Startsida › Forum › E-handelsforumet › Generellt om E-handel › Sälja godis vs reklamgodis
- Detta ämne har 24 svar, 9 deltagare, och uppdaterades senast för 10 år, 9 månader sedan av
Abbesnabb.
-
FörfattareInlägg
-
4 juli, 2014 kl. 11:22 #175320
DavidWigg
DeltagareJag sålde tidigare druvsocker och behövde bara ringa och registrera mig hos kommunen, plus betala avgiften på ca: 1000 kr. Eftersom det var förpackat livsmedel från leverantör så behövdes ingen inspektion.
Men man ska ha en dokumenterad rutin på hur det ska skötas samt om det skulle hända någonting så att man kan spåra livsmedlet.
4 juli, 2014 kl. 11:31 #175321eternalsunshine
DeltagareOff topic// Riktigt fin design på hemsidan SPD!
4 juli, 2014 kl. 11:33 #175322SPD
DeltagareJa, precis så fattade jag det också när jag läste om det. Att inspektion enbart gällde livsmedelsföretag som hanterade ”animaliska produkter” eller vad det hette, alltså rått kött och sånt förstod jag det som.
Om man inte hanterade detta så skulle man bara behöva registrera sig, inspektion var inte nödvändigt.
Men enligt henne jag pratade med var det alltså inte så.Man kanske ska ta ett samtal till livsmedelsverket och fråga också?
4 juli, 2014 kl. 11:34 #175323SPD
Deltagare@eternalsunshine 78126 wrote:
Off topic// Riktigt fin design på hemsidan SPD!
Tusen tack!
Va kul att höra!
100% hemmabygge hehe4 juli, 2014 kl. 13:08 #175328Emilll
DeltagareVi säljer ju BBQ såser på vår sida, vi har ett 3PL företag som sköter vår logistik, men vi fick fortfarande betala 1000kr för att vi är livsmedels ”mäklare” som de kallar det.. förstår att vår 3PL partner måste ha det, men inte vi som är i närheten av produkterna..
Så jag kan tippa på att det gäller alla företag, även om det är reklamgodis.. men tror inte livsmedelsverket har koll på vilka som har det bara..
P.s. tycker också sidan var snygg, men gud vad slö den var? vad har du för webbhotell?
4 juli, 2014 kl. 15:32 #175330SPD
Deltagare@Emilll 78136 wrote:
Vi säljer ju BBQ såser på vår sida, vi har ett 3PL företag som sköter vår logistik, men vi fick fortfarande betala 1000kr för att vi är livsmedels ”mäklare” som de kallar det.. förstår att vår 3PL partner måste ha det, men inte vi som är i närheten av produkterna..
Så jag kan tippa på att det gäller alla företag, även om det är reklamgodis.. men tror inte livsmedelsverket har koll på vilka som har det bara..
P.s. tycker också sidan var snygg, men gud vad slö den var? vad har du för webbhotell?
Men då blir det ju dubbelt betalt för samma varor om er partner redan betalar för det, det låter ju mycket konstigt.
Ja, du har säkert rätt…
Det låter bara som sånt slöseri med tid och pengar att de ska skicka hit någon/några som ska inspektera lokalen där vi tänkt förvara dem.
Okej om man ska hantera livsmedlet på något sätt, men när det bara ska ligga i sin orginalförpackning, innuti en wellåda tills det säljs, så förstår jag inte varför en inspektion är nödvändig. Att registrera sig och betala en tusenlapp hade vart helt okej, det är själva inspektionen jag stör mig på.
Det är ju lagom kul om de inte godkänner lokalen, då var det ju verkligen pengar i sjön.Tackar! Ja jag vet, har krånglat jättemycket de senaste dagarna! Har i dagsläget One, har funkat skitbra i alla år förutom på senaste tiden. Men har inte hittat något annat hotell i samma prisklass, några tips?
5 juli, 2014 kl. 08:57 #175337banane
Deltagare@SPD 78138 wrote:
Men då blir det ju dubbelt betalt för samma varor om er partner redan betalar för det, det låter ju mycket konstigt.
Ja, du har säkert rätt…
Det låter bara som sånt slöseri med tid och pengar att de ska skicka hit någon/några som ska inspektera lokalen där vi tänkt förvara dem.
Okej om man ska hantera livsmedlet på något sätt, men när det bara ska ligga i sin orginalförpackning, innuti en wellåda tills det säljs, så förstår jag inte varför en inspektion är nödvändig. Att registrera sig och betala en tusenlapp hade vart helt okej, det är själva inspektionen jag stör mig på.
Det är ju lagom kul om de inte godkänner lokalen, då var det ju verkligen pengar i sjön.Tackar! Ja jag vet, har krånglat jättemycket de senaste dagarna! Har i dagsläget One, har funkat skitbra i alla år förutom på senaste tiden. Men har inte hittat något annat hotell i samma prisklass, några tips?
Tror inte du skall leta efter ett i samma prisklass. Jag kan varmt rekommendera Oderland som fungerat väldigt bra för mig inklusive supporten som jag vill ge en extra stjärna.
5 juli, 2014 kl. 10:50 #175339Anton A
Deltagare@banane 78145 wrote:
Tror inte du skall leta efter ett i samma prisklass. Jag kan varmt rekommendera Oderland som fungerat väldigt bra för mig inklusive supporten som jag vill ge en extra stjärna.
Lånar tråden lite.
Vilket paket kör du hos Oderland samt vilken plattform använder du?
5 juli, 2014 kl. 15:08 #175341Nicklas
DeltagareJag kör vanligt webbhotell på Oderland och det funkar kanon snabbt och stabilt, tillräckligt snabbt för att köra Prestashop på vilket är slött att köra på Binero och Loopia.
5 juli, 2014 kl. 16:06 #175343SPD
Deltagare@banane 78145 wrote:
Tror inte du skall leta efter ett i samma prisklass. Jag kan varmt rekommendera Oderland som fungerat väldigt bra för mig inklusive supporten som jag vill ge en extra stjärna.
@Nicklas 78150 wrote:
Jag kör vanligt webbhotell på Oderland och det funkar kanon snabbt och stabilt, tillräckligt snabbt för att köra Prestashop på vilket är slött att köra på Binero och Loopia.
Mjo, det var ju inte så farligt mycket dyrare, deras webhotell.
Skulle privatpaketet funka (till en början iaf) att köra prestashop på?
Jag har ju både den svenska shoppen och den internationella, så de måste ju dela utrymmet och prestandan med varann antar jag.
Fattar inte riktigt det med trafik/mån 500gb, hur många besök är det ungefär? Lär ju bero på hur ”tung” sida man har, men snackar vi 20 pers eller 200?Tänkte på det med godiset, som jag förstått det måste lokalen vara ”tät, slät och lätt att göra ren” som hon sa på telefon.
Skulle man då kunna bygga som ett litet skafferi typ, 4 väggar upp till taket, typ 1×1 meter eller nåt, kakla hela skiten och fixa en fin hylla som godispåsarna kan ligga på? Dörren kommer då enbart öppnas vid städning och när kund köper godiset, alltså ingen korskontaminering osv. Det hade ju vart en smidig lösning istället för att bygga om hela lagret iaf!
Om det nu är så petnoga menar jag… -
FörfattareInlägg
- Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.