Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 42 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #186366
    teriff
    Deltagare

    Pingar detta inlägg lite , lite klent med svar tycker jag ;)

    Länkar till din Ehandels sida för lite SEO push

    #186118
    teriff
    Deltagare

    Förstår inte ditt problem

    Home & Root är samma sak, alla kategorier måste ligga i Root/Home och sen om du har sub kategorier så kan de läggas vart du nu vill lägga dom. Men bas kategorierna måste läggas i Home

    Vill du ”veckla ut kategorierna” så klickar du på Home så visar de sig

    [ATTACH]1446[/ATTACH]

    #185833
    teriff
    Deltagare

    En av mina sidor ej rankar
    Källkritik, bra! ;) Helt sant! Hemsidan jag nu skyltar med syns varken på Google eller är särskilt snyggt optimerad.
    Hemsidan är endast 13 dagar gammal. Och detta är också anledningen varför jag är så aktiv på Ehandel.se just nu.
    Grunden är byggd och dags att kickstarta sidan och få in lite relevant trafik etc.
    Se hur intresset ser ut för hjälp med dvs tjänster på plats i Kina. Framförallt se vad folk klickar på, var de stannar, vilka ord som är bäst. Sen efter det kör vi lite fine-tuning på SEOn och konverteringen , så att om någon månad rankar den på Ehandels bilder & produkt foto tillsammans med lite mix and match kombinationer mellan dessa.
    Enormt nischad sida med liten konkurrens så kan vara lite slarvig , men hemsidan är i första stadiet just nu:p

    Men nej är inte ny med detta. Har hållit på med SEO och byggt och optimerat 40-50 butiker och hemsidor sedan 2008. Mest för att det är kul , så nått har man väll lärt sig

    Vad är det du som du inte är med på vad jag menar?
    Om det är orden som är nya för dig i steg 1-7 så Googla dessa.
    Annars bryt ner stegen och gör en plan.
    Får du fortfarande inte rätt på det eller om det är något koncept du inte är med på så skicka ett PM så ska kan vi gå in på det mer.

    Ordföljd spelar roll
    Visst Google kör mix and match men använd den ordningen som du tror är bäst baserat på din research. Ordföljd spelar roll , det gör/kan göra skillnad speciellt om du är inne på ord med hög konkurrens.

    Dvs dessa är/kan vara olika
    Kanel & äppel
    Kanel och äppel
    Äppel & kanel
    Äppel och kanel
    Äpple och Kanel
    Äpple & kanel
    äppel / kanel
    Doftljus
    Doftljus-

    Konkret:
    Välj rätt ord / ordföljd för rätt sida.
    Checka steg 1-7 med hur du kan göra länkar
    Om någon annan har ytterligare tips på hur du kan få länkar och kunder så fyll på listan och du har och göra de närmaste taget ;)

    #185830
    teriff
    Deltagare

    Samma ordningsföljd eller inte

    Kort svar: Ja måste vara samma
    Långt svar: Automatiska program brukar inte vara så smarta och har du inte exakt samma ordföljd i många program så kommer du få missvisande poäng även om google kanske inte hade gett dig 0/100 ;)

    Struktur
    Som jag skrev i en annan seo post för någon dag sedan detta är en produkt i en sub kategori i en sub kategori i en kategori. 3 niver ner!
    Så strunt i att optimera för doftljus, det borde kategorin doftljus eller startsidan göra. ( Klicka in på min profil och läs det jag skrev om nivåer på ord för någon dag sedan, samma gäller för dig )

    Detta är en produkt och bör fokus på vad produkten är dvs Doftljus + Äppel & Kanel + Keith Haring i vilken ordning eller om det ska vara ”kanel och/& äppel,äpple” eller ” Äppel/äpple och/& kanel” får du kolla lite i google keyword planner.
    ”Beauty Lies in the Details”

    Hur du ska få fler Länkar:
    1. Be dina leverantörer om länkar

    2. Artisterna, be om någon länk ifrån dom då du säljer 400kr deras art och 39kr ljus

    3. Ta lite snygga bilder av dina ljus och posta på konst & art hemsidor.

    4. Skriv i din signatur här på ehandel.se att du letar länk partners
    ( Försök hitta folk som har många domäner på olika servrar och domänkonto ) då ”om jag länkar till dig och du länkar till mig” inte är lika bra som om Hemsida A länkar till Hemsida B och Hemsida B länkar till Hemsida C

    5. Hitta nån mellanstor bloggare eller influencer på Instagram och skicka iväg något kul till dessa + skriv ett handskrivet brev om varför du valde dom och hur en länk till din hemsida alltid är uppskattad.

