Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
1 februari, 2015 kl. 13:19 #161225ortaxDeltagare
Att bara ändra lite färger på¨knappar och text och eventuellt flytta på lite saker kan du med enkelhet göra i OpenCart enbart med lite html och css kunskaper.
Har du kollat i filerna?
Dem filerna du skall vara i om du ska ändra på designen är: catalog/view/theme/DITT TEMA/template
Och för css catalog/view/theme/DITT TEMA/stylesheet/styleheet.css
31 januari, 2015 kl. 20:02 #161214ortaxDeltagare@Jimmy83 81196 wrote:
Hej!
Håller på och försöker sätta upp en enklare webbshop för vårt ”hobby” företag.
Efter mycket om och men så fick det bli opencart. Har installerat version 2.0.1.1
och köpt till svensk översättning och fått det till att fungera, tror jag.
Men jag vill gärna ha en annan design på butiken och jag har inte kunskaper för att koda om shopen själv.
Har säkert gått genom alla themes på opencart.com 10 gånger men tycker inte jag finner någon som passar.
Ska sälja kläder med tryck på sidan och vill ha ganska neutral design, kanske ljusgrått och vitt. Och inte allt för ”plottrigt”.
De themes jag hittar tycker jag ser väldigt ”skrikiga” ut och röriga och andra ser mer eller mindre ut som opencart original.
Vet inte hur mycket man kan ändra i dessa themes utan att behöva gå in i filerna och koda. Färger etc?
Har någon här något tips på themes? Och vart man kan finna dem förutom på opencart.com?
Hade även varit intressant att se exempel på färdiga webshopar som bygger på opencart version 2.0.x.xBra val av lösning. Jag har jobbat med Opencart nu i några år och måste säga att jag verkligen ÄLSKAR systemet av många anledningar. Jag både testat och utvecklat i dem flesta Open Source systemen och har fastnat för OpenCart.
En av fördelarna med detta system är att det är relativt enkelt och ändra sin design själv. Jag håller faktiskt i skrivandes stund på att ändra design av det standardtema jag byggt sedan innan från 1.5.6.4 till 2.0.1.1. Det är lite pill om man vill ha ett responsivt upplägg som passar i alla lägen och enheter.
Om du inte vill bygga designen själv eller vill köpa ifrån en svensk utvecklare så har du ett par sidor som är riktigt bra:
themeforest
templatemonster
kulerthemesMed mera.
31 januari, 2015 kl. 10:42 #161202ortaxDeltagare@al3xh4ll 81113 wrote:
Varför behöver man det? Räcker det inte att köpa mer trafik/uppgradera sin serverhårdvara så att databasen klarar av mer? Vad är det som gör att system som exempelvis woocommerce inte är lika skalbara som annat?
Det är inte så enkelt alla gånger som att uppgradera hårdvara. Utan en del system och oftast Open Source har okomprimerad kod.
T.ex: En webbutik har mycket förfrågningar till databasen hela tiden. Det kan handla allt ifrån att hämta och presentera produkter till att hålla koll på vem som loggar in i butiken. Dessa ”anrop” tar både på prestanda, server och trafik.
Så skillnaden mellan en butik på en Open Source plattform som inte har optimerad kod jämfört med en som har det så kan det vara stora skillnader mellan 1000 – 2000 produkter.
Jag har självt suttit och optimerat OpenCart länge nu och kan säga att det systemet nu är bra för stora företag också. Det tar tid att optimera kod och databas. Men det är värt mödan .
22 januari, 2015 kl. 12:24 #161063ortaxDeltagareTittar man på top million sites Open Source technologies Web Usage Statistics vilket i någon rimlighet borde vara det som betyder något så är Magento överlägset starkast. Siter som har knapp eller obefintlig trafik kanske vilseleder?
Jag skrev allmänt om varje plattform och utgick faktiskt ifrån denna sidan som du länkade precis. Och enligt det så är OpenCart 3% större än Magento globalt som jag även skrev i förra inlägget.
Sedan så vet jag inte om detta är riktigt bra undersökningar i och med att Magento även har open source och köp. Dvs att dem där siffrorna skulle kunna vara missvisande. Rätta mig om jag har fel. Men svårt att mäta i det läget. OpenCart är 100% Open Source. Därmed enklare att mäta.
