkter som du nekas köpa. Men det är en av mina teorier i frågan.

    #124191
    Vessla
    Medlem

    Efter att jag har läst igenom tråden så har jag fått en del tänkvärda tips, tack! Men efter att jag började googla på ämnet för att hitta en bok om internlogistik så hittade jag mest böcker om transporter etc. Finns det någon som sitter på ett bra boktips? Om inte annat kanske någon borde skriva en för kommande e-handelsgenerationer ;)

    #124050
    Vessla
    Medlem

    @Andreas 18648 wrote:

    Som de flesta säkert vet så säljer jag annorlunda fälgar och däck.

    Nu har jag lite fundera på tanken att starta en fristående affärsblogg. Dock funderar jag om det är värt det i längden. Drar det in mer folk till butiken passar det min branch?

    Läser månne folk i bilvärlden en fälg och däckblogg?

    Mitt mål skulle vara att koppla ihop den med min facebook fanpage och webbutiken som en stream som visar rubriker. Facebook fanpagen hade jag först planer på att använda som en blogg. Dock verkar det vara svårt på grund av dess begränsning på innehåll. Max en bild osv.

    Jag tänker högt här och skulle vara tacksam för lite reflektioner kring detta.

    Jag tror helt klart att folk skulle läsa din blogg, dock tror jag att du ska ha lite mer än bara inriktning på fälgar. Det finns nog mycket nyheter inom bilvärlden som du på ett eller annat sätt skulle kunna återknyta din verksamhet till. Frågan är bara om du har tid och ork för att driva en blogg?

    #124049
    Vessla
    Medlem

    @Ulrik 18944 wrote:

    Hejsan,
    Vi er et dansk foretagende, som i dag sælger dagligt til sverige igennem Ikast Etiket A/S – Etiketter för kläder och festivalarmband

    Vi har nogle unikke produkter, som er meget populære i sverige og vil meget gerne sælge endnu mere i sverige og til det har vi brug for noget hjælp til:

    -generel gennemgang af vores side
    -optimering af adwords
    -sökordsanalyse
    -linkbuiling
    -andet?

    Vi vil gerne finde et lille foretagende eller person, som kan være behjælpelig, evt. med at finde de rigtige lokalt i sverige og løse det løbende og hjælpe os på timebasis på fast månedsbasis. Vi er IKKE efter et dyrt foretagende, men mere en kreativ, seriøs og serviceminded person, som er til at betale sig fra.

    Kan du hjælpe eller kende en, så skriv endelig en e-mail til os :-)

    Med venlig hilsen
    Ulrik

    Om jag förstår dig rätt så söker ni en återförsäljare i Sverige? Om det är fallet så är jag mer än intresserad av att ta en diskussion med er.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)