Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #139554
    Stefan Aspling
    Deltagare

    @Markus Kinnander 38165 wrote:

    Du har en väldigt innovativ idé – Kul! Förvirrade människor kan inte fatta beslut så ett fåtal relevanta förslag på glasögon som passar är kanon. (Knappt så man själv klarar av att beställa en hamburgare nuförtiden, ljust bröd eller mörkt bröd, ost eller bacon, pommes eller potatisgratäng eller äppelbitar eller morötter, 25 olika dippsåser och 15 olycka dryckalternativ… ehhh, jag måste fundera)

    Några spontana synpunkter,
    I egenskap av potentiell köpare så vill jag känna trygghet när jag handlar. En del av den tryggheten kommer ju givetvis från olika igenkänningsfaktorer. Detta känner du redan till eftersom du valt att visa den välkända VISA/PAYPAL-bannern. Vad jag förstår så har ni även en fysisk butik vilket borde uppmärksammas mer på sidan tex genom en bild inifrån butiken eller utanför. Det viktiga är att det inte ser ut som om den är funnen på Google utan faktiskt är en proffsig bild av er butik. Effekten kan förstärkas ännu mer om bilder även läggs upp på personalen. Detta skapar en större trygghet till shopen. Glasögonen och linserna kommer att skickas till kunden vilket gör att du även kan använda fraktbolagens logotyper tex Posten eller Schenker beroende på vad du har för transportlösningar.

    Vad det gäller logistiken så skulle jag önska mer tydlig information om hur ett köp går till i ren punktform. Hur funkar returer? Som nämnts tidigare, kanske även vilken transportör som används. Hur går det praktiskt till när kunden skickar in glasögon för reparation? Kunden kommer undra vem som bär ansvaret etc.

    För kundtjänst är alternativen epost och formulär. Eftersom fysisk butik finns kanske den kan utökas med telefonnummer också. Kundtjänst är ofta grovt underskattat och borde ses som en stor potentiell möjlighet till att skapa mervärden och nöjda kunder.

    Vad det gäller trafik till sidan så antar jag att du har en plan för hur det ska ske. Eftersom vi pratar lite multikanaler här (butik och e-shop) finns ju möjligheten att skapa synergier mellan butiken och e-shopen. Respektive kanal marknadsför varandra och de har en gemensam grafisk profil och budskap.

    Som sagt, spännande projekt som ska bli intressant att följa!
    /Markus

    Hej Markus!
    Kanonkul att du gillade idéen…..i övrigt så är sidan i sin linda. Funderar och klurar som bäst på hur jag ska förmedla den så tydligt som möjligt. Så där har en hel del att jobba på. Tycker du hade väldigt bra reflektioner på det hela. Men det är en bit som jag tydligen verkar ha förmedlat på sidan, och som inte stämmer. Och det är att det idagsläget inte finns en fysisk butik. Ingår hursomhelst i framtidsplaner. Har en del lösningar och tankar ikring detta. Plus att jag en massa andra idéer om hur jag kan utveckla sidan om det börjar flyta på.

    Angående logistiken så tar jag den enbart via posten i dagsläget. Blir det andra förutsättningar i framtiden, så tar jag det därifrån. Ska arbeta igenom det där med returer och reparationer o.s.v. Jättebra att du påpekade det.

    Må gott och tack för dina synpunkter

    Stefan

    #139553
    Stefan Aspling
    Deltagare

    @Elina 38131 wrote:

    En liten fråga gällande texten i Om oss:
    Till ett pris som du inte har råd att tacka nej till. Denna mening tycker jag personligen är urusel, för om jag inte köper något är det gratis.. Och det har jag råd med..

    Sen håller jag med om att sidan ser väldigt rörig ut..

    Och länkarna längst ner drar ner hela sidan också..

    Hallå Elina!
    Tack för dina åsikter. Håller på att se över sidan helt och tar till mig utav det du skrev. Delar faktiskt att du reagerade på det där med “att du inte har råd att tacka nej” Inte bra…har tagit bort. I övrigt är jag medveten om rörigheten på sidan. Kikar på olika e-handelsplattformar. Men ännu inte hittat nåt som överensstämmer med om hur jag vill ha det.