    6. Lägg upp lite snygga stock images för andra att använda online i tex Pexel.com eller liknande och hoppas på att någon gör en referens till dig.

    7. Gör någon kampanj till dina Kunder, lägg med någon reklam i paketen om hur du uppskattar folk som tar bilder och lägger upp online för att sprida Art och ljus i det Svenska vintermörkret eller nått. Sen ber du dom skicka länk till sina inlägg till din epost och du ger dom någon nice rabatt eller gratis grej i nästa beställning.
    Reklam + Återkommande kund utan kostnad är alltid kul :)

    Ett annat litet ps:
    Checka titlen på din hemsida , rent praktiskt står det faktiskt inte doftljus utan doftljus-. Sätt ett mellanrum efter doftljus för who knows maybe it matters ;)

    #185826
    teriff
    Deltagare

    Magento i Sverige Kolla upp : https://nordicwebteam.se/
    De är störst i Sverige på Magento ( vad jag vet ), håller bla i Roliga Prylar.
    Emaila frågan till dom samt skicka samma fråga till Prestaworks och jämför svaren.
    Varför har de valt Magento istället för Prestashop / Prestashop istället för Magento

    Min personliga åsikt:
    Out of the box är Magento ”tyngre” och mer big biz medans Prestashop är mer lätthanterligt. Lite som WordPress vs Joomla
    Upplevde det som att det var lättare att göra content i Magento och få det snyggt integrerat med butiken samt att de ifrån ett tidigt stadie hade mer möjligheter att ta butiken vart man ville ta den ( utan att koda om den).

    Fast användarvänlighet gör mycket, och Prestashop har efter varje uppdatering lagt på fler och fler funktioner som tidigare var allvarliga begränsningar. Framförallt med olika språk och domäner. Sedan några år tillbaka kan du även ha Multishop med olika domäner och gemensamt lager i prestashop, vilket tidigare var stort minus för att välja Prestashop.
    Nu kan du inte bara använda http://www.minhemsida.com/sv , http://www.minhemsida.com/dk utan även http://www.minhemsida.com, http://www.minhemsida.dk, http://www.SEOnamn.de med samma lager och backend.

    Båda systemen är bra, och tror inte någon av de kommer hindra dig ifrån att sälja eller att uppnå det du vill göra.

    Gör såhär:
    1. Skicka mail till Prestaworks & nordicwebteam
    2. Kolla in vilka moduler som går att köpa till de olika butikerna
    ( Om det redan finns moduler till det du vill ha så blir det billigare och smidigare än att göra egna. )
    3. Släng upp en test installation av de båda och lägg en eftermiddag på att känna efter själv. Vilket system vill du jobba med.

    Lycka till med din nya butik!

    #185811
    teriff
    Deltagare

    1. Loggan
    Spontant så se om du kan ta bort loggan eller något i den stilen då den tar upp nästan 50% av all ”real estate” på alla sidor. Och vi vill sälja väskor så dom är mycket viktigare än loggan. Många themes är snygga men säljer dåligt så ta en liten titt på det. En liten logga i hörnan är ok.

    2. Färg och Personlig
    Sen en annan sak är att sidan är väldigt steril och lite tråkig. Eftersom du är en liten butik ( och alla kan se det ) så hade jag rekommenderat att göra sidan mer personlig.
    Det är ok att vara liten men Vem är du? Vad har du för backstory, varför väskor?

    3. Bilder på människor
    Lägg upp lite bilder på folk som använder väskorna, kanske ta ut några stycken på stan och fråga lite randoms om du kan ta lite street photos på de när dessa använder väskorna. Eller kontakta folk i närheten som har ok med följare ( instagram ) och ordna en gratis fotoshot för dessa.
    Slå 3 flugor i en smäll
    1. Modellbilder, 2. De kommer skriva om det på sin blog/instagram. 3. Du kommer få besökare och någon länk.

    4. Produktbilderna
    Sen ta en titt på bilderna, några av produkt bilderna är för stora för sina ”thumbnail” , lägg in de i paint eller Gimp och se om du kan få de att se likadana ifrån alla leverantörerna. De längst ner på sidan (4st) som ser lite cuttade och off ut.

    5. Säkerhet & Garantier
    Lägg upp lite betalnings loggor och garantier. Känns tryggare för besökarna och för dessa väskorna så borde det finnas, hör med din leverantör.

    Annars är det bara att Köra på! Gillar dina produktbeskrivningar ;)
    Kul att du börjat komma igång med din ehandel! :)

    #185810
    teriff
    Deltagare

    @Tissy 21325 wrote:

    Ex så har några av våra produkter extremt många synonymer och det känns ju då dumt att optimera för ett ord som nästan ingen söker efter. Samtidigt känns det ju dum att optimera för ett ord med extremt hög konkurans.

