Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
5 juni, 2012 kl. 05:13 #146898Vedhemma_seDeltagare
På ehandel.org finns en leverantörsguide för ehandelssystem som kan vara intressant. Det är ingen viktning eller inbördes jämförelse (förutom själva storleken på företagen).
Vill du ha en plattform utan egentliga begränsningar gällande utseendet finns SiteDirect. Det kostar dock en slant att köpa systemet.
26 april, 2012 kl. 11:15 #143631Vedhemma_seDeltagare@Dan 42652 wrote:
Att säga att man inte behöver bry sig om det i en modern ehandelsplattform låter som arrogans eller inkompetens dock.
Kan vara så att de bara uttryckt sig klumpigt. I vår plattform på Vedhemma är stödet inbyggt i plattformen, så där behöver man inte bry sig alls.
19 april, 2012 kl. 12:57 #143099Vedhemma_seDeltagare@Magento 42052 wrote:
Sharespine är ett superbra alternativ. Att Wikinggruppen tar betalt för att integrera detta gör mig nästan lite upprörd. Kan inte tänka mig att någon open source leverantör skulle göra det.
Varför ska Wikingruppen (och andra ehandelsleverantörer) leverera det gratis eller utan månadskostnad? De har kostnader för att underhålla kopplingen. Så fort något ändras i Visma eller Sharespine måste de lägga tid på att ändra sin kodbas.
Om en utvecklare kostar 500kr/h att hålla igång (lön, arbetsstation, kontor, fikaraster osv osv osv) och ehandelsleverantören lägger 10h i månaden på att underhålla kopplingen (felsökning, buggfixning, ny funktionalitet osv – totalt 5000kr) krävs det i fallet med Wikinggruppen (bara ett exempel, jag vet inget om Wikinggruppen) att de har 125 installationer av Sharespinekopplingen för att gå runt.
Visst, det är en startkostnad också, men det är inte gratis att utveckla kopplingar mot externa system. Kan mycket väl kosta flera hundra tusen per koppling, och e-handelsleverantörer behöver kopplingar mot tiotalet externa tjänster för att kunna sälja sina tjänster.5 april, 2012 kl. 07:26 #141532Vedhemma_seDeltagareJag brukar köra med webbläsarnas inkognitoläge (Ctrl+shift+n = ”porrläget”) för att testa icke-personliga sökresultat. Det finns en GET-parameter för att göra detta också, men jag kommer inte ihåg vilken det är.
1 april, 2012 kl. 08:02 #141111Vedhemma_seDeltagareJag kollade lite snabbt på deras lista över referenser. Gymgrossisten kör Askås, och om jag inte missminner mig så kör CDON en rejält utökad version av Incordias gamla lösning (Incordia köptes upp av Litium runt 2008/2009).
Vilka Apptus är vet jag inte, men de levererar inte ehandelsplattformar till alla de som står under sina referenser. Därmed inte sagt att de inte jobbar med de. Helt andra affärsrelationer kan mycket väl finnas.
21 mars, 2012 kl. 07:30 #139937Vedhemma_seDeltagareOm man definierar ”stulen” som att din konkurrent laddar ner bilden och sedan lägger upp den på sin sida kan man egentligen bara hitta den genom bildsökningsfunktioner. Google har någon funktion på sin bildsök där man kan ladda upp en bild och därefter söker Google på liknande bilder.
Om de däremot laddar in din bild direkt går det att spärra med såväl htaccess som brandväggsregler på din webbserver (beroende på leverantör, driftlösning osv).
Men det bästa sättet är att jävlas med dina konkurrenter genom att vattenmärka dina bilder så de inte kan stjäla de rakt av.
15 mars, 2012 kl. 12:41 #139334Vedhemma_seDeltagareGoogle analytics -> Google Analytics
En sak jag reklekterade över på din webbplats är att all kontakt ska gå via knivhuset.info medan domänen är knivhuset.com. Det går inte att surfa till knivhuset.info så det kan bli lite konfunderande. Använd .com-domänen istället är mitt förslag.
15 mars, 2012 kl. 09:11 #139262Vedhemma_seDeltagareMars är ett egennamn och ska skrivas med stor bokstav. ”Jag hälsade på Dan när jag stod och kliade mig mitt på Dan hela dan” är således korrekt (om man nu tycker att ”dan” är bättre än ”dagen”. Det innebär också att man står på personen Dan när man hälsar på honom .
10 mars, 2012 kl. 11:49 #138789Vedhemma_seDeltagareDe använder mikroformat.
Microformats
hProduct Microformats WikiJag har inte byggt in det själv, men ett av sätten man kan lösa det på är att namnge CSS-klasserna på specifika sätt, i det här fallet namnger man klassen runt priset ’price’ och valutan ’currency’ (observera också att de använder titletaggen för att specificera valutan på ett mer internationellt gångbart sätt)
1 mars, 2012 kl. 12:48 #138006Vedhemma_seDeltagareSiteDirect (sitedirect.se) som vi kör stödjer detta, men smakar det så kostar det.
Webbpubliceringen är oerhört kraftfull och man kan styra närapå allt (utom vilken kod som genereras ut i bakgrunden) men samtidigt är det inget system du lär dig hantera på en halvtimma heller. -
FörfattareInlägg