Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #205453
    Histalt
    Deltagare

    Congratulations on your webshop and your progress with marketing! Increasing the number of visitors and followers is a good start, but to translate that into more purchases, you may want to consider the following:

    1. Site Conversion Optimization
    2. User Reviews and Social Proof
    3. Product Descriptions and Images
    4. Promotions and Offers
    5. Follow up with potential customers
    6. Customer service and support
    7. Analysis and follow-up
    8. Liteblue
    #205452
    Histalt
    Deltagare

    Grattis till er webbshop och ert framsteg med marknadsföringen! Att öka antalet besökare och följare är en bra början, men för att översätta det till fler köp kan det vara bra att tänka på följande:

    1. **Konverteringsoptimering på webbplatsen**: Se över er webbplats för att säkerställa att den är användarvänlig och lockande för besökarna. Det kan innebära att förbättra navigeringen, tydliga call-to-action-knappar för att leda besökare till köp, och en enkel och smidig kassa.

    2. **Produktbeskrivningar och bilder**: Se till att era produktbeskrivningar är informativa och engagerande. Använd högkvalitativa bilder som visar produkterna från olika vinklar och ger en tydlig bild av vad kunderna kan förvänta sig.

    3. **Användarrecensioner och social proof**: Inkludera användarrecensioner och betyg på era produktsidor för att bygga förtroende hos potentiella kunder. Social proof kan övertyga osäkra kunder om att göra ett köp.

    4. **Kampanjer och erbjudanden**: Använd kampanjer och erbjudanden för att locka besökare att göra ett köp. Det kan vara rabattkoder, köp-två-få-en-gratis-erbjudanden eller fri frakt för order över en viss summa.

    5. **Följa upp med potentiella kunder**: Implementera en strategi för att följa upp med besökare som lagt produkter i sin kundvagn men inte genomfört köpet. Det kan vara genom att skicka påminnelser via e-post eller retargeting-annonser på sociala medier.

    6. **Kundtjänst och support**: Se till att er kundtjänst är tillgänglig och snabb att svara på frågor och hantera eventuella problem. Bra kundservice kan göra skillnaden mellan en engångskund och en återkommande kund.

    7. **Analys och uppföljning**: Fortsätt att analysera er trafik och konverteringsdata för att identifiera möjliga flaskhalsar och möjligheter till förbättring. Använd verktyg som Google Analytics för att få insikt i hur besökare interagerar med er webbplats.

    Genom att fokusera på dessa områden och kontinuerligt testa och optimera er webbplats och marknadsföringsstrategier bör ni kunna öka era konverteringar och få fler köp från era besökare. Lycka till!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)