Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #182725
    Miialainen
    Deltagare

    Hej,

    Vi jobbar med både Shopify samt PandaCommerce och i ert fall kanske det skulle löna sig att kolla upp PandaCommerce. För allt det du beskriver går att lösa idag med appar: http://www.pandacommerce.se/collections/app-store samt befintliga betallösningar.

    mvh Miia restfuldesign.com

    #181850
    Miialainen
    Deltagare

    Hejsan, vi håller precis på att tittar på att koppla ihop betallösningar med Shopify.

    Vi har gjort en PayEx app dock inte inte med faktura än, men kommer snart.

    PayEx-appen kan ni installera härifrån: http://restfuldesign.com/restfulpayments.html

    Kontakta oss om det är något på contact@restfuldesign.com

    mvh Miia

    #179532
    Miialainen
    Deltagare

    Hejsan,

    Vi utvecklar för kunder mot PandaCommerce (har också gjort ett tema), så vi har en hel del med den plattformen att göra.

    Jag kan berätta varför vi som webfirma tror på den lösningen för e-handlare.
    1. Det är en hostad lösning men som samtidigt har stor flexibilitet i vad man kan ändra. Det betyder att e-handlaren inte behöver oroa sig för dyra kostnader för säkerhet och dyl men samtidigt kan fråga en webbfirma om hjälp för att få till det look & feel man vill ha, om man nu vill något speciellt.
    2. Sverige anpassad. Dvs Klarna, CDON, Fyndiq, Tradera – appar. Vet också att det finns en del andra appar i beta (dvs de används men är inte släppta på app-store) som många e-handlare brukar vilja ha. Det finns också bra lösningar för flerspråk / multishoppar så att man kan jobba globalt på ett optimalt sätt.
    3. Ett bra och enkelt gränssnitt att jobba i.

    Men om du har mer specifika frågor så kan du gärna höra av dig (jag kollar dock inte här så ofta så maila gärna), eller fråga PandaCommerce direkt iofs, de har en helt svensk support.

    / miia @ restfuldesign.com

    #178327
    Miialainen
    Deltagare

    Tänkte direkt på två saker:

    1) Jag hade lite svårt att få grepp om vad det var. Skulle genast velat ha en meningar som beskrev allt, ungefär:

    ”MärkDNS – Stöldskyddsmärkning. Unik vätska stryks på dina värdeföremål och kan spåras till dig som ägare vid stöld”

    Och så inte mycket annan text! Eller att den texten är mycket mindre.

    2) Jag hade svårt att hitta produkterna. Hade gärna velat scrolla ner och så hade en ingång till produkterna funnits. Visuell platta med ”hemma paketet” tex.

    / miia@restfuldesign.com

    #178326
    Miialainen
    Deltagare

    @stecha 82113 wrote:

    Olika språk, eftersom att produkterna kommer att säljas till utländska kunder behöver jag kunna ha sidan på olika språk. De språk som är intressanta till en början är: svenska, engelska och kinesiska (förenklad/mandarin).

    Jag vill kunna ta betalt via PayPal och Alipay.

    Saknar kunskaper inom programmering så det skulle underlätta mycket om jag slapp lära mig det nu, även om jag gärna vill längre fram.

    Gärna möjlighet till olika valutor, främst SEK, USD och RMB

    Som ni förstår kommer fraktkostnaderna att variera beroende på var produkterna ska skickas, det bästa skulle vara om systemet kunde hålla koll på det.

    I början kommer vi inte köra något superstort sortiment, låt säg någonstans mellan 50-70 produkter.

    Dessa saker är alltså de viktigaste, en annan viktig sak är att det inte blir för dyrt i början. Jag är väl medveten om att det inte är gratis att syssla med e-handel, och jag tror inte att det räcker att sätta upp en bra webshop för att lyckas. Men som sagt, i början skulle det vara bra om man kunde fixa hemsidan till ett lågt pris/månadskostnad, och kanske försöka lägga lite mer på marknadsföring.

    Jag har fixat domänerna, körde på .se .com och har eventuellt .cn på gång.

    Kan jag koppla dessa domäner till samma sida, fast om man skriver .com kommer man till den engelska, .se den svenska osv?

