Startsida › Forum › E-handelsforumet › Ekonomi & Företagande › Skippa skolan starta eget i stället
- Detta ämne har 19 svar, 14 deltagare, och uppdaterades senast för 13 år, 10 månader sedan av
Abbesnabb.
-
FörfattareInlägg
-
9 juni, 2011 kl. 12:35 #123553
Joel
DeltagareNär jag slutade gymnasiet så blev jag plötsligt arbetslös. Hade varken ork, lust eller vilja att gå vidare direkt med nya studier, så första nyktra vardagen efter studenten skickade jag in min ansökan om F-skatt till Skatteverket.
Det borde utbildas fler egenföretagare i Sverige
9 juni, 2011 kl. 12:41 #123554Marckus
DeltagareJoel, Hur fixade du ekonomi för att starta eget utan att ha jobbat eller jobbade du samtidigt som du studerade på Gymnasiumet?
Kostar ju en del att dra igång eget (lager, avgifter som moms varje månad)
9 juni, 2011 kl. 13:17 #123555Gillettedirekt
DeltagareJag tillhör kategorin fritidspolitiker och jobbar med bland annat grundskolefrågor i min kommun. En viktig sak jag försöker få in mer i skolan är Entreprenörskap. Som det är nu utbildas barnen för att bli löntagare. De ska för tusan redan i unga år få lära sig att man även kan bli entrepenör och företagare. Kan säga att många håller med mig, men det går ytterst trögt ändå.
9 juni, 2011 kl. 13:21 #123556Thomas THL
DeltagareJag gick inte gymnasiet, sjukt skoltrött och började jobba istället.
9 juni, 2011 kl. 13:33 #123557Parvelito
Deltagare@Thomas THL 20481 wrote:
Jag gick inte gymnasiet, sjukt skoltrött och började jobba istället.
Där kan vi ta varandra i hand, började ekonomisk linje, men efter en termin där insåg jag att där skulle jag inte lära mig något matnyttigt, så jag började jobba istället.
När det gäller skolan vore det intressant om man kunde införa åtminstone lite mer entrepenörskap på schemat, det berör ju rätt så många ämnen. Jag tycker att man t.ex. borde veta hur momssystemet fungerar när man gått igenom grundskolan, och lite basala bokföringskunskaper vore ju inte heller helt fel samt hur man faktiskt startar ett företag. Man behöver inte bli så detaljerad, men i alla fall hålla dörren på glänt in till en annan värld.
9 juni, 2011 kl. 13:51 #123558Katrin Lundgren
DeltagareSjälv gick jag gymnasiet och hade där företagsekonomi, det var väldigt nyttigt och där lärde jag mig en hel del kring bokföring och det du pratat om, men det var som sagt på gymnasiet inte i grundskolan.
10 juni, 2011 kl. 11:39 #123588precis en san
DeltagareJag tillhör den gruppen som pluggat i en massa år och haft stor glädje av det. Dock behöver ju inte utbildning betyda att det är det som man kommer att syssla med hela livet.
I helgen blev mitt källarförråd som jag har i anslutning till butiken översvämmat och igår tog jag itu med det tröttsamma arbetet med att röja ut allt, sortera, ställa på tork osv. Det lustiga i den här historien är att ingenting som tillhörde butiken hade blivit förstört. Dock blev fyra proppfulla flyttlådor med material som jag använt när jag arbetat som lärare och specialpedagog totalförstört. Det är bara att inse att nu är jag enbart lumphandlare och e-handlare.12 juni, 2011 kl. 14:13 #123646basse1985
DeltagareJag har gått ut gymnasiet och studerar nu multimediadesign i Köpenhamn med internationell inriktning.
Att inte studera och starta eget istället är absolut möjligt. Men en utbildning att ha bakom sig är alltid bra.
Jag skulle ALDRIG säga till mina barn att skita i gymnasiet och starta eget istället. Även om några här har klarat sig ändå så är det inget jag skulle rekommendera.12 juni, 2011 kl. 14:38 #123647Darling
DeltagareJag är civilingenjör och är utbildad inom bl.a. programmering, marknadsföring, ekonomi och logistik.
Jag var inte ett dugg intresserad av att driva eget när jag var 20 utan då ville jag plugga. Nu har jag jobbat 10 år och vill vara egen.
Viktigast är nog att vara motiverad, kunna fixa finansiering och hålla ordning på allt som rör företaget.
12 juni, 2011 kl. 17:03 #123648GregerA
DeltagareAtt ha lite utbildning i bagaget är nog ändå klokt. Som egen företagare så har det inte så stor betydelse vilka kurser man läst, och vilka akademiska titlar man kan stoltsera med – där är det bara en fråga om vad man kan. Hur kan lärt sig har ingen betydelse. Endast resultat räknas.
Men om man skulle komma i läget att man behöver söka jobb så är det lätt att bli bortsorterad om man inte uppfyller vissa formella kriterier. Hur registrerar man sig i en CV-databas om man har kunskaper och erfarenheter som slår de flesta civilingenjörer och -ekonomer? Man kan ju inte kryssa för att man har en sådan examen när man inte har det. Men arbetsgivaren som söker en medarbetare kommer säkert att kryssa i att han vill ha en civilekonom t.ex.
Själv har jag inte heller lagt så mycket tid på studier efter gymnasiet. Jag gick 4-år teknisk linje, el-tele, och är därmed s.k gymnasieingenjör. Sedan har jag haft bra och utvecklande jobb och efter några år tog de flesta nog för givet att jag var civilingenjör. :confused: … har dock läst lite juridik och företagsekonomi på högskolan för ca 10 år sedan.
-
FörfattareInlägg
- Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.