Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Synpunkter på affärside!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94356
    tintinskoog
    Medlem

    Jag har en ide om att starta en webbshop!
    Behöver lite synpunkter på själva affärsiden och hanteringen av beställningar!

    Tänkte så här:
    Jag tänker driva shopen som enskild firma, kontantmetoden!
    Jag har tillgång till produkter hos ett företag som kan leverera varor direkt till kunden och skickar fakturan till mig.

    När kunden lägger en beställning i shopen och betalat får jag ut en “plocklista” och med hjälp av den lägger jag manuellt en elektronisk beställning i min leverantörs ordersystem och jag betalar den direkt, sedan skickar de varorna till kunden och fakturan/kvittot till mig.

    Jag behöver alltså inte ha något varulager.

    Finns det några hakar med detta tillvägagångssätt rent skatte eller bokföringsmässigt om jag bokför ordern som försäljning och min betalning till leverantören som inköp av varor.

    Synpunkter??

    #109205
    Parvelito
    Deltagare

    Det är inget konstigt med den idéen så länge du kan synka leverantörens lagersaldo med din webshop, så länge du litar på att leverantörens kvalitet på leveranserna är så pass bra att du kan låta dem representera dig, och så länge deras priser för denna tjänst är konkurrenskraftiga.

    Ditt problem med om det är många som gör likadant är att allt ni konkurrerar med är pris, pris och åter pris. Det är mycket vanligt inom data/hemelektronik och inte sällan räknas marginalerna i enstaka procents marginal.

    #109207
    tintinskoog
    Medlem

    I det här fallet handlar det inte om hemelektronik det är annat projekt, och leverantören är ett stort företag med reglerade priser, så det skall inte bli något problem, även om det är en konkurrensutsatt bransch så det gäller att synas! bara det funkar med tillvägagångssättet bokförings och skattemässigt!

    ps. gillar Parvelito.se, har handlat där några gånger, rekommenderas :)

    #109208
    Parvelito
    Deltagare

    (Tack)

    Det är inte problem med bokföringsmässigt, det finns massor av företag som gör så här redan, så fortsätt bara.

    #109215
    Seke
    Deltagare

    Det är väl inga problem med upplägget i sig vad gäller skatt och redovisning.
    Sedan om du vill ha synpunkter på affärsidén så är det ju mycket svårare när man inte vet vad det är för bransch och marknad du tänker dig.

    Allmänt är det i alla fall så att för att lyckas måste du vara bättre än andra på marknaden på tillräckligt mycket för att tillräckligt många ska välja att ge sina pengar till dig. Ett problem jag ser är att som handelsföretag bara ha en leverantör. Det gör det lättare för andra att kunna erbjuda precis samma sortiment som du. I så fall gäller det att vara bäst på något annat än sortimentet, t ex kundservice, SEO eller pris (det senare är en farlig väg att gå).

    #109220
    Dan
    Deltagare

    Håller med om att det inte är några konstigheter.

    Mitt tips är dock att du automatiserar flödet såfort du ser att din idé funkar för detta upplägget med manuellt arbete kommer inte fungera i längden och du kommer hata ditt jobb ;)

    Du tar även bort alla kostnader förknippade med orderläggning om du gör det och får en edge mot konkurrenter.

    #109232
    tintinskoog
    Medlem

    Låter bra det, då är det väl bara att köra på, dags att välja e-butik system! några förslag?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.