    Efter en del efterforskning verkar SEO i baidu (Kinas sökmotor) vara ganska lik den i googles, även om det verkar finnas skillnader. En klar fördel sägs dock vara om servrarna är kinesiska, så att staten har lite koll ;). Då är frågan, kan man ha hemsidan på två servrar, en svensk och en kinesisk? Alltså att går man in i Sverige kommer man till den svenska, och går man in i Kina kommer man till den kinesiska. Detta är inte viktigt endast ur Baidus ögon utan även för att sidan ska flyta på för besökarna, kinas internet är ju en liten bubbla för sig själv och så fort man kommer utanför blir allt segt.

    Mycket tacksam för svar! :)

    Jag kan svara för Shopify:

    Språk: Man kan ju få till ganska mycket med olika Appar i shopify och denna skulle kunna vara något: https://apps.shopify.com/langify Man kan koppla olika domäner till den för olika språk, jag skulle dock dubbelkolla kinesiska så att det funkar, men ser inte varför den inte skulle göra det…

    Paypal: Ja, väldigt bra integrering.
    Alipay: Nej, verkar som att man kanske kan få till något, men här finns lite andra för Kina: http://www.shopify.com/payment-gateways/china

    Inga programmeringskrav.

    Valutorna är inga problem att få till, kolla temat du köper. Däremot kan du bara ta betlat med en valuta i slutändan.

    Frakt ställs in per land och ibland också per ”stat/region”.

    Shopify kostar mellan 29 – 179 $ i månaden och till det tillkommer 2 – 0.5 % av omsättningen av det som är sålt.

    Angående servrar så vet jag inte var Shopify har närmaste server och vet ej om de har en i Kina… De kör dock genom Amazons servrar så där kanske man kan börja kolla…

    Bara höra av sig om du har fler frågor.

    /miia (miia@restfuldesign.com)

    #178325
    Miialainen
    Deltagare

    Jag tror att det beror väldigt mycket på vad man har för behov på vad som är bäst.

    Vi utvecklar mot Shopify (en hyr-shop dvs hostad lösning) och vi ser också på våra e-handlare att efter att vi hjälpt dem komma igång bara behöver oss för ”roliga” förbättringar. Och om sanningen ska fram så behövs vi ens nödvändigtvis för att komma igång, man kan få till en snygg responsiv shop helt själv om man har tiden att lägga på det och gillar att få till saker… Jag ska inte säga att det är lätt för jag vet att vissa fastnar när de sitter själva, men jag tror att det handlar mer om att man inte riktigt har tiden och tålamodet för som företagsledare så finns ofta mycket annat att göra också…

    Vi gör att processen går smidigare, men vi bygger ofta tillsammans med e-handlaren, samt gör specifika anpassningar av design utanför designmallen, migrerar och lite mer avancerade funktioner och vi håller utbildningar i den mån det är önskvärt bara för att tidsoptimera för kunden, speciellt om de har ett team som jobbar på shoppen. Men de allra flesta kommer igång fint utan utbildningar, även om de tycker att de är helt otekniska.

    Jag räknade en gång på kostnaden för en Shopify-shop om man har en omsättning på 1 miljon i månaden genom shoppen. Man har då en månadskostnad på ca 1500 Kr + 0.5% på omsättningen. Priset blir då: ca 6500 Kr och då har man en omsättning på 1 M. Det täcker en person som jobbar 2-3 dagar i månaden på shoppen (om man har personen in-house mot en byrå blir det snarare 1.5 dagar), men samtidigt så har man en helt säker shop (PCI level 1) med i det närmaste oändlig kapacitet (dock om du börjar ha väldigt många besökare i minuten så kan man behöva gå över till shopify plus, som har mer flexibilitet i checkout processen med) samt 24/7-support.

    Sedan har Shopify begränsningar när det kommer till svenska marknaden, tänker främst på Klarna. Och där kanske det är mer intressant att kolla på nya svenska Pandacommerce.

    Nu är vi inte emot open source lösningar och som någon nämner så tycker jag att prestashop verkar rätt intressanta om man tycker om php + mysql grund (som wordpress). Eller helt egna system (men det blir ju i miljonklassen och kanske inte något som är intressant att diskutera här inne).

    /miia (miia@restfuldesign.com)

    #178324
    Miialainen
    Deltagare

    Hej,

    Vi jobbar med att sätta upp webbshoppar, i huvudsak, i plattformen Shopify, så jag ska svara på hur det skulle vara att göra ett sajtbyte till denna, i grova drag.

