Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
8 mars, 2016 kl. 21:44 #181064antonDeltagare
@MagnusJohansson 86358 wrote:
Ska man verkligen byta till WooCommerce om man är ute efter open-source och omsätter över 10 miljoner och växer? Är inte Magento eller Prestashop (exempelvis) då bättre alternativ? För mig har alltid WooCommerce känts som något som är enkelt att komma igång med men inget man byter till när man redan är ganska stor, eller har jag missförstått något? Jag är genuint nyfiken och vill INTE att min fråga ska uppfattas som att jag tycker ”WooCommerce är inget för seriösa företag”
Om oeriksson vill byta från Textalk, så känns det i mina ögon mer rätt att först kolla vilka leverantörer som har gott rykte genom att läsa diverse trådar här. Några exempel är Prestaworks, Nordisk e-handel, Wikinggruppen och Kodmyran. Skicka sedan ett mail till dessa företag och be om en offert och se vilka som klarar av kraven och känns bäst. Men denna lösning slipper man ha två leverantörer att jobba med.
Allt är relativt självfallet, men jag tror du underskattar Woocommerce om du tänker att det bara är för mindre e-handlare. Det går att omsätta väldigt mycket pengar genom woocommerce. Däremot, och det kommer man inte undan med Magento heller t.ex., behöver man komplettera det med ett bra affärssystem, PIM-system, CRM-system, ERP-system m.m. långsiktigt. Woocommerce, liksom Magento, är ju bara en del i ett maskineri.
Jag har dock sett flertalet e-handlare som kör woocommerce till 50M+ and beyond that. Fördelen med woocommerce är också att det är betydligt billigare – i alla fall enligt min erfarenhet – än t.ex. Magento att få till som man vill, underhålla och jobba i. Men det finns säkert andra med helt andra erfarenheter, men så har det varit i de case jag har erfarenhet av.
17 februari, 2016 kl. 21:49 #180798antonDeltagare@ogge_112 86016 wrote:
Har märkt att det på senaste tiden dykt upp en konkurrent som lyckas hålla bra mycket lägre pris än vad jag själv kan. Jag misstänker att det handlar om parallellimport vilket är vanligt inom branschen (smink) eller eventuellt att man importerat dem utanför EU.
Har gjort ett testköp från konkurrenten, kan jag på något sätt spåra varifrån produkterna kommer ifrån och om dem är kosher?
Parallellimport är en viktig del i e-handelns tillväxt i Sverige, det har varit en stor succé för många lyckosamma e-handlare. Och helt lagligt, även om det kan svida.
Det är svårt att spåra är min erfarenhet, men det enklaste är nog helt enkelt att själva försöka hitta vägar till att parallellimportera. Troligtvis finns det inte så många alternativ på t.ex. europeiska leverantörer att ta in ifrån till parallellimport med samma villkor, så tillslut borde du hamna hos samma enligt logiken (om än inte alltid).
Testköp är såklart en variant, men är nog inte lätt att hitta några spår där. Det går säkert att leta lite i årsredovisningar, produkttexter, bildurl:er, produktnamn, artikelnummer m.m. också och lyckas hitta den vägen om man har tur.
14 februari, 2016 kl. 20:19 #180759antonDeltagare@christoffer01 85978 wrote:
Jag har hittat http://keybroker.se men det kanske finns ”frifräsare” där ute som är minst lika duktiga där jag inte behöver bränna en halv miljon direkt.
Min erfarenhet är att större byråers affärsmodell går ut på att göra relativt lite jobb för ganska stor kostnad. Skulle mycket hellre hitta en mindre byrå, frilansare eller andra där man faktiskt ser vad värdet är lättare. Och där man, som du antyder, kan lägga relativt liten kostnad till en början.
8 februari, 2016 kl. 21:24 #180714antonDeltagare@Gonte 85924 wrote:
Vid köp av lagerbolag behöver man vanligtvis tyvärr öppna ett nytt bankkonto i bolagets namn, det finns inte något befintligt som följer med.
(Lagerbolag har ofta inte ens något eget konto förrän det säljs, utan aktiekapital i form av ”reserverade” pengar på försäljarens konto.)Och ja, det är tämligen fånigt imho att det ska vara så svårt att få ett konto utan kort eller krediter…
True, men det borde finnas med färdigt bankkonto/bankavtal också. Om inte annat medföljer ju det om man köper lagerbolag av någon privat.
8 februari, 2016 kl. 19:50 #180711antonDeltagare@superjag 85912 wrote:
Jag har varit samhällets skamfläck haft skulder på ca 100,000:-
Men jag har gjort rätt för mig.Har även sparat ihop 50,000:- till ett AB.
So far so good!
Tills man kommer till punkten ”banken”. Som vägra röra en med tång för öppna ett företagskonto. (Ingen kredit eller något annat, endast vanligt konto)Jag ser ingen annan utväg just nu än att vänta ut så ”prickarna” försvinner, tråkigt nog. Men är medveten om att det är mitt egna fel.
Tänker jag fel? För utan banken som inte vill ta emot mina 50,000:- så kan jag inte till börja med ens starta ett AB?
Det låter konstigt att de inte låter dig öppna ett företagskonto. Så länge du inte ska ha kredit, eller någon form av lån, är ju risken minimal för dem. Vilka banker har du pratat med?
Jag tycker ju kronofodgdemyndigheten och systemet med ”prickar” är helt sjukt idag, det räcker ju med att man fått brevet, betalat skulden direkt så har man ändå en prick flera år framöver. Helt otroligt – för det påverkar en verkligen hur länge som helst framöver, trots att man gjort rätt för sig.
I det här fallet tror jag det finns sätt att lösa det på. Hör av dig till olika ”lagerbolagssäljare”, för i det fallet det redan finns ett konto på företaget med aktiekapitalet och du bara köper alla aktierna i företaget så kan ju rimligtvis inte banken säga upp avtalet med företaget i första taget. Det kostar nån eller några tusenlappar extra, men du kan i alla fall kolla med de som säljer lagerbolag om det skulle fungera.
Har du kollat med din vanliga bank som du har på privata saker idag? De har ju historik på dig och om du betalt deras avgifter som du ska (bankerna brukar vara duktiga på att dra kostnader direkt från kontot så de är sällan de som inte fått betalt), så kanske de är snällare än andra banker.
Annars: kontakta varenda bank och testa. Någon borde hjälpa dig.
Bara så du vet: även aktiebolags styrelseledamöter ingår i vissa kreditkontroller sedan på aktiebolaget, så om du t.ex. har en leverantör som du ska köpa in av som gör kreditkontroll på ditt bolag, så kommer den se att en i styrelsen har prickar hos kronofogden. Detta kan såklart också bli ett problem, men det är ju vanliga företag man jobbar med då (inte några sneaky banker) så de kan säkert göra affärer med dig ändå. Många leverantörer begär ändå ”förbetalt” första gångerna man beställer så då skapar man ju ett förtroende.
Kämpa på! Hoppas allt ska gå bra.
7 februari, 2016 kl. 23:07 #180696antonDeltagare@Tomask 85902 wrote:
Jag funderar på att registrera vårt varumärke utomlands, då vi kommer börja tillverka och sälja solglasögon av egen design. De kommer tillverkas i Kina, försäljningen kommer ske i Europa samt USA.
Någon som har en idé om kostnad samt hur lång tid det kan ta?
När jag registrerade ett varumärke senast (i europa bara dock) tog det ungefär 2 månader och kostade runt 20-25 000 kr. Då tog vi hjälp av en advokatbyrå (vi använde oss av Delphi) som hjälpte oss med allting, vilket jag rekommendarar att man gör.
Om man vill registrera worldwide kan det ta sjukt olika lång tid. Kommer ihåg när vi fick brev om att varumärket var registrerat 3 år efter att vi skickat in det från typ australien, eller vissa asiatiska länder m.m. Så det är helt beroende på processen just där.
USA+Europa/Sverige kommer man dock långt på.
7 februari, 2016 kl. 23:03 #180695antonDeltagare@Marcus49 85890 wrote:
Hej,
Vi ska börja sälja på CDON men CDON vill ha 20% kommission och 10kr per såld produkt, plus moms vilket
är för mycket.Om vi ska sälja på CDON blir det inte mycket vinst eller ingen vinst alls enligt vad vi räknat.
