Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
15 september, 2010 kl. 15:22 #114064mr_lundisDeltagare
@TillväxtNörden 9768 wrote:
Jag är lite inne på samma bana. Om någon vet någon bra svensk motsvarighet på Big Cartel så vore det grymt!
MVH
Har mer eller mindre gett upp på ett svenskt Big Cartel, så vi bygger eget, då vi har ganska specifika och hårda krav på hur vi vill att det ska fungera. Mestadels för att vi vet att det kan fungera så mycket bättre än i nästan alla existerande svenska lösningar.
Vi ligger precis som ni i startgroparna för att börja kränga kläder (såg din andra tråd). Jag har inte alls snackat med min partner om det här, men vi kanske skulle kunna licensiera ut vår plattform eller om vi kanske driftar den åt er – om ni är intresserade . Det vi bygger blir en Ecwid-Foxycart-klon med Shopifys kassa, typ. Planerar att gå live om 1-2 månader…
MVH
Jonatan Lundin1 september, 2010 kl. 20:38 #113761mr_lundisDeltagareSom Greger säger så är inte One.com direkt kända för att vara bäst i klassen. Jobbade med en osCommerce butik hos One för 3-4 år sen, det gick också lite sent i bland… Men det länge sedan, de kanske har bättrat sig.
Om du i alla fall överväger att byta hotell så är väl Binero ett ganska hett tips, om man kollar på svenska hotell. Om budgeten är lite stram så skulle jag kanske kika på Surftown annars, de har gjort en rejäl uppryckning de senaste åren. Just nu kör de nån sommarkampanj med webbhotell från 10 kr/månaden. Tror de har sina servar i Danmark, precis som One.
Kan även rekommendera webbhotellsforumet på wn.se, där kan du hitta erfarenheter från nästan alla svenska webbhotell.
23 augusti, 2010 kl. 16:56 #113429mr_lundisDeltagareJag var kanske inte så tydlig med att det kan kosta en slant om du låter byrån göra allt åt dig, vilket Tigern med flera har påpekat. Men du kan även komma undan betydligt billigare om du gör större delen själv, men det kräver både tid och intresse som inte alltid finns, tid är pengar, osv… Det finns billigare och enklare lösningar än Drupal.
Mellan tummen och pekfingret så skulle jag säga att Drupal + Ubercart ligger på ungefär samma nivå när det gäller kostnader och underhåll som Magento med lite tyngre anpassningar (även om de skiljer sig åt ganska mycket när det gäller funktionalitet).
I mina ögon så saknas det en bra ”mellan lösning” för de som inte vill gå all out med till exempel Magento eller Prestashop, men som behöver mer än vad typ WordPress + valfritt varukorgstillägg erbjuder…
23 augusti, 2010 kl. 10:09 #113410mr_lundisDeltagareDrupal är ett väldigt flexibelt system, och kan nästan bättre beskrivas som ett ramverk mer än en färdig lösning. Större delen av konfigurationen görs i administrationspanelen, och du kan göra ganska ingripande förändringar i sidan utan att skriva en enda rad kod. Utöver själva kärnan så finns det även en uppsjö av olika moduler, eller tillägg (ungefär som till Firefox, eller WordPress) som utökar Drupals funktionalitet ytterligare. Det finns bland annat en ehandelsmodul som heter Ubercart som jag antar att din byrå tänker använda.
Men flexibiliteten är också Drupals största problem, då det ger ganska höga inlärningströsklar man måste komma över för att kunna använda systemet. Har du en bra byrå kommer de dock ta han om de svåra bitarna åt dig. När Drupal sidan väl är uppsatt är det betydligt enklare att arbeta med den.
Det krävs även visst arbete med att underhålla själva sidan. Jag skulle rekommendera att du låter byrån sköta det åt dig, i alla fall till en början. Men se till att sidan ligger på ett webbhotellskonto eller vps som du äger/kontrollerar, så att du inte blir bunden till firman. För att underlätta driften är det bra att ha skalåtkomst till servern (ssh), då kan du nämligen använda Drush för att automatisera mycket av underhållet, men behovet av detta kommer minska i framtiden med Drupal 7 (se längre ner).
