Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #163656
    Olmas
    Deltagare

    @skinza.se 64368 wrote:

    Kommer du inte dra in mer än 30 000 på ett kalenderår kan du bedriva det hela som hobbyverksamhet och på så vis undvika moms.

    http://www.skatteverket.se/download/18.76a43be412206334b89800024378/1254923723415/34408.pdf

    Produkten som jag ska utveckla behöver tillgång till en tjänst där dom kräver att man har någon form av företag. Därför behöver jag åtminstone registrera mig för enskild firma. I annat fall hade jag gärna kört det som hobbyverksamhet.

    #163655
    Olmas
    Deltagare

    Tack för era svar!

    Jag hittade också ett gammalt svar från Skatteverket där jag ställde ungefär samma frågor kring hur man fyller i dessa fält. Detta svar hade jag missat tidigare och där svarar dom:

    ”Jag tycker inte att du ska skriva 0, utan håll dig till ditt första förslag. Skriver du 0 talar du om att du inte kommer att ha någon momspliktig omsättning, vilket kan leda till att du nekas momsregistrering.

    Det finns vissa varor och tjänster som är befriade från moms, exempelvis sjukvård. Säljer du inga momsfria varor/tjänster ska du skriva 0 i denna ruta.”

    Alltså då inser jag nog att jag missuppfattat svaret som jag senast fick:
    ”Skriver man 0 här så blir man inte registrerad moms, förutsättningen för att bli registrerad till moms är att man säljer skattepliktiga varor eller tjänster.”

    D.v.s. då förstår jag att dom med ”0” syftar på första raden (Omsättning). Trodde att dom menade andra raden (Momsfri försäljning i Sverige).

    Så med uppbackning av det första svaret jag fått förut (som jag tidigare missat) så förstår jag precis hur dom menar. D.v.s. i mitt fall (då jag inte kommer att sälja momsfria varor/tjänster) så blir det så här jag fyller i:

    Omsättning: 10 000 kr
    Momsfri försäljning i Sverige: 0 kr.

    Allt blev glasklart då jag hittade igen tidigare mejl från Skatteverket som var lite bättre förklarat.

    #133614
    Olmas
    Deltagare

    Tack för informationen!

    Hade dock hoppats på nr 2 :rolleyes:

    #133506
    Olmas
    Deltagare

    @Qantari 31523 wrote:

    Om du vill starta ett AB med egendom, kontakta ett värderingsföretag som gör en värdering. Det behöver inte vara produkter, maskiner etc som har värde, utan även om du lagt ner massa tid på att skapa en riktigt bra webshop etc.

    När du fått värderingen och den överstiger 50k, kontaktar du en revisor. De ska avgöra om värderingen är korrekt utförd och att egendomen har ett värde för ditt kommande företag. Te.x 100 pallar har inget större värde om du ska öppna en parfym webshop.

    EF kanske är bra, sedan starta upp AB när du har 50k i handen.

    /PA

    Ja, eftersom jag inte har 50 tkr så var tanken att börja med en EF.

    #133504
    Olmas
    Deltagare

    Tack för eran info! Alltid värdefullt för att ta rätt beslut.

    #133502
    Olmas
    Deltagare

    @fotofyndet 31518 wrote:

    Så om bestämmer dig för att börja med EF och byta till AB så kommer det att ställa till ett helvete på ren svenska på din privata deklaration i flera år framöver.

    Då tolkar jag det som att det är bättre att från början starta ett AB (om man har den möjligheten).

    @fotofyndet 31518 wrote:

    Det enda jag kan se på rak arm som är fördel med EF är att om du har ett ”vanligt jobb” och räknar med förlust i firman så får du under de första fem åren (var det när jag startade iaf) dra av förslust i näringsverksamhet från förvärvsinkomsten. Det kan vara fördelaktigt. Men det gäller som sagt bara om du har ett annat jobb också.

    Jo jag har ett annat jobb vid sidan om och tänkte köra denna enskilda firma eller AB vid sidan av.

    #133469
    Olmas
    Deltagare

    Tack för era synpunkter!

