Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #186343
    hejhopp
    Deltagare

    @Stefan72 93671 wrote:

    Att räkna så där på varje enskild detalj blir nog krångligt. Har du enskild firma så är det årets överskott du skattar för. Själva vinsten alltså. Vissa saker kan ju sälja bra och andra inte och köper du in varor så håller du ju också nere överskottet även om varulagrets värde såklart påverkar också.
    Den marginal du ger exempel på är inte dålig på något vis. Sen beror det ju på vad man säljer såklart.

    Jag hade uppfattningen att vinsten beskattades direkt. Men detta innebär då i sånt fall att jag för varje såld vara grovt kan köpa in två nya utan att gå back, stämmer det? Sen ska lagret inte växa hur mycket som helst förstås, men inledningsvis så kommer jag behöva fokusera på att köpa på mig så mycket som möjligt så att jag slipper oroa mig över att sälja slut.

    #181179
    hejhopp
    Deltagare

    Tack för ditt svar Stefan. Det här med faktura gör mig lite fundersam. Jag vill förstås att saker och ting ska vara rätt och riktigt, men eftersom jag endast kommer erbjuda direktbetalning så blir det väl ett kvitto som ska levereras istället för en faktura, kan jag tycka.

    Det här med att stå för tull och moms i mottagarlandet, det får jag nog avstå. Folk bör ju vara medvetna om den biten ändå med tanke på hur utbrett exemeplvis ebay är. Det känns inte realistiskt att jag ska ha koll på mottagarländernas lagar och regler, då känns det betydligt enklare att förklara för kunden före köp att införsel kan komma att kosta.

    #181178
    hejhopp
    Deltagare

    Hej Stefan,

    Tack för det. Jag tror att mina momsfrågor har fått sina svar. Det jag tidigare inte riktigt förstod var hur säljare (e-butiker) kan lova ett och samma pris till kunden (privatperson) oavsett var denne befinner sig. Men nu inser jag att säljaren själv tar kostnaden för moms/VAT.

    #181137
    hejhopp
    Deltagare

    Har ni några tips i Norrköpingstrakten så vore det tacksamt. Jag har sett att det finns ett par stycken men undrar om någon har erfarenhet av dessa. De får väldigt gärna ha kunskaper om moms vid internationell handel (endast export).

    #181123
    hejhopp
    Deltagare

    Hej,

    Jag har sökt mycket info kring ehandel men och hittar massor om import, det hjälper dock inte mig då det är exportera som jag vill göra. Både inom och utanför EU. Detta med hjälp av e-handel. Min fråga är om jag kan ta betalt i ett visst antal dollar för en artikel oavsett vart varan skall skickas? Dollarn har jag i åtanke eftersom marknaden är störst i USA.

    Jag vill förstås inte att kunden (privatperson) ska behöva bry sig om eventuella importavgifter, tariffer, skatt och annat. Jag vill kunna lova ett pris där inga överraskningar dyker upp på vägen vare sig för kunden eller mig som säljare, det gäller ju att samtidigt ha koll på sina marginaler också.

    En försändelses värde kommer troligen aldrig upp till mer än 300 kr inkl. moms. Därför kommer jag sannolikt inte upp i tröskelvärdet för distansförsäljning heller å slipper därmed betala moms till andra länder – bekvämt då jag tänkte ge mig på att försöka driva en enskild firma på deltid och helst vill koncentrera mig på marknadsföring.

    Finns det några generella tips som minimerar bokföringsarbetet för någon i min sits? Det kanske rent av finns folk som kan sådant som inte kostar långt mer än vad jag har råd med?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)