Drupal är även öppen källkod vilket innebär att mjukvaran är ”fri” och att det (i alla fall när det gäller Drupal) finns väldigt många olika utvecklare som tillsammans bidrar till (eller bygger om man så vill) Drupal och tillhörande moduler. Du har med andra ord goda möjligheter att byta byrå men behålla lösningen.
Värt att nämna är väll också att det just nu jobbas väldigt intensivt med nästa stora version av Drupal – version 7 – som bland annat fokuserar just på användbarhet och att göra saker lite enklare. Mycket av det som i dagsläget görs manuellt eller via Drush (system- och moduluppdateringar, bl.a.) kommer gå att göra via adminsidan.
Hoppas du har fått lite klarhet i frågan.
22 augusti, 2010 kl. 14:06 #113404mr_lundisDeltagareJag har hört mycket gott om Big Cartel, det verkar väldigt enkelt och smidigt. Finns det någon bra svensk motsvarighet?
Det känns som om jag har kollat på nästan alla större svenska leverantörer, och ingen kommer ens i närheten. Vilket är synd då Big Cartel verkar vara väldigt inriktat på den amerikanska/internationella marknaden…
Big Cartel – Simple shopping cart for artists, designers, bands, record labels, jewelry, crafters
20 augusti, 2010 kl. 18:04 #113378mr_lundisDeltagare@Thomas THL 8945 wrote:
De som är på google.se och klickar på länken
takbox.se – takboxar, cykelhållare, lasthållare, takräcken. Thule, Packline, Autoform takboxar
hamnar ju också på /butik/index.php.
Det optimala vore ju att de hamnade på
http://www.takbox.se/butik/takboxar/thule-atlantis-780-silver-480-liter.html (som den nya plattformen skapat)Men det kanske är att begära för mycket!?
Det behöver inte vara för svårt, om du på något sätt kan identifiera produkten i ditt nya system baserat på dess URL i det gamla systemet. Då kan du i butiken/index.php räkna ut vart du ska skicka besökaren.
En annan lite mer ”primitiv” lösning vore att bara göra en lista över alla URLer i det gamla systemet och ”para ihop dem” med motsvarande nya URLer och baserat på det skicka besökaren vidare.
20 augusti, 2010 kl. 17:56 #113377mr_lundisDeltagarewert790: Jag skulle inte ens ta i osCommerce med tång, än mindre använda det bygga en ny butik. osCommerce (inklusive derivat, t.ex. Zen Cart) har passerat sitt bäst före datum.
18 augusti, 2010 kl. 09:35 #113298mr_lundisDeltagare@shopson.se 8917 wrote:
Annars kan opencart.com vara ett alternativ att titta på. Har även en rad tillägg du skulle kunna få..
Tack, väldigt generöst av dig. Har kollat lite på Opencart förut, projektet kändes ganska omoget då – men de kanske har gjort framsteg?
Opencart verkar även lida av samma generiska utseende som varenda annan lösning… Är ute efter ganska stora möjligheter att anpassa utseendet och strukturen på shopen. Hur pass enkelt/svårt är det att anpassa Opencart?
@magnus_vb 8918 wrote:
Hej
Jag tycker också att Spree verkar vara en intressant lösning. Är det någon som vet om det ö.h.t går att implementera en betallösning från ex. Payson eller CertiTrade? Går det att lösa med ActiveMerchant?
mvh Magnus
Jag tvivlar inte på att det går. Vill minnas att det redan finns en ActiveMerchant integrering med PayPals Website Payments Standard, som är ungefär samma sak som det Payson erbjuder. Borde gå ganska enkelt att göra en egen koppling mot Payson baserat på den. Paysons agentintegration är (enligt mig) även bättre dokumenterat är PayPals motsvarighet, så jag ser inga större problem med det.
Har ingen koll på CertiTrade, men det finns ju väldigt många färdiga gateways som det bara är att modifiera (så länge som CertiTrade har vettig dokumentation).
16 augusti, 2010 kl. 17:07 #113249mr_lundisDeltagareOkej, tack för ditt svar! Det ser ut som om vi kommer köra Spree (på Heroku). Kan återkomma med mina erfarenheter när vi kommit igång lite.
-
FörfattareInlägg