Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
16 oktober, 2016 kl. 16:13 #182615SandLDeltagare
Hej,
EES-avtalet innebär tullfrihet för de flesta varor med en del undantag. Svenska företag exporterar mycket varor till Norge därmed har många transportbolag också kunskap vad som krävs i dokumenthanteringen. Jag hade när det begav sig mycket nytta av Tullverkets hemsida, då speciellt sidorna ”tulltaxa” när jag köpte in och även sålde livsmedel primärt till länder utanför EU. Jag kan rekommendera dig att besöka Tullverkets hemsida, sök efter tulltaxa, där kan du med lite bök få fram tull och ev. andra kostnader på dina produkter. Annars har de teleservice om frågor uppstår. Vad bara tydlig, det är inga skämtsamma personer på Tullverket. Det finns även en del matnyttigt på http://www.kommers.se . Sök då efter… Sveriges handel med Norge- grannhandel med förhinder? Kortversion . Lycka till.4 oktober, 2016 kl. 17:08 #182539SandLDeltagareDet är knappast troligt att du får välja och vraka, men prova. Att fråga gör inget. Om AF gör sitt jobb rätt så ska de matcha/förmedla arbetslösa mot företag, helst då till riktiga jobb, enligt mig hittar de mest på olika variationer av lösningar med bidragstjänster, det är idag tyvärr lite av deras nisch på den förmedlande arbetsmarknaden. Frågan är bara… Vad är ditt syfte med att vilja ha en person med ex. lönebidrag eller anställningsstöd? Är syftet att bara få billig arbetskraft och sen avsluta tjänsten efter 1 till 2 år? Eller vill du på ett bra vis få in rätt person som kan prova på en tjänst du i framtiden vill erbjuda någon. Det finns visserligen ingen lag som säger att du måste erbjuda någon en tjänst efter avslutat ”bidragsarbete”. Glädjande för företagen är att AF jobbar tufft med att få ner statistiken, de vill med andra ord få in så många som möjligt i tjänst, hur, var och varför kan ibland komma lite på sidan av diskussionerna.
28 september, 2016 kl. 18:25 #182490SandLDeltagareJag ser inte att det finns så många genvägar. Antingen jobbar man upp lager och kundrelationer i långsam takt, så som du idag gör. Den lilla vinst du får blir till nya produkter. Det krävs trots allt en del i nettokassan för att kunna ta ut en skälig ersättning (lön). Eller så satsar man stort. Alternativ ett är kostnadssäkert och antagligen har lagervärdet en god relation med din ekonomi. Du kan alltså hantera den med ”privat” kassa. Val två är kanske AB, företagslån eller ett privat lån. Större kapital gör också att du snabbar kan ha ett större sortiment och därmed kanske öka din försäljning eftersom du har mer produkter. Jag anser att något mitt i mellan är lite fel. Hobbynivå eller full kareta gäller. Som sagt, allt handlar väl i grund och botten vilken ambition du har med företagandet. Börja där tycker jag. Vad vill du med entreprenörskapet?
24 augusti, 2016 kl. 17:04 #182236SandLDeltagare750 kr/m2 per år i grundhyra/kallhyra känns ganska rimligt. Viktigt är vad du accepterar i avtalet, uppsägningstid, service och underhåll etc. Viktigt är att inte bara skriva på avtalet utan att förstå vad som erbjuds. Tänk på att det går att förhandla om allt (nästan).
18 juni, 2015 kl. 21:55 #178762SandLDeltagareVi (jag och några kunniga i branchen) har testat en del ”kändisviner” och sk. rockviner. Överlag måste jag säga att du kommer hitta betydligt bättre viner i den prisklassen. Du betalar 20-30 kr extra för en etikett. Sorry att säga det. En grundregel när man köper ett vin bör vara att vingården finns representerat på etiketten, annars är det risk att det tagits in av en agentur som inte bryr sig om kvalitet och eller tappats av vilket företag som helst i Europa, det finns bla. ett sådant företag i Sverige som har stor marknad på Systembolaget, om deras viner håller god kvalitet och är gott eller inte, det är betraktaren med smaklökarna som avgör om det är värt sitt pris. Förövrigt kan man säga att vinbranchen är lömsk, får vi vad vi betalar för med de relativt billiga vinerna? ja det får vi! Med det kan vi tacka Systembolaget för.
