Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #179372
    nordstc
    Deltagare

    Almi kan ta 100% av kapitalbehovet men såklart så är ju medfinansiering eller finansiering från en bank alltid positivt. Går summan över 250,000 kr så är riktlinjerna att inte själva ta mer än 80% av det totala kapitalbehovet, men detta bedöms som alltid från ärende till ärende och kan ske undantagsvis.

    #175603
    nordstc
    Deltagare

    Du kan ju alltid vända dig till Almi på din ort och höra vad de kan hjälpa till med. Almi erbjuder ju både finansiering och rådgivning. Jag kan tänka mig att du får prata med en Innovationsrådgivare då du utvecklar en ny produkt. Beroende på hur långt du hunnit med utvecklingen så kan det finnas möjlighet till att få bidrag i form av Förstudiemedel, som kan användas i tidiga skeden.

    Vad gäller finansiering så är Almis roll att komplettera lånemarknaden för att få till kapital i de lägen då en produkt eller verksamhet är ”ny och oprövad” – där inte bankens kalkyl går ihop. Syftet med Almis finansieringsverksamhet är att ta en större risk. Därför har man också i de flesta låneformer en högre ränta. Dock möjliggör detta i sin tur att lånet kommer till skott och det bästa är att låna så mycket man kan av banken för att sedan låna resterande belopp hos Almi. Därför är det vanligaste att Almi och låneaktören lånar ut tillsammans.

    Blev lite rörigt, men hoppas du förstår :)

    Annars är det ju bara att boka in ett möte hos Almi så har de alltid kontakter att lotsa dig vidare med. Lycka till!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)