Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
30 juli, 2013 kl. 08:38 #166266skarlmanDeltagare
Nu verkar det som att det trots allt börjar hända grejer:
6 juli, 2013 kl. 10:01 #165666skarlmanDeltagaremåste väl vara deras ”individuella bedömning” de refererar till som man inte kan få reda på vad den grundar sig i eller överklaga. Den är lite som ett magiskt svart hål, klart information som deras kunder inte har med att göra..
5 juli, 2013 kl. 09:20 #165628skarlmanDeltagareMen men… så när kommer Payson och kommenterar denna tråd själva?
När tillräckligt många ställer dem mot väggen på deras facebooksida skulle jag gissa..
Tror inte vi som blivit utkastade utgör en speciellt stor del av deras kundgrupp, så de kan rimligtvis komma undan med att köra sin locket på-strategi så länge det bara är vi som lägger märke till deras affärsmetoder.
29 juni, 2013 kl. 19:17 #165376skarlmanDeltagareFick naturligtvis samma mail. Mailade tillbaka och ifrågasatte, fick samma copy paste-svar som tidigare här i tråden. Ifrågasatte igen eftersom de inte ens bemödade sig att svara på mina frågor – ifrågasatte även deras egen §20 under sina villkor om att villkorsändringar skall aviseras minst 14 dagar i förväg. Fick inget svar. Nu verkar de ha fimpat betalningsmöjligheten för oss precis som för strapon ovan.
Helt horribelt dåligt skött av Payson, och givetvis ställer vi i oss i kören som snarast byter lösning och kommer varna alla som någonsin funderar på att använda Payson.
Har sett svar ifrån Payson här på forumet innan; vänligen bemöt kritiken och skippa copy paste-svaren.
3 maj, 2012 kl. 19:58 #144404skarlmanDeltagareJag har kollat runt en smula och konstaterat att det inte går att komma under typ 200:-/paket ifall man inte har tecknat avtal och skickar åtminstone en 5 paket i veckan.
Är det någon som möjligen har hittat någon annan möjlighet?
1 mars, 2012 kl. 13:22 #138007skarlmanDeltagareMen rent juridiskt så gäller väl ändå ingångna avtal (deras beställning) ifall du inte hade någon anledning att misstänka att den som gjorde beställningen inte hade befogenhet för det?
26 oktober, 2011 kl. 11:02 #129223skarlmanDeltagareDammar av en gammal tråd.
Jag har haft uppskov med preliminärkskatten och ska nu börja betala in den och undrar hur detta ska bokföras. Har AB och bokför med fakturametoden.
Tolkar jag det rätt ifall jag tolkar det som att jag borde ha lagt in preliminärskatten som en skuld när jag fick pappret från SKV med vilka inbetalningar jag ska göra under året?
Och är det då sedan mot det kontot jag bokar när jag gör varje inbetalning?
Det är egentligen 0:- i preliminärskatt jag betalar iom att jag inte gör vinst ännu och det är således momsen jag betalar in i samband med preliminärskatten – hur fungerar det bokföringsmässigt egentligen?
Klart förvirrad..
13 augusti, 2011 kl. 15:30 #125336skarlmanDeltagareTack för snabba svar!
mjae, det är en ”sjukhussax” eller vad man ska kalla det. står någon varning om att den inte är för internmedicinskt bruk och att de inte tar ansvar för andra komplikationer som kan uppstå för att man klipper bandage på trasiga människor med just deras sax. I sann Amerikansk maner. Jag säljer den inte för vårdbruk, utan i helt andra sammanhang.
Den är CE-märkt, men så länge jag kan bevisa det i någon mån med en gammal förpackning ifall någon skulle fråga och att jag inte sätter något eget märke eller så på produkten borde det väl vara lugnt?
Bra tanke om att höra med tillverkaren. Är i kontakt med de som importerar den till Europa, det borde väl räcka med att höra med dem.
12 augusti, 2011 kl. 08:35 #125280skarlmanDeltagare@GregerA 22358 wrote:
Om varan omsätts inom ett land så skall man vara momsregistrerad där, även om betalningen går till ett annat land.
Är det inte så att det bara gäller om man kommer över en viss summa per år till varje land (inom EU)?
Så om man ligger under ~300 000:- (varierar per land) så lägger man på (och betalar sen in) svensk moms trots att varan går till privatperson i annat EU-land?29 juli, 2011 kl. 12:22 #124880skarlmanDeltagare@GregerA 21929 wrote:
Att handla som näringsidkare av en icke VAT-registrerad företagare blir ganska oförmånligt eftersom du då betalar 20% mer för varan i UK. Sedan måste du lägga på 25% svensk moms på detta … 😮 … svårt att konkurrera då.
Tack för svaret, men är fortfarande inte helt med på den här biten. Enligt kvittot så har de inte lagt på någon moms – eller menar du att de har lagt på momsen på priset utan att speca den?
Eller att de i sitt inköp av varan av sin leverantör behövt betala moms som då indirekt hamnar i deras utpris?Har sökt länge och väl efter det här scenariot i forumen och hittar endast trådar som handlar om att köpa från någon som är momsregistrerad.
Så jag ringde skatteverket och de tänkte som så att rimligtvis så måste säljaren i England vara momsregistrerad (enligt brittisk lag) för att få sälja till annat EU-land. Men att detta inte var mitt problem utan det jag gör som köpare i Sverige är att lägga på och dra den fiktiva momsen som vanligt – precis som om de vore momsregistrerade och jag angivit mitt VAT-nummer i beställningen.Det lustiga är att de hade samma svar om jag skulle köpt en tjänst istället – dvs att jag lägger på och drar den fiktiva momsen själv och att det var brittens problem huruvida han skötte sina skatter.
Känns lite konstigt tycker jag – det öppnar väl upp för att kunna betala svart med vita pengar – så länge det inte är en svensk medborgare man betalar? Skatteverketkillen kunde inte tänka sig att det skulle innebära ett anställningsförhållande. -
FörfattareInlägg