27 maj, 2015 kl. 18:05 #178552SandLDeltagareTeoretiskt handlar det om att etablerade märken vill ha koll vart deras produkter säljs, vilka andra ska de konkurrera mot. Inget konstigt med det, sker ofta inom agenturbranchen. För dig gäller det att vara fräck eller ärlig. Hittar du inget negativt om zentrade, då är det väl bara att testköpa några produkter, en eller flera småordrar, hur allt med beställning, kontakt, leverans mm funkar.
27 maj, 2015 kl. 17:56 #178551SandLDeltagareHej,
Jag rekommenderar dig att kontakta flera företag som specialiserar sig på just CE märkning. Ha ett förutsättningslöst samtal, vad som krävs, kostnader, är det värt det mm. Jag har kontakt med ett företag som vi har använt oss av tidigare, dock inte på elartiklar, det funkade bra med hyfsat pris för oss. Naturligtvis ska du alltid ha dialog med fler, det som passade mig kanske inte känns bra för dig. Hör av dig om intresse för mailadress och kontaktperson.
FredrikGust skriver en bra sak, att hitta en leverantör/genaralagentur i Europa istället. Kan vara värt det i ett startskede.6 mars, 2015 kl. 16:37 #177724SandLDeltagareJag skulle nog i startskedet speja runt, fråga bekanta bekantas efter någon person som kan bokföring, som är villig att hoppa in 4-8 timmar i månaden, så att siffror, papper och pärmar hamnar rätt. Anlita en byrå är relativt kostsamt i början, speciellt då det är en liten verksamhet och man behöver hålla nere kostnaderna. Systemet får du nog vara beredd på att betala lite för, det finns säkert en del som inte kostar allt för mycket. Att gå en lämplig grundkurs i enklare bokföring är bara bra, kostar säkert ett par tusen, men det är en god investering. Kunskap är makt.
27 februari, 2015 kl. 17:30 #177636SandLDeltagareHej,
Jag har offererat och sålt olika varumärken och produkter till stora koncerner/kedjor, främst fysiska butiker. Jag tror inte dessa aktörer tänker så mycket annorlunda än E-butiker. Steg ett är alltid mail samt telefonkontakt samtidigt, både en och tre gånger. Tänk på att de kanske får hundra mail och samtal i månaden av leverantörer. Om du får ett nja då kör du direkt på steg två, med att följa deras offermallar (om de har någon) eller via andra digitala mallar där du ger dom den information de kräver för en utvärdering. Ofta vill de ha varuprov. Därefter är det bara att ligga på igen, viktigt att de inte glömmer bort dig. Som flera säger i denna tråd så är det tyvärr allt för oftast och endast starka eller extremt hypade varumärken som är attraktiva, de vill inte ha hyllvärmare. Produkten ska sälja sig själv. Men vadå, varför tveka, får du in en av hundra offerter så ska du vara lycklig. Till slut kan det ske. och varför börja smått! Lycka till.27 februari, 2015 kl. 16:59 #177634SandLDeltagareOm du är osäker, har liten kunskap, då kan jag rekommendera dig att anlita någon kunnig person/ev. företag som bokför åt dig. Sköt själv fakturering, ordna så allt är strukturerat till denne person, då minimerar du hanteringstiden. Proffsen gör en månads bokföringsjobb för mindre företag på handfull timmar om de får alla underlag strukturerat, en lekman sitter i två/tre dagar. Lägg istället tiden på säljande och skapa kunder istället. Där får du in kapital för den köpta tjänsten. samtidigt slipper du stressa upp dig för saker du antagligen inte vill göra.
-
FörfattareInlägg