Jag vill även tillägga att du vill bara mäta topp 1 miljon siter som är av betydelse. Vilka siter pratar vi då om? dem som har 1000 besökare i månaden eller 30.000 besökare? det finns betydligt fler än 1 miljon siter som har 2000 besökare i månaden. Många här på ehandel.se skulle bli mycket glada över 2-7.000 besökare i månaden.
Siter som har knapp eller obefintlig trafik kanske vilseleder?
Känner att detta var en lite rolig sak att ta upp. Alla började någon gång eller hur. Ungefär som om jag skulle säga att av 21% av Magento siter så är det bara 6% som har vettig trafik. Svårt för mig att grunda på något eller hur?
Oavsett hur vi ser på allt så är OpenCart, Magento och OsCommerce dem plattformarna som är i topp. Och oavsett system och funktionalitet vilket skiljer dessa 3 avsevärt så är det faktum att det är dem som kommit längst i utveckling idag baserat på graferna på denna sida:
22 januari, 2015 kl. 10:39 #161058ortaxDeltagareHej
Det här blir mitt första inlägg här.
Vilken butik är egentligen bäst 2014?
Vi tar och säger att det gäller en butik som har 1500 produkter men som växer stadigt.Först tänkte jag själv Magento, men efter mycket läsning vet jag inte längre om jag tycker det. Shopify verkar även lite intressant.
Någon som vet vad clasohlson använder sig utav för plattform?
Det är alltid lika svårt att skriva om olika plattformar i och med att det finns ett par stycken där ute .
Hyrlösningar som ligger bra till i dagsläget (enligt mig själv).
Jetshop – Dem håller på att utveckla en ny version som kommer förändra ganska mycket på marknaden med en massa häftiga funktioner.
Starweb – Dem lanserade för inte så länge sedan en helt ny uppdaterad version av sitt system som verkar vara bra.
Open sourcelösningar som ligger bra till i dagsläget (enligt mig själv).
OpenCart – Dem släppte nyligen version 2.0 som slår allt i hästlängder. OpenCart har verkligen kommit ljusår framåt i tiden, än så länge är dem inte stora i Sverige med globalt så är det den mest använda plattformen idag med Magento tätt i hälarna .
Magento – Magento har alltid haft ett bra säte i Sverige, och med deras nya version som kommer så verkar det bli ett bra system.
Woocommerce – Woocommerce kommer att bli mycket större. Och med hundratals plugin som utvecklas dagligen till detta gör Woocommerce till en av dem mest enklaste verktygen idag.
Detta är helt mina egna synpunkter av vad jag ser hur det ser ut idag och föregående år. Jag tycker som alltid att man skall testa sig fram med olika lösningar och hitta den som passar bäst.
3 augusti, 2014 kl. 09:27 #175676ortaxDeltagare@Emilll 78113 wrote:
Hej
Vi har planer på att öppna vår nästa shop nu och undrar lite hur vi ska tänka vid val av domän och hur vi påverkas ur ett SEO perspektiv när vi använder ÅÄÖ respektive .com/.se på svenska marknaden.
Om vi börjar med ÅÄÖ, så undrar jag hur man påverkas av att t.ex. ha kok.se eller kök.se? har det någon större betydelse när man tittar på dem ur ett SEO perspektiv? Givetvis bör man ha båda för att re-directa någon som skriver in kok.se direkt i adressfältet, men bör man ha kök.se som förstasida?
Sen undrar jag lite gällande .se/.com för den svenska marknaden, har det stor betydelse vilken ändelse det har? t.ex. då kok.com eller kok.se?
Vore kanon om någon kunde berätta lite hur mycket detta påverkar ur ett SEO perspektiv på en relativt tajt marknad?
Bara glöm hur Google ser på detta. Det du ska tänka på är hur du vill att dina besökare ska se på det.
Ett par exempel:
Jag ska leta efter ett sjysst köksskåp, är i den svenska marknaden och Googlar på google.se. Vad skriver jag? – jo med åäö
Jag letar efter en svensk sajt som säljer bra köksredskap, söker på google.se. Vad för ändelse skriver jag? (om jag nu skriver någon) – .se
En sak du kan tänka på när det gäller Google är att dem ser mycket på relevans. Hur mycket relevant är din sida om du har kok.com som huvudsajt och skriver texter med åäö och på svenska?