    Tänk på SEO som ett träd
    Stam, stora grenar, små grenar och löv.
    Att inte optimera för ord som ”ingen” söker efter är felaktigt, samt att inte optimera för ett ord med rimlig konkurans*.

    ( *Att försöka konkurrera på Blommor, Kläder, SEO eller Böcker med en ny butik 2018 kanske inte är att rekommenderas men säg att du säljer blommor som du tog upp i exemplet. Då hade jag kanske gjort begravnings blommor till huvudord eftersom jag inte rimligen tror att jag kan komma på sida 1 med blommor. Men vi kör på blommor)

    Butik med 200 produkter
    1.Blommor = Stam ( Framsida )
    2.Begravnings blommor = Stor Gren ( Kategori )
    3.Begravnings blommor Vita liljor = Liten gren ( Produkt i Kategorin )
    4.Köpa Begravnings blommor vita liljor för morfar = Löv ( Produkt i Kategorin )

    Följ det Tiger sa med hur du hittar ord i adwords keyword planner.

    Vad som kommer hända är att du kommer mycket snabbare komma högt upp i google med 3 & 4 ( The long tail ), kanske kommer det redan någon beställning inom en månad. Och att du kommer ha mycket bättre konvertering på dessa långa ord ”som inte många söker på”. Sen klättrar du högre och högre upp med 2 an och 1an och så en vacker dag så ligger du på första sidan i google på ditt mest viktiga ord.

    Lovar dig , 30-50% av din försäljning kommer komma av ord eller kombinationer som du aldrig hade kunnat föreställa dig.
    Så det viktiga är att du strukturerar upp det bra och att individuellt optimera xxx antal produkter är drygt men det kommer också vara den mest värdefulla användningen av den tiden det tar som du någonsin kommer göra för din butik.

    Mina steg
    För min del så brukar jag först göra det lite slarvigt lite som en draft ( fast med bra struktur )
    Efter det får jag någon att lägga in någon bra länk till sidan samt laddar upp det i google search consol & lägger in Analytics. Säga till Google att man existerar.
    Sen använder jag lite dyrare verktyg och en massa koppar te för att finjustera projektet och komma på fler ord och vilken fokus varje sida / produkt ska ha Title,Meta,H1,H3,Bold,Foto,Text,keyword dencity etc etc.

    Fler Exempel
    Peruker & Peruk ( Stam/förstasida )
    Rosa Peruker ( Stor Gren / Kategori )
    Rosa Cosplay Peruker ( Liten Gren / Produkt )
    Rosa cosplay peruk lolita Angel ( Löv / Produkt )

    Klänningar ( Stam/förstasida )
    Vit Klänning ( Stor Gren / Kategori )
    Vit cocktail klänning ( Liten Gren / Produkt )
    Vit cocktail klänning med svarta knappar ( Löv / Produkt )

    Stam, stor gren, gren, löv
    Kör på, tar en stund att lära sig viktigaste är att komma ihåg är vad Google vill.
    Googles mission statment “to organize the world’s information and make it universally accessible and useful.”

    #185809
    teriff
    Deltagare

    Hejsan Teriff heter jag

    Har hållit på med Ehandel sedan jag var 16 och har byggt ett tiotal ehandels butiker inom många områden först i Zencart, sedan Magento och slutligen Prestashop.

    2014 så beslutade jag mig för att flytta till Kina för att vara med i utvecklingen och vara på plats i världens blivande number 1 Superpower.

    Sålde av mina butiker och byggde upp en Rom fabrik i södra Kina , samt hjälper svenska ehandlare med att att ta produktbilder och hålla kontakter med leverantörer och liknande ifrån Svensk/Engelskt/Kinesiskt språkiga Kontor.

    Ehandels Bilder – https://www.ehandelsfoto.se/

    Om du undrar något om Kina så skicka mig ett pm, svarar gärna :)

    #185705
    teriff
    Deltagare

    Kul att det är så många som är intresserade och som skickar PM, var bara en tanke jag hade för någon dag sedan att det kunde vara en idé att posta här på forumet.

    #185704
    teriff
    Deltagare

    Hejsan Stefan

    Vi är i ”Nanning” , huvudstaden i Guangxi ASEAN Export / Import provinsen Guangxi. 3 timmar bort ifrån mer välkända Guangzhou

    Flesta leverantörer befinner sig vanligen i Guangzhou (kläder) eller Yiwo ( Småprylar och elektronik )

    Dock kostar frakten inrikes för ett kg runt 12-18skr och tar bara några dagar att skicka. Logistiken här är otrolig, så var din leverantör befinner sig spelar inte så stor roll om det inte är rikigt otympliga föremål.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 42 totalt)