Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
15 januari, 2015 kl. 14:30 #160938CrillesDeltagare
Normalt sett tillhör lagret fortfarande bolaget vid en konkurs, så va säker på att vederbörande har rätt att sälja innan ni köper något!
Bara en tanke från mig.
23 december, 2014 kl. 22:22 #177270CrillesDeltagareGod ju å Gott nytt. alla vänner!!
29 november, 2013 kl. 04:45 #170624CrillesDeltagareGoogle har uppfattat ”väggur.se” som ett varumärke och därför flyttat fram det i titeln.
3 november, 2013 kl. 17:00 #169609CrillesDeltagareRiktigt roligt att du utökar Mats!
Samt att det kan inte bli mer lagerporr än så här.20 juli, 2013 kl. 16:07 #166041CrillesDeltagareDu som bedriver eller har för avsikt att bedriva näringsverksamhet kan bli godkänd för F-skatt.
Hinder för godkännande:
Beslut om godkännande ska inte fattas om den sökande eller annan som ska prövas
− inom de senaste två åren har brutit mot villkor som har meddelats enligt 3 § eller på annat sätt missbrukat ett godkännande för F-skatt och missbruket inte är obetydligt (3 a),
− inte har redovisat eller betalat skatter eller avgifter enligt denna lag eller motsvarande utländska skatter eller avgifter i en utsträckning som inte är obetydlig (3 b),
− inte har följt ett föreläggande att lämna inkomstdeklaration eller sådana särskilda uppgifter som avses i 33 kap. 6 § SFL eller har lämnat eller godkänt så bristfälliga uppgifter att de uppenbarligen inte kan läggas till grund för beskattning (3 c),
− har näringsförbud (3 d), eller
− är försatt i konkurs (3 e).
I vilken utsträckning andras än den sökandes förhållanden är relevanta framgår av 9 kap. 2 § SFL.Precis så som du skriver så kan man, om man inte uppger rätt överskott av näringsverksamhet, antingen få kvarskatt eller pengar tillbaka. Det finns dock en fördel med att man kan ändra sin debiterade preliminärskatt under bokföringsåret. Det är bara till att skicka in en ny ansökan till SKV så räknar dom om debiteringen. Vid omräkningen tar man även hänsyn till om du betalt för lite eller för mycket för den del av året som hunnit löpa.
Bokföringsårets slut:
Vid bokföringsårets slut kan man om man har mycket pengar att återfå i skatter skicka in en preliminär självdeklaration och med den även skicka med kopia på balans- och resultaträkning. På så sätt kan man få tillbaka pengarna tidigare än att behöva vänta till slutskattebeskedet.Skall man däremot betala mer kan man göra en tilläggsdebitering (SKV4813). Denna kan man lämna in senast 6 månader efter beskattningsårets slut och få ett beslut från Skatteverket med specifikt förfallodatum för beloppet. På så sätt undviker man även onödiga räntor etc som om när man gör en fyllnadsinbetalning.
Hoppas du fått svar på dina frågor /Majsan
28 mars, 2013 kl. 19:03 #162173CrillesDeltagareGlad påsk på er!
15 maj, 2012 kl. 15:04 #145453CrillesDeltagareGrattis Berra!
23 april, 2012 kl. 10:35 #143374CrillesDeltagareGrattis Joel
21 mars, 2012 kl. 12:00 #139956CrillesDeltagare@Johan_E 38658 wrote:
Jag känner att du inte uppfattade mig rätt. Så här var situationen:
När årsredovisningen var färdigställd 2 månader efter årets slut DÅ insåg vi att kapitalet var förbukat (vår bokföring släpade efter). Detta stod sedan då med i årsredovisningen. Men betyder det att årsredovisningen ”räknas” som en första kontrollbalans och att 8 månaders fristen påbörjas då?Som jag sa tidigare så ska det göras när man upptäcker det, så jag kan inte tänka mig att det räknas som en kontroll och balansräkning då den släpar med i detta fallet två månader. Vore jag du så hade jag gjort en kontroll och balansräkning då det upptäcktes, dvs. i detta fallet när bokslutet va klart. Det finns ju vissa saker man måste uppfylla för att slippa personligt ansvar som:
1) Tillser att styrelsen SNARAST tar fram en KONTROLL och BALANSRÄKNING,
2) Ber revisorerna granska den och underteckna med deras till- eller avstyrkan,
3) Sammankallar extra bolagsstämma för beslut om åtgärder.Vad som man anser som snarrast i detta fallet är på en gång och inte en dag senare.
Men gör som så att du ringer din revisor för att få fakta!
20 mars, 2012 kl. 18:58 #139913CrillesDeltagare@Johan_E 38601 wrote:
Hej, Vårt aktiekapital i vårt AB var förbrukad vid tidpunkten för årsredovisning och det stod således med i revisionsberättelsen.
Behöver vi göra en kontrollbalans inom 8 månader för att visa att kapitalet är intakt igen, likt det man gör då man gör en ursprunglig kontrollbalansräkning?
För att göra en lång historia kort så kan vi sammanfatta det så här:
När du misstänker att du kan vara på obestånd dvs. Förbrukat mer än halva aktiekapitalet. Så har man en skyldighet att upprätta en kontroll och balansräkning, den ska godkännas och undertecknas av revisorn. När det är gjort så har man åtta månader på sig att få bolaget på fötter igen, lyckas man ja då upprättar man en ny kontroll och balansräkning för att visa det. Lyckas man inte så kan man ansöka om konkurs, detta helt enkelt för att slippa personligt ansvar. Är det så att man inte har lyckats att få bolaget på fötter igen, så kan man välja att driva det vidare, men då ska man veta att alla skulder som uppkommer efter åtta månader har man personligt ansvar för. Det är samma sak om man inte upprättar en kontroll och balansräkning i tid eller inte alls, så kan man bli personligt ansvarig för skulderna som uppkommer efter den tiden då bolaget vart på obestånd.
Detta ämnet har en massa småsaker som jag inte nämner nu men detta är väl iaf det stora hela.
Lycka till
-
FörfattareInlägg