    Din information skulle man förmodligen kopiera in på olika undersidor. Sedan skulle man, beroende på tema (teman är det mest kosnadseffektiva sättet att få till en grundstruktur och alla teman jag stött på hittills är helt responsiva) bygga upp första sidan till att vara tilltalande. Men det skulle vara mycket kopierande in i shopify strukturen.

    Sedan är ju Shopify inte integrerad med typiskt svenska webbtjänster och betalmoduler. Och i fallet man tycker att det är viktigt så kanske Pandacommerce är något att titta på. Men varför vi gillar dessa två är dels för att de är väldigt enkla admin-gränssnitt, responsiva teman (för Panda kan vi hjälpa till att anpassa många fler än vad som anges hos dem) sedan har Shopify väldigt många Appar som man kan koppla på för olika saker. Där har Pandacommerce inte alls lika många men de har fördelen av att vara anpassade till Sverige (tex Klarna och Payson-integreringar).

    Hör gärna av dig om du har mer frågor på mailen, kollar inte här så ofta! (miia@restfuldesign.com)
    /miia

    #178323
    Miialainen
    Deltagare

    Hej,

    Vi jobbar i huvudsak mot den hostade lösningen Shopify (och har precis börjat kolla mer på den mer Sverige-anpassade Pandacommerce) när vi sätter upp shoppar till kunder, detta just för att de har just det moderna tänket med responsiva teman och det mesta man behöver som e-handlare. Vi är inte emot open source-lösningar alls men de flesta kunder har inte de behoven och har större fördelar av hostade lösningar eftersom säkerhet och prestanda inte är något att löpande lägga utvecklingsresurser på. Men det låter som att du har en del integreringar som du behöver och då kanske det är mer intressant att utveckla mer fritt och samtidigt jobba mer löpande med underhållet på sidan. Jag svarar nedanför på dina funderingar för Shopify och i viss del Panda:

    Migreringar: Finns inget auto-sätt att migrera in från Nordisk webbshop in i Shopify, däremot kan man helt säkert få ut en CSV fil med produkterna som man sedan kan omarbeta för att passa in i Shopify (eller Panda).

    Visma Admin 2000: denna är svår att få till en koppling mot med både Shopify och Panda. Om det är väldigt viktigt att ha med denna så kanske det är den begränsande faktorn och det kanske är därifrån du kan börja nysta i vilka plattformar som är intressanta.

    Solve 360: Jag såg att både denna och Shopify finns på Zapier: https://zapier.com/zapbook/shopify/solve360/ Vilket gör att du rätt enkelt borde kunna få till kopplingar mellan dem. Det kan också finnas ännu bättre integrationer gjorda mellan dem. Här vet jag inte om några svenska plattformar har kopplingar till just Solve 360, men kan vara värt att kolla upp och om kopplingen inte behöver vara så tight (alltså att ett namn skickas tex) kanske det går att lösa på ett enkelt sätt utan utveckling.

    Bibehållna länkar: Det kan man ju till viss del se till genom att hålla uppbyggnaden av webbshoppen likadan men helt samma tror jag är svårt. Men genom att lägga till hänvisningar (I shopify är detta enkelt att få till i admin, även om det kräver en del manuellt arbete) för de vanligaste gamla url:en så tror jag att man kommer runt det.

    /miia

    (om du ha frågor får du gärna maila, miia@restfuldesign.com , jag missar ofta om det bara är svar härinne eftersom det inte finns en notifieringsfunktion )

    #177699
    Miialainen
    Deltagare

    Vi jobbar mot Shopify och man får gärna slänga iväg några rader för att kolla om det kan vara något som passar ens egna behov.

    Här finns info om hur du får till en shop som är members-only:
    Deny access to your store until visitors log in – Controlling access – Store customization – Shopify Manual

    Och ja, Shopify shoppar brukar vara helt responsiva (eller mobilvänliga), men detta beror ju på den template som man väljer. Jag har inte än sett en som inte fungerar på mobiler med det är bra att kolla innan man bestämmer sig för template.

    #177698
    Miialainen
    Deltagare

    Vi jobbar mot Shopify. Det är en helhetslösning och som med snygga teman gör att du kommer igång snabbt. Men du kan också skapa egna teman eller göra om befintliga i koden. Eftersom det är en helhetslösning så ligger den på deras servrar, vilket har fördelar dels med säkerheten men också i prestanda. Hör gärna av dig (miia@restfuldesign.com) eftersom det är enklare att svara på just dina frågor då.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)