Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Minsta ordervärde – någon som har det?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100722
    Lilla Ivy
    Deltagare

    Är det någon som använder sig av minsta ordervärde? Med tanke på packmaterial, dhl frakt samt arbetet med att boka frakt så börjar det kännas tveksamt med ordrar under 100 – 200:- köper kunden för 59:- på faktura så blir ju kostnaden för den ofta 3 dubbel…

    #168542
    Yvonne
    Deltagare

    Jag har valt att inte sätta minsta ordervärde. Jag tar dock betalt 29:- för faktura. Jag tänker att en nöjd kund återkommer och då kanske handlar mer nästa gång.

    #168544
    Sejdelshoppen.se
    Deltagare

    Från början hade vi inget minsta ordervärde då vi ansåg att en skickad order inte bara är en inkomstkälla utan även reklam. För några år sedan kunde vi se att skickade vi en order till Yttre skogsträsk kom det snart ett par ordrar till därifrån.

    Vi har sedan ändrat oss då reklamen inte är riktigt lika viktig längre och småordrar faktiskt kan vara en förlustaffär även för oss som tar betalt för frakt och faktura utöver ordervärdet. Idag har vi minimiorder på 80:-.

    #168570
    Freerole
    Deltagare

    Vi har tidigare kört med min. order 300:- i många år. Men efter kunders önskemål har vi tagit bort det. Vi har dock inte fraktfritt (kör det som kampanj ibland) så det är ändå få ordrar som är på små belopp då frakten 60-70:- tillkommer även om du beställer en grej för 20:-.

    #168584
    Karlsson
    Deltagare

    Vi har inget minsta ordervärde och varor från 9kr just nu.. däremot har vi enhetsfrakt på 29:- för beställningar under 200:-, över 200:- så bjuder vi på frakten.
    Fungerar bra hitills och de flesta kunder väljer att shoppa för över 200:- :)

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.