Jag ska inte välja åt dig. Men hade det varit jag så hade jag kört på kök.se och gjort omdirigering på dem andra. Om du nu ska utveckla butiken med mer språk så rekommenderar jag att du kör något i stil med kök.se/en/KATEGOTI/PRODUKT. Alternativt att du bygger en ny med .com domänen och är försiktig med duplicate content osv.
/Micke
15 juli, 2014 kl. 08:29 #175464ortaxDeltagareJag tänker rent spontant på varför du har t-shirt istället för t-tröja. Jag kan ju tycka att om man bara ska köra i Sverige eller specifika länder så bör man i största mån hitta så bra varianter på svenska översättningar som möjligt.
Dock kan du göra skillnad för att komma högre med just t-shirt. Men den resan är oftast väldigt lång och mycket mycket arbete står bakom. Och som Magnus säger så har Google börjat acceptera mer och mer engelska resultat.
Se över din sida lite och tänk på bra översättningar för den svenska marknaden. Förstår att detta kanske inte är det bästa för dig i och med att dem flesta faktiskt söker på t-shirt. Men Google tittar även på relevans över sidan.
8 juli, 2014 kl. 12:00 #175386ortaxDeltagareNi får ursäkta mitt sena svar. Jag har nu laddat upp min modul på OpenCarts extensions sida. Den är fortfarande helt gratis för nerladdning. Får ni några problem med den så säg bara till så hjälper jag er gärna.
OBS glöm inte att skriva en kommentar eller 2 om den på nerladdningssidan
12 juni, 2014 kl. 09:37 #174970ortaxDeltagare@Glajjor 77702 wrote:
Har precis fixat Billmate till min e-shop, Glajjor.com.
Det är dock bara Billmate Faktura och Billmate Banköverföring som fungerar. Jag vill ha Kortbetalning främst.Finns det någon ”quick-fix” man kan testa, eller är det bara att kontakta supporten direkt?
Tack på förhand
Vilken plattform använder du dig utav?
Först för att få Billmate fungera med kort så måste du ha ett kortinlösenavtal. Jag kan starkt rekommendera teller.se då du kan ansöka direkt på deras sajt och att Billmate fungerar utmärkt med dem.
Efter det så aktiverar du det precis som du aktiverade dem andra.
12 maj, 2014 kl. 10:05 #174539ortaxDeltagare@argit 77148 wrote:
Som tidigare skriver, det finns INGEN som erbjuder detta. Det är moduler och egen utvecklade system som löser detta för e-handlare. Det är en väldigt konstig marknad för de finns ingen helhetslösning, även om alla vill ha samma saker. Utvecklare gillar att utveckla samma sak till flera olika företag == bättre betalt.
Alla funktioner som TS beskriver finns, dock som du även säger så finns det ingen helhetslösning för ALLT. Det beror på ett flertal aspekter som man måste titta på.
1. Om en leverantör har allt som en ehandel kan ha, dvs alla former av funktioner som kan tänkas att integrera i systemet och användas i alla former så skulle butiken vara så tung att besökare inte ens hade kunnat klicka på en produkt utan att få känslan av uppringt modem.
2. Tänk att ha allt som en webbutik kan ha. Vi kan se dem riktigt stora sajterna som amazon osv. När man tittar på en sådan lösning så bör man även se priset också. Det blir ett par extra nollor för att få ihop det.
3. När man utvecklar funktioner för webbutiker måste man alltid se till kundens behov. jag har utvecklat en del butiker och jobbat med en hel del leverantörer av webbutikssystem. man måste ha en grundstomme att jobba på, sen går man vidare med kunden om vad just kunden behöver/vill ha för funktioner. Kan ju även säga att jag garanterat inte ha en helhetslösning som passar ALLA ifrån grund. Men den är utvecklingsbar. Det är så du skräddarsyr din egna butik .
4. Om du vet vad alla vill ha så kan vi skapa en lista på funktionalitet som dem flesta efterfrågar idag. Detta hade ju kunnat hjälpa många leverantörer att kunna erbjuda den bästa av den bästa lösningen . Jag är gärna med och hjälper till att skriva ihop en sådan här checklista .
//Micke
-
FörfattareInlägg