Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
25 september, 2017 kl. 11:30 #184156Patrik PalssonDeltagare
Hej, vi sätter på en fraktsedel, en C22 och en packsedelsficka med följesedel (1 ex) där det framgår betalt belopp i SEK. Om kunderna köper för under 350 NOK (som tullen räknar om från SEK) så slipper norrmannen tull och moms. Det trixiga kan bli att speca tariqnummer och värde uppdelat på dessa.
4 augusti, 2017 kl. 17:02 #183938Patrik PalssonDeltagareHej,
Unifaun är ett system som kopplar ihop företag med fraktbolag.
Genom en koppling till deras API kan du automatiskt föra över information till din fraktleverantör och skriva ut deras fraktetiketter att sätta på försändelserna. Alternativet är att endast skaffa avtal med en fraktleverantör och på egen hand fylla i all information i deras portal och skriva ut etiketten för att skicka produkten. Kan bli rätt jobbigt vid många orders. Tror att brytpunkten ligger vid 20 orders per dag att gå över till koppling till unifaun.
Men ska du drop-shippa spelar det ingen roll.
//Patrik
4 augusti, 2017 kl. 16:42 #183937Patrik PalssonDeltagareVerkar som en fishing sida. Enda skälet till frågan är att skapa trafik till länken. De har inte ens en kassa där man kan betala för produkter.
4 augusti, 2017 kl. 16:21 #183935Patrik PalssonDeltagareHej,
Dina siffror är inte helt orealistiska men…
Jag vill tipsa om att en bra marknadsundersökning och vinstkalkyl bör föregå din uppstart. Det är många som tror att de är duktiga bara för att de säljer men i själva verket gör de inte vinst.
Tänk också på logistik kostnader. Unifaun tar sitt om du använder API koppling.
Ett gott alternativ till att marknadsföra sig själv är att låta försäljnings-kanaler ta smällen mot att du får ge dom en kommission på försäljningen. Vi har orderkopplingar med flera. Alla är inte att rekommendera men jag vill inte namnge några.
Att marknadsföra sig själv kräver mycket erfarenhet och det finns många som vill sko sig. Det borde du ägna dig åt när du sökmotor optimerat din egen webb-sida.
Betalväxlar skor sig gärna också. Kolla med flera innan du bestämmer dig. Det har att göra med antal ordrar och försäljnings-summor.
Glöm inte lagerutrustning. Hyllor, etikettskrivare, emballage m.m.
Vi programmerar själva och har egen vps så jag kan tyvärr inte säga vad webb-hotell, plugins m.m. kommer kosta. Men starta försiktigt och välj webb-hotell med omsorg för du kommer att bli låst av deras lösningar om du inte kan ratta en egen vps och webb-lösning.
Mvh
Patrik22 juli, 2017 kl. 10:07 #183908Patrik PalssonDeltagare@RickardP 90197 wrote:
Har ikväll släppt http://www.tabetaltmedswish.se/ som är ett test projekt i C# ASP.NET MVC 5 som går att forka eller ladda ner för att se exempel kod hur man får Swish För Handel att fungera.
Hej, vill först säga tack för att du delat med dig genom en dedikerad sida om ämnet. Min erfarenhet med Swish består i att utveckla ett plugin till NopCommerce i .Net 4.5 MVC miljö. Det pratar med PayEx som betalväxel. Jag har bara kört mot deras testmiljö än så länge men det fungerar väl. I deras Admin interface kan man ladda upp ett certifikat som man får från den bank man har Swish avtal med. Med andra ord slipper man hela certifikat hanteringen själv. I mitt fall kommer både bank och betalväxel ta ut en avgift.
Hur blir kostnaden i ditt fall, Rickard?
Jag kan också tipsa om gratis SSL certifikat på https://letsencrypt.org/
Det funkar utmärkt, är gratis och uppdaterar sig automatiskt. Du behöver ha full åtkomst till din VPS för att lägga in certifikatet.10 juli, 2017 kl. 15:24 #183877Patrik PalssonDeltagareHej,
vi köpte först en färglaser med A4 för tre år sedan. Vi klippte sedan ut pacsoft etiketterna och satte i en packsedelsficka. Det var en bra start. Senare kompletterade vi med Unifauns label printer one. Den kan man ladda med självhäftande etiketter som är mycket billigare än att skriva ut än med laser. Ser proffsigare ut och är lättare än att hantera packsedelsfickor. Men köp etiketterna billigare nån annanstans än hos Unifaun. Lasertoner kostar också mycket i drift. Senare så pajade färglaserskrivaren och vi köpte en svart/vit laserskrivare för fakturor etc. Mycket billigare i drift än färglaser som har hela fyra tonerkassetter som måste bytas ut. Men vi har fortfarande kvar packsedelfickorna för DHL utskrifter då etikettskrivaren är laddad med små etiketter anpassade för varubrev.
Hoppas det hjälper dig och någon annan lite på vägen.
5 juli, 2017 kl. 05:36 #183859Patrik PalssonDeltagare@Jimmy Öström 90126 wrote:
För dom pengarna skulle jag satsar på https://quickbutik.com/ om du vill ha en sida du kan komma igång med snabbt.
Vill du kunna växa är woocommerce bra, men räkna med ett par hundra timmars jobb om du inte jobbat med denna typen av hemsida sedan innan samt även plugin för + 10 tusen om man ska få till en någorlunda skysst sida med bra seo, design och så vidare. Tips är att satsa på ett bra tema med bra topp och botten och sen köpa en pagebuilder typ elementor (2000 pix) och ändra innehållet mellan botten och toppen själv. Dock behöver du även ha elementor elementor anywhere (1000 pix) så du kan ändra på produktnivå då elementor inte kan göra detta än (kan ingen pagebuilder än tyvärr), men det kommer komma tror jag inom 12 månader). Sen behöver du ha bra plugin så kassan blir skysst, plugin så alla mailen som skickas till kunderna blir skysst då dom är typ värdelösa från början. Sen ett bra webbhotell, ssl cert. Ja listan blir lång och plånboken lättare och det tar låååååång tid om man inte har koll sedan innan.
Med quickbutiken får du en skysst sida, dock saknas det en del funktioner tycker jag. Men stort plus är att du kan köra klarnas kassa utan Fast månadskostnad och utan startavgift. Bara detta väger extremt tungt tycker jag. Starta en demo butik hos dom och känn dig fram. Snabb support vid frågor har dom med.
Hej, angående ssl så vill jag bara tipsa om gratis ssl-certifikat.
https://letsencrypt.org/
Vi har använt det i vår webbshop och det fungerar klockrent. Kört i ett halvår utan problem. Uppdaterar sig automatiskt och är helt gratis. Du får googles hänglås i adressfältet. Men du behöver egen vps för att lägga in det.4 juli, 2017 kl. 17:22 #183858Patrik PalssonDeltagareHej, vi testade att sälja via Miinto. Det blev tyvärr en rejäl förlustaffär pga obligatoriska regelbundna kampanjer som kostade tusentals kronor varje gång. Deras SEO är kass och därför försöker de mest skapa trafik med pengar (dina pengar). Vi skapade också en orderkoppling och upptäckte många brister i deras API. Deras kommission var också mycket hög vilket trissade upp priserna. De sitter också och godkänner varenda bild innan produkten blir publicerad så om du inte har professionellt tagna bilder får du problem. Vi fick ca 80% publicerat efter många om och men. De säger inget om bildkravet från början när de försöker värva dig som handlare. Men kanske de hittar nya former i framtiden som gör ett samarbete attraktivt.
-
FörfattareInlägg