    Det ser inte bra ut för SUF. Jag tänker satsa på enskild firma eller AB.

    #133468
    Olmas
    Deltagare

    @fotofyndet 31453 wrote:

    Det här med dåligt rykte är ju något att tänka på ändå för dig eftersom många som kör drop shipping fuskar med både det ena och det andra när det gäller skatter och avgifter. Ett svenskregistrerat AB kan nog få fler att våga lita på dig än en svensk filial till ett engelskt bolag som drop shippar från Kina (eller var du nu ska ta varorna ifrån).

    Av någon anledning nämns detta med Kina ofta i samband med Drop Shipping. Tänkte i första hand få tag i svenska företag som kan hjälpa mig med detta, men det är ju inte så vanligt här. Sedan har vi ju England och övriga Europa.

    #133467
    Olmas
    Deltagare

    @Tomas 31489 wrote:

    Jag läste ditt inlägg som ett förtäckt reklaminlägg. Måhända har jag fel, i så fall ber jag om ursäkt. Det var bara det att inlägget var skrivet på precis sådant sätt som när någon ”spelar en roll” och försöker få det att se autentiskt ut. Sedan att inlägget taggades, och att det är ett förstainlägg kändes i mina ögon som ytterligare saker som styrkte min misstanke. Men det kan hända att det är jag som med åren blivit allt för synisk och misstänksam.

    Hur som helst om vi håller oss till SUF:

    ”Skatteverket har granskat bolagsformen.

    – Vi har kontrollprojekt som tittar på den här typen av företag. Det vi har sett är faktiskt att det varit väldigt mycket fel i redovisningen hos dem, bland annat har det varit fel i löneredovisningen. Bokföringen har i många fall varit rätt styvmoderligt behandlad, säger Angela Langenskiöld.

    – Efter kontrollinsatser förra året, var det bara fyra procent av de här bolagen som betalade in den påförda skatten. Så de har i uppseendeväckande hög grad inte betalat sina skatteskulder, men då gäller insatsen de som är kontrollerade och utvalda, det måste ju finnas andra SUF-bolag som gör rätt, naturligtvis.

    Hon menar, liksom Krister Jörlén, att bolagsformen bidrar till ett mer otryggt affärsklimat.

    – Det här är ju en bolagsform som sprider ut ansvaret, det kräver medvetna kunder och leverantörer. Regelverket som man normalt förknippar med aktiebolag finns inte på samma sätt.”
    Hela artikeln: http://cfoworld.idg.se/2.13965/1.310099/suf-bolag-som-ett-ab-utan-skyddsnat

    Och: http://www.ehandel.se/forum/ekonomi-foeretagande/1227-engelskt-ab-ltd-bolag-suf.html

    Jag kan förstå om mitt inlägg verkade lite suspekt. Tänkte nämligen på det då jag formulerade det. Exempelvis hade jag inte behövt bifoga länken, men gjorde det en då av ren lathet bara för att inte behöva förklara ytterliggare vad SUF var. Många verkar i och för sig redan ha koll på det.

    Hur som helst tack för informationen Tomas. Mycket värdefullt! Jag tror att saken är biff. Dvs. inte så mycket att fundera på. Ett AB får det bli eller enskild firma.

    Efter era inlägg samt dessa artiklar inser man att företagsformen SUF egentligen ”kostar mer” i slutändan – inger man inget förtroende så förlorar man säkert pengar i det långa loppet.

    #133465
    Olmas
    Deltagare

    @Qantari 31434 wrote:

    Det behöver inte kosta 50k för att starta ett aktiebolag, du kan lägga in tillgångar som kapital te.x bil, kontorsutrustning, webbutik, varulager etc etc till er värde av 50k.

    Det finns många lösningar.

    /Patrick

    Det låter intressant. Kanske kan man hitta en lösning där. Kan det även vara så att banken kan ge ett lån till ett AB?

    En annan lösning jag funderade på vara att starta en enskild firma först och tjäna in lite pengar för att sedan starta ett AB. Jag har i och för sig läst om personer som ångrar att dom inte startade att AB på en gång (kan ha varit i detta forum jag läste det).

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)