Startsida › Forum › E-handelsforumet › Logistik › Planering av lager – Hur hade ni gjort?
- Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast för 2 år, 10 månader sedan av Gastrotech.
-
FörfattareInlägg
-
19 januari, 2022 kl. 22:52 #193607GastrotechDeltagare
Hej!
Vi säljer restaurangmaskiner och restaurangutrustning på nätet och har gjort det i snart 10 år nu. Företaget har funnits längre men vår e-handel startades 2013.
Tyvärr råkade vårt lager ut för en brand i fastigheten i Maj förra året och nu är det dags att flytta tillbaka efter renovering. Jag försöker planera hur vi ska bygga upp vår pallställning för att det ska bli så bra som möjligt men har problem med stora skrymmande produkter som ska blandas med en massa smått.
Exempel på stora och skrymmande:
- Kylskåp
- Drickakylar
- Spisar
- Stekbord
- Kylmonters i diverse storlekar
- Rostfri inredning
Exempel på mindre produkter:
- Slevar
- Kockknivar
- Bestick
- Porslin
- Ölglas, vinglas, vattenglas
- Kantiner
Tidigare hade vi rostfria bänkar liggandes i ”flatpack” på golvet där alla bänkar över 120cm längd gick genom pallstället och tog pallplatsen på andra sidan och gjorde den platsen obrukbar.
Nu tänkte vi istället ha paketen ståendes men då lutar alla mot varandra och ska man dra fram t.ex. en bänk som är 160cm lång måste man först putta undan 6-7 andra bänkar (väger ca 25-50kg beroende på längd).
De rostfria bänkarna är från 60cm till 200cm långa.
De är 60cm eller 70cm på breda.
Höjden är ca 15-20cm.
Vi lagerför 1-2st av varje storlek. Det blir ca 16st paket med samma bredd och höjd men med olika längd (60-200cm).
Sen är det ungefär lika många rostfria bänkar med vask samt rostfria vägghyllor fast dessa är bara 30-40cm breda.Så min fråga efter all denna text: Har ni något förslag på hur man kan lagerföra dessa otympliga paket?
-
FörfattareInlägg
- Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.