- Detta ämne har 30 svar, 14 deltagare, och uppdaterades senast för 13 år, 8 månader sedan av lancevancedance.
-
FörfattareInlägg
-
26 februari, 2011 kl. 20:57 #119683LastbrygganDeltagare
Sover alla moderatorer en lördagkväll som denna?
Steget från ”Fakturering i egen regi” till sommarens grillfester är ganska långt och tråden bör delas. För vem vill inte fortsätta prata grill och tillbehör i en ny färsk mattråd under Offtopic
26 februari, 2011 kl. 20:59 #119684lancevancedanceDeltagareSkönt att veta att det finns fler helsingborgare. Lättare att dra igång någonting i helsingborg/ malmö trakterna då!
Ja, det vore bra om en moderator kan dela tråden lite.
26 februari, 2011 kl. 21:17 #119687GregerADeltagare@lancevancedance 16108 wrote:
Tackar. Tänkte mig en träff i Skåne då jag kommer hålla mig till i Helsingborg. Träffen ser ut att ha varit trevlig.
Vi hade en träff i Malmö i höstas:
Lilla E-handelsdagen – Ehandel.seEn träff planeras i Kalmar under våren
http://www.ehandel.se/forum/generellt-om-e-handel/1715-traeff-i-kalmar-varen-2011-a.html?highlight=kalmar+tr%E4ffFår väl se om det vankas potatisgratäng då …
26 februari, 2011 kl. 21:23 #119689obbeDeltagareHmm, Ni får fjäska för Nina om det blir nåt lokalt
26 februari, 2011 kl. 22:21 #119692ParvelitoDeltagareOm man med flintastek avser de där vaccumpackade köttslamsorna med svål och en massa fett samt som luktar skämt om man sköljer bort kryddorna så är det ingenting man skall försöka grilla och äta. Det är tveksamt om det är människoföda. Det får under inga omständigheter malas ned till djurfoder, för det är för dåligt näringsvärde och alldeles för fett för att få ges till exempelvis hundar och katter.
Tack och lov finns det annat att grilla. Jag brukar botanisera bland de lite enklare köttbitarna i köttdisken och sedan ta fram kniven och kryddorna för att göra något anständigt av det. Fläskytterfilé är lite finare namn för benfri kotlett, men det är rätt OK att grilla om man får sköta marineringen själv. Något jag är barnsligt förtjust i är när man hittar bra bogfläsk och skär i rätt tunna skivor som får grillas så de blir lite knapriga. Serveras i färska bröd med en massa såser och ”jox”.
Tjockskurna revbensspjäll är inte heller så dumt att låta grilla långsamt, eller varför inte göra egen souvlaki med fläskkarré i lämpliga bitar som marinerats ett par dygn och sedan får grilla. Med ris, grekisk sallad, rikligt med tsatsiki och en låda San Miguel kan man ha vansinnigt trevligt.
Favoriten förra sommaren var annars egenhändigt gjorda hamburgare där man kryddat smeten själv och sedan grillar. Experimenterade mycket med olika sorters ost också och en tunn skiva lagrad getost på en hamburgare med mycket grönpeppar i smeten blir gudomligt gott. Eller kanske de örtkryddade burgarna med färskost från Trönö. Gärna med ett gott vin typ en vällagrad Rioja som släppt sin spets, eller en härligt mjuk Sangiovese.
Och glöm all del inte bort den hederliga korven som passar alldeles utmärkt på grillen. Har man barn brukar de uppskatta sådant hellre än kött. Missa inte heller att göra en liten egen ”röra” på grillen. Jag brukar ta några soltorkade tomater i olja som hackas i småbitar, en normalstor vitlök där klyftorna skalas och hackas (inte pressas), lite riven chili och några bitar fetaost. Detta slås in i folie och får ligga på grillen runt 10-12 minuter så det ”kokar ihop”, och det är vansinnigt gott att ha som ett litet tillbehör.
26 februari, 2011 kl. 23:08 #119695lancevancedanceDeltagare@Parvelito 16120 wrote:
Om man med flintastek avser de där vaccumpackade köttslamsorna med svål och en massa fett samt som luktar skämt om man sköljer bort kryddorna så är det ingenting man skall försöka grilla och äta. Det är tveksamt om det är människoföda. Det får under inga omständigheter malas ned till djurfoder, för det är för dåligt näringsvärde och alldeles för fett för att få ges till exempelvis hundar och katter.
Tack och lov finns det annat att grilla. Jag brukar botanisera bland de lite enklare köttbitarna i köttdisken och sedan ta fram kniven och kryddorna för att göra något anständigt av det. Fläskytterfilé är lite finare namn för benfri kotlett, men det är rätt OK att grilla om man får sköta marineringen själv. Något jag är barnsligt förtjust i är när man hittar bra bogfläsk och skär i rätt tunna skivor som får grillas så de blir lite knapriga. Serveras i färska bröd med en massa såser och ”jox”.
Tjockskurna revbensspjäll är inte heller så dumt att låta grilla långsamt, eller varför inte göra egen souvlaki med fläskkarré i lämpliga bitar som marinerats ett par dygn och sedan får grilla. Med ris, grekisk sallad, rikligt med tsatsiki och en låda San Miguel kan man ha vansinnigt trevligt.
Favoriten förra sommaren var annars egenhändigt gjorda hamburgare där man kryddat smeten själv och sedan grillar. Experimenterade mycket med olika sorters ost också och en tunn skiva lagrad getost på en hamburgare med mycket grönpeppar i smeten blir gudomligt gott. Eller kanske de örtkryddade burgarna med färskost från Trönö. Gärna med ett gott vin typ en vällagrad Rioja som släppt sin spets, eller en härligt mjuk Sangiovese.
Och glöm all del inte bort den hederliga korven som passar alldeles utmärkt på grillen. Har man barn brukar de uppskatta sådant hellre än kött. Missa inte heller att göra en liten egen ”röra” på grillen. Jag brukar ta några soltorkade tomater i olja som hackas i småbitar, en normalstor vitlök där klyftorna skalas och hackas (inte pressas), lite riven chili och några bitar fetaost. Detta slås in i folie och får ligga på grillen runt 10-12 minuter så det ”kokar ihop”, och det är vansinnigt gott att ha som ett litet tillbehör.
WOW.
Någon mer som tänker. Grillträff + Parvelito + Skåne? haha
Tänker skriva ut ditt inlägg och följa råden i sommar!
28 februari, 2011 kl. 12:20 #119729Thomas THLDeltagareFlinta var ju nåt man åt när man var 18 år tillsammans med potatissallad.
Fokus låg mer på de smarriga 2,8:orna man drack till….Grillad fläskfilé som legat i marinad över natten tillsammans med potatiskylftor/rotfrukter i ugn, haloumiost, egen coleslaw, ishavsröra samt en klick Lomanders Hot.
Vi grillar året runt hemma hos oss (inte lika ofta på vintern dock).
Ska man vara ärlig är man lite less på grillat i augusti/september.
Men att ta på sig jacka och ta med en sjysst whisky ut och grilla i december är underbart!
Grillat smakar riktigt gott när det är snö och kallt ute!Nu blir det grillat på lördag, inget snack om saken!
/Thomas
28 februari, 2011 kl. 13:01 #119738Katrin LundgrenDeltagare@Parvelito 16120 wrote:
Om man med flintastek avser de där vaccumpackade köttslamsorna med svål och en massa fett samt som luktar skämt om man sköljer bort kryddorna så är det ingenting man skall försöka grilla och äta. Det är tveksamt om det är människoföda. Det får under inga omständigheter malas ned till djurfoder, för det är för dåligt näringsvärde och alldeles för fett för att få ges till exempelvis hundar och katter.
Tack och lov finns det annat att grilla. Jag brukar botanisera bland de lite enklare köttbitarna i köttdisken och sedan ta fram kniven och kryddorna för att göra något anständigt av det. Fläskytterfilé är lite finare namn för benfri kotlett, men det är rätt OK att grilla om man får sköta marineringen själv. Något jag är barnsligt förtjust i är när man hittar bra bogfläsk och skär i rätt tunna skivor som får grillas så de blir lite knapriga. Serveras i färska bröd med en massa såser och ”jox”.
Tjockskurna revbensspjäll är inte heller så dumt att låta grilla långsamt, eller varför inte göra egen souvlaki med fläskkarré i lämpliga bitar som marinerats ett par dygn och sedan får grilla. Med ris, grekisk sallad, rikligt med tsatsiki och en låda San Miguel kan man ha vansinnigt trevligt.
Favoriten förra sommaren var annars egenhändigt gjorda hamburgare där man kryddat smeten själv och sedan grillar. Experimenterade mycket med olika sorters ost också och en tunn skiva lagrad getost på en hamburgare med mycket grönpeppar i smeten blir gudomligt gott. Eller kanske de örtkryddade burgarna med färskost från Trönö. Gärna med ett gott vin typ en vällagrad Rioja som släppt sin spets, eller en härligt mjuk Sangiovese.
Och glöm all del inte bort den hederliga korven som passar alldeles utmärkt på grillen. Har man barn brukar de uppskatta sådant hellre än kött. Missa inte heller att göra en liten egen ”röra” på grillen. Jag brukar ta några soltorkade tomater i olja som hackas i småbitar, en normalstor vitlök där klyftorna skalas och hackas (inte pressas), lite riven chili och några bitar fetaost. Detta slås in i folie och får ligga på grillen runt 10-12 minuter så det ”kokar ihop”, och det är vansinnigt gott att ha som ett litet tillbehör.
….och där blev jag superhungrig. Dags för lunch tror jag
Flintastek ger jag inte ens katterna. Nu har jag i och för sig väldigt bortskämda katter men i alla fall. Det finns så mycket gott annat att grilla, olika kött, korv, och en fantastiskt massa grönsaker som blir supergoda på grillen. Zuccini, lök, bifftomater mums. Vi brukar faktiskt tro det eller ej, även göra potatisgratäng på grillen, det fungerar super kan jag meddela.
28 februari, 2011 kl. 13:14 #119741EmilDeltagare@Thomas THL 16161 wrote:
Flinta var ju nåt man åt när man var 18 år tillsammans med potatissallad.
Fokus låg mer på de smarriga 2,8:orna man drack till….Jo, så var det:)
@Thomas THL 16161 wrote:
Vi grillar året runt hemma hos oss (inte lika ofta på vintern dock).
Ska man vara ärlig är man lite less på grillat i augusti/september.
Men att ta på sig jacka och ta med en sjysst whisky ut och grilla i december är underbart!
Grillat smakar riktigt gott när det är snö och kallt ute!Nu blir det grillat på lördag, inget snack om saken!
/Thomas
Det låter logiskt att grilla på vintern, förutom när det är -30 och 1m snö. . När det är kallt ute passar det att äta varmt. När det är för varmt (vilket det sällan är i Sverige om sommaren) är i alla fall jag inte lika sugen på grillat. Då föredrar jag något lättare. Samma sak med whisky, det passar bäst på vintern. Och nu blev jag sugen på en schysst whisky…
28 februari, 2011 kl. 13:23 #119742TomasDeltagareDet är inte utan att jag börjar misstänka att det finns ett kundunderlag för mig hos er e-handelskollegor:rolleyes: För alla som lämnat engångsgrillen och flintasteken bakom sig kanske mitt senaste tillskott, en riktigt läcker kamado-grill kanske kunde vara nåt? Rökskåpet är också en hit men är ändå mest jägare och yrkesfolk som använder. En grill hör ju varje svensk trädgård till!
Och med en sådan blir det enklare och roligare att inte bara grilla. Varför inte baka pizza eller bröd?
-
FörfattareInlägg
- Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.