Startsida Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Hur "gratis" kan en "gratis" plattform bli?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100839
    sk0gs
    Deltagare

    Hej, gav mig nyss in i dehär med e-handel och tänkte jobba upp min affär nu snarast möjligt.
    Istallerade nyss prestashop och har lite funderingar.

    Även om prestashop är gratis så blir de ju knappast gratis, behöver både aktivera så jag kan ta betalt med kort. Samt ett nytt tema. Bara där är vi uppe i minst 3000kr.

    Jag har förstås 3000kr, men finns chansen att göra det billigare så gör jag ju gärna det. Har även tillräckligt bra kunskaper för att kunna utveckla/editera egna teman.

    Vad säger ni, hur kommer man undan billigt och vilken plattform tror ni passar mig bäst?

    #169246
    Dan
    Deltagare

    Det som är gratis i monetära mått mätta brukar kosta tid istället. Så det beror vad du värderar din tid till.

    Sen är ”bästa plattformen” lite svårt att svara på utan info. Tictail är gratis och enkelt, men det passar inte alla. Annars är textalk billigt och flera andra hyrplattformar.

    Prestashop och Magento kanske har betalmoduler gratis för vissa betalsätt, om du är beredd att kompromissa på dina betalsätt för att tjäna in kostnader kan du garanterat göra det, alternativt utveckla egna betalmoduler också.

    #169260
    Abbesnabb
    Deltagare

    Förutom tid så betalar vi för vår butik webbhotell, domän, bokslut och deklarationer, medlemsavgift i Pluskontot samt avgift till Miljökontoret (eftersom vi hanterar mat). Plattformen är Prestashop så visst kan den bli väldigt gratis (om du är beredd på att lägga tid istället för pengar).

    #169283
    bslask
    Deltagare

    Payson har en modul till Prestashop som är gratis, sen tar dom ju betalt per köp som görs, men då har du iallafall inga startavgifter för betalmodulen.

    Det är plattformen som är gratis att ladda hem och använda. Men som du säkert upptäckt så blir det ju en del andra kostnader som uppstår om du vill kunna använda den.

    #169285
    Yvonne
    Deltagare

    Jag kör också Prestashop och jag tycker att det är bra att jag själv kan välja vad jag vill lägga pengarna på, vilka moduler jag tycker är användbara. Modulerna är ju (ofta) en engångskostnad.

    3000:- låter ändå ganska mycket till att börja med, det finns mängder med gratismoduler att använda och teman kan man få relativt billigt och är man bara lite hemma i kodning och stilmallar är det enkelt att sätta sin egen prägel på butiken. Jag tror faktiskt inte jag har lagt ner så mycket på min webshop.

    #169504
    Pelmered
    Deltagare

    Det är ju oftast ett självklart vad när det står mellan att köpa en modul för 500 – 1000 kronor om man jämför med vad det tar i tid att utveckla samma sak själv. Ska du göra en modul med extern integration och hyfsad kvalitet räcker det sällan med 20-30 timmar bara för utvecklingen i första steget. Sedan gäller det att hålla det uppdaterat och fixa buggar när de dyker upp vilket även det tar massa tid. Ser man över tre- till femårsperiod är man nog oftast uppe i runt 100 sparade timmar för exempelvis en betalningsmodul.
    Då får man värdera sin tid väldigt lågt om det inte ska vara värