Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #177723
    AndersEkman
    Deltagare

    Priserna varierar, beroende på nätverk, om du vill köra regionalt eller nationellt, och hur många du vill nå / hur länge annonsen ska köras. Radio-säljarna snackar gärna om “lyssnarkontakter” som kan liknas vid en impression om du är van vid online-annonsering, och det är i stor del detta som priset baseras på.

    Räkna med att själva reklamplatsen går på minst 15-20 000, och kan sedan gå upp långt över 100 000 beroende på omfattning.

    Sedan lär du självklart lägga till kostnaden för produktion ovanpå det.

    #177696
    AndersEkman
    Deltagare

    Just 10,000 kr vet jag inte om det är en budget som kommer ge tillräckligt med drag för en dating sida, en sådan överger man ju tyvärr om det känns öde.

    Dan har många bra tips. En sak jag kanske hade prövat är Facebook annonsering. Det ger dig möjligheten att rikta dig mot just singlar, och du kan även rikta in dig regionalt, så du skulle t.ex. kunna fokusera på Stockholm eller någon annan stad för att se till att det finns mycket medlemmar just där, och sedan expandera utåt.

    Du kan även rikta in dig på en specifik åldersgrupp, så att du har många singlar i samma ålder.

    Behöver du sedan fler kvinnor eller män på din sida så kan du rikta annonseringen mot just det könet på Facebook.

    Se dock till att först läsa på vad deras annonseringspolicys säger om datingsidor, så att du inte får dina annonser avstängda för att de bryter mot reglerna.

    #177695
    AndersEkman
    Deltagare

    Facebook annonsering kan jag definitivt rekommendera, både med och utan remarketing. Det är ofta mycket kostnadseffektivare än t.ex. Adwords (självklart varierar det dock från bolag till bolag, och ni får testa och skaffa er en egen uppfattning), och ger oftast bra resultat.

    De har även lager på lager med massor av data på sina användare som du kan kombinera med din remarketing/retargeting för att få det att bli så effektivt som möjligt.

    Som tidigare sagt i tråden, testa och se hur det presterar för er! Tänk dock på att det är ett annat medium som fungerar annorlunda, så ge det en rättvis chans genom att läsa till er kunskaper om Facebook-annonsering först.

    #160833
    AndersEkman
    Deltagare

    Zendesk är nog det absolut bästa systemet för kundtjänst.

    Letar du efter ett gratis alternativ så är Freshdesk det bästa valet enligt mig. En ganska ny aktör, men de har en väldigt bra produkt och utvecklas snabbt.

    Kayako måste även nämnas i sammanhanget, mest för möjligheten att kunna hosta deras lösning själv, om du är lite mer teknikintresserad! Däremot så skulle jag definitivt rekommendera Zendesk eller Freshdesk i första hand.

    #176682
    AndersEkman
    Deltagare

    Min personliga favorit är Ahrefs, men har även hört mycket gott om MajesticSEO. De är även något billigare.

    #176293
    AndersEkman
    Deltagare

    Ja, att börja sälja till både män och kvinnor är ju även det en större förändring som kan påverka. Det låter som att det var en hel del större förändringar som gjordes vid samma tid, så det är inte så konstigt att det har haft effekter på din omvandlingsgrad. Som Ekraft nämner så kan kvinnor uppvisa ett annat köpbeteende.

    Angående kassan, har fallet gått långsamt hela tiden eller skedde större delen av minskningen inom samma period? Ser t.ex. att du använder textalk, och vet att de gjorde om sin kassa för inte allt för länge sedan.

    Tyvärr så blir det mycket gissningar kring sånt här om man inte hittar något konkret i datan.

    #176279
    AndersEkman
    Deltagare

    Hej!

    Att byta namn och inriktning är ju relativt stora förändringar, som helt klart kan påverka din omvandlingsgrad. Några andra tankar jag har är:

    1) Ser att du i samband med, eller nästan samtidigt med, bytet av namn och inriktning även bytte design. Även om jag gillar den nya mycket mer så kan det ha stor påverkan.

    2) Hur ser trafiken ut? Är det samma trafikkällor som tidigare? Samma sökord? Samma referrals? Lika mycket på varje källa? Chanserna finns att du har samma mängd trafik, men mindre köpstark trafik.

    3) Produkter / sökord. Du sålde mycket fler produkter tidigare, som till exempel klockor. Kanske att du rankade bra på dessa eller drar in trafik via referrals som pratar om dina klockor eller liknande, som sedan inte finns på sidan? Kanske har du många direktlänkar till produkter som inte längre finns?

    Troligtvis ligger det i #1, men det är svårt att dra några ordentliga slutsatser utan att ha några konkreta data (t.ex. Google Analytics). Hett tips för dig är att ta kontakt med någon som håller på med konverteringsoptimering och se om de kan göra en full analys. (behöver inte kosta skjortan)

    #176255
    AndersEkman
    Deltagare

    Ja, eftersom du inte har gjort en 301 redirect (alltså du visar för både besökare och google att sidan flyttat permanent till din nya URL, så är risken stor att du tappar länkkraft om det finns några länkar till http://www.naturesbeauty.se/naturesbeauty

    Just nu ger den gamla URLen en 404 (sidan finns inte) vilket inte är bra, både ur användarperspektiv och SEO perspektiv (vilket ofta är samma sak).

    Fixar du däremot så att den gamla URLen redirectar till den nya med en 301, så bör det inte vara några problem.

    Måste också fråga varför du inte bara använder http://www.naturesbeauty.se? Det skulle jag tycka är att föredra.

    #176016
    AndersEkman
    Deltagare

    Som tidigare nämnt är MajesticSEO ett bra alternativ, även fast jag är mer av ett ahrefs fan. Moz är lite dyrare, tycker heller inte deras verktyg är lika bra, men däremot så får du ju flera verktyg med för samma pris.

    SEMRush är ett annat verktyg, däremot använder jag dem endast för Adwords research, de verkar inte ha så värda resultat för just länkar.

    Om du hittar några andra bra alternativ får du gärna dela med dig!

    #175992
    AndersEkman
    Deltagare

    Först och främst hade jag nog sett över sidan ni har lite. Kika på lite snygga mallar, om ni är något tekniska av er så skulle jag tipsa om t.ex. Magento, där det till och med finns en hel del snygga gratisteman. Jag skulle även se över saker som att få allting centrerat på sidan, bakgrund, logga, knappar (till exempel att det står “köp” på en produkt och “visa info” på alla andra).

    Det kan kännas som att börja lite i fel ände, och jag är säker på att ni har begränsat med kapital och vill börja tjäna pengar så snart som möjligt, men i ärlighetens namn spelar det inte så stor roll om ni driver massa trafik till sidan om ingen handlar.

    Sedan hade jag läst några grundläggande guider om ni vill göra sökmotoroptimeringen själva, som t.ex. Moz guide:
    SEO: The Free Beginner?s Guide From Moz

    Jag hade även börjat med lite lågt hängande frukt för att få era första länkar. Kanske har ni vänner / familj som har hemsidor / bloggar, och skulle kunna tänka sig att länka till er? Finns det forum om hundar där ni kan presentera eran butik?

    Har ni lite kapital att röra er med så hade jag kikat på annonsering i Facebook eller Adwords som kommer ge betydligt bättre avkastning. Det är en relativt låg konkurrens i er niche, så ni borde kunna komma hyfsat billigt undan.

    Måste i slutändan hålla med Rudolf att om det brinner i knutarna så finns det andra saker än sökmotoroptimering som ni nog borde lägga er tid på istället.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)