    Må gott!
    Stefan

    #139078
    Stefan Aspling
    Deltagare

    @skinza.se 37701 wrote:

    Låter bra det :)
    Precis, det kan du göra.
    OsCommerce, är vad jag förstått, ganska föråldrat jämfört med andra OpenSource-system. Sedan får du räkna med att det blir mycket mer arbete om du t.ex. skulle välja OsCommerce än om du skulle välja en hyrd lösning.
    Jag tror att med en hyrd lösning kommer du igång snabbast, samtidigt som du får tillgång till support :)

    Ska plugga in mig på Wikinggruppen imorrn….tackar för uppmärksamheten för dagen. Återkommer med största säkerhet i ämnet. Må gott!

    #139075
    Stefan Aspling
    Deltagare

    @skinza.se 37694 wrote:

    Aha Binero, då är det inte free hosting :)
    Tycker absolut att du ska ta bort länkarna längst ner då det skapar ett rätt så oseriöst intryck.
    Sedan skulle jag även ta bort adwords-annonsen samt texten där det står linsonline efter varann kanske 20 gånger ;)

    Ska absolut fixa till det!
    Skrattar…och jag som tyckte det var lite dekorativt med linsonlinetexten :)
    Vad jag förstår så kan jag applicera olika e-handelsplattformar där. Dom själva rekommenderar OS Commerce, tror jag det heter. Har som sagt inte riktig koll på det än…men jobbar på det!

    #139070
    Stefan Aspling
    Deltagare

    Ska absolut kika till wikinggruppen. Tack för tipset!
    Ja… vad tusan…får väl avslöja var min amatörmässiga sida :-) är byggd. Ligger på Binero!
    Plattformen är nåt som heter Binero B´Easy…där det går att lägga in olika applikationer.
    Ska jag ta bort dom där länkarna längst ner….det verkar som om du ödmjukt rekommenderar det.
    Stefan

    #139069
    Stefan Aspling
    Deltagare

    Ska absolut kika till wikinggruppen. Tack för tipset!
    Ja… vad tusan…får väl avslöja var min amatörmässiga sida :-) är byggd. Ligger på Binero!
    Plattformen är nåt som heter Binero B´Easy…där det går att lägga in olika applikationer.
    Ska jag ta bort dom där länkarna längst ner….det verkar som om du ödmjukt rekommenderar det.
    Stefan

    #139054
    Stefan Aspling
    Deltagare

    @skinza.se 37683 wrote:

    Det är en mycket intressant och innovativ idé du har! :)
    Dock så har du en hel del kvar att jobba på med hemsidan. Den är väldigt krånglig och svår att förstå…
    Använder du dig utav någon free hosting?
    Jag tycker att du borde teckna ett avtal med någon ehandelsleverantör så att du snabbt och enkelt kommer igång med en schysst shop!

    Som sagt håller på att kikar över det….har funderingar åt Jetshop. Men tycker det är skitsvårt och veta vad som kan vara bäst. Ska man ändå lägga ner en massa krut vill jag ju att det ska bli bra. Tror att det kan kallas free hosting…är helt jä…la färsk på alla uttryck när de gäller sånt här…men jag lär mig. Hursomhelst tackar supermycket för din kommentar
    Stefan

    #139052
    Stefan Aspling
    Deltagare

    Svar till Parvelito
    Skrattar….Jorå det har absolut slagit mig, det kan ju verka lite att börja baklänges att be folk skicka in fotografi. Men med min erfarenhet från att jobba i butik och hur kunderna agerar där. Så blir det i 95% av fallen på det viset att det slutar med att man som optiker får kliva in och hjälpa till med att verkställa valet av glasögonbågar. Sen är ju en av tankarna den att hitta glasögonbågar som kunden inte hittar någon annan stans/alternativt vill ha ett bättre pris. Framförallt så ser jag ren service i det hela plus att man kan bygga upp en kul förväntan “förhoppningsvis” Tack för åsikten, må gott….Stefan

    #139045
    Stefan Aspling
    Deltagare

    Skinza.se Ok…att låna tråd! Det är bara intressant att höra olika åsikter!

    #139044
    Stefan Aspling
    Deltagare

    Hej Johan!Till att börja med, kanonschysst att du tittade till sidan och kommenterade.
    Måste bara fråga om du kan förtydliga det här med att övertyga kunden att handla. Har du nåt specifikt att säga där. Eller var det allmänna intrycket. Håller faktiskt på och kikar på olika plattformslösningar, men känner att det är ett jäkla virrvar och väldigt svårbedömt vad som passar bäst. Sen måste jag erkänna att jag inte riktigt är med på vad du menar med hyrlösning. Hursomhelst tar jag till mig av det du skrev. Och var inte blyg…ler…tyckte du det såg alldeles åt helskotta ut?
    Stefan

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)