Vad betalar ni andra till CDON, lönar sig att samarbeta med CDON med så höga avgifter?
Dem rånar småförtagare på ett lagligt sätt.Kan man förhandla och i så fall till vilket pris?
Uppskatter alla råd & tips.
Om jag fattat det rätt är det svårt att förhandla priserna, däremot är det olika commission i olika kategorier. Så det beror på vilken nisch du har. Kanske att du kan få lägre på en del varor som är i en annan kategori, om du säljer från flera kategorier? Det är nog värt att prata med CDON om problemet iaf, för de tjänar ju ingenting om inte du vill sälja där.
Fyndiq tar 7%, så det är betydligt lägre.
1 februari, 2016 kl. 08:00 #180640antonDeltagare@timint 85833 wrote:
Oderland! Har provat alla nämnvärda webbhotell genom åren. Oderland är exceptionellt överlägsna i kvalité, prestanda, upptider, och keligt go support. Se webhosting-performance.com för prestanda.
Vi kör också woocommerce på oderland.
27 januari, 2016 kl. 20:30 #180609antonDeltagare@Dan 85789 wrote:
Spontant tänker jag Magento även om många hyrlösningar nog kan lösa detta, så är Magento rätt bra rustad när man måste göra specialanpassningar och bli ännu större.
Jag skulle nog i detta fallet säga woocommerce istället. Magento är väldigt låst, och dyrt, för specialanpassningar så vill man ”ha det som man vill” så är woocommerce betydligt bättre. Magento är kompetent, men det är skapat för ett väldigt tydligt use case så så fort man ska göra något utanför deras box så tar det kanske 5x så mycket tid att ändra till så man vill ha det jämfört med andra plattformar. Woocommerce är tvärtom, det är oerhört enkelt att få det som man vill.
Men helt klart låter det som att det är dags för en open source-lösning snarare än en hyrlösning, vilken man än väljer.
6 januari, 2016 kl. 22:56 #180320antonDeltagare@kristoffer.gus 85421 wrote:
Jag har en av mina leverantörer där vi använder oss av drop shipment, alltså läggs beställningarna i min webbshop och sedan skickas produkterna direkt från leverantören utan min inblandning. Både jag och leverantören är små aktörer och hittills har vi skött detta genom ett hemmabyggt Google Sheet, där jag lägger in adresser samt beställningsinfo och leverantören sedan fyller i sändningsinformation.
Men detta börjar bli smått ohanterligt, samt väldigt känsligt för mänskliga fel, då det nu handlar om ett par tusen beställningar per säsong. Därför undrar jag om någon av er känner till någon smidig tjänst för drop shipment samarbeten? Förstår att många av er större ehandlare har detta inbyggt i era plattformar och att det kommunicerar med leverantörens system. Men här handlar det i praktiken om två personer som ska samarbeta.
Normalt bygger man ihop affärssystemet med leverantörens system så det blir en API-koppling, så allt sånt sköts friktionsfritt. Det går även att bygga ihop de flesta e-handelsplattformar direkt mot leverantörerna på precis samma sätt om du inte har ett affärssystem.
Det bästa sättet är alltså att lösa det rent tekniskt, normalt med API:er.
En enkel interimlösning som säkert skulle kunna fungera och som låter lite smidigare än att klippa-klistra in i ett google spreadsheet är att sätta upp automatiska mailvidarebefordringar av just de orderbekräftelserna. De flesta e-handelsplattformar har så man kan få orderbekräftelsen från kunden till sin epost. Och de flesta vettiga mailsystem (t.ex. gmail/google apps) har så man kan sätta upp regler/filtrering och automatiska vidarebefordringar m.m. Då kan man sätta upp en regel som säger att:
”Alla mail från order@butik.se” som innehåller ordet LEVERANTÖR” skickas automatiskt vidare till LEVERANTOR@LEVERANTOR.SE. Och vips så är det helt friktionsfritt från din sida.
-
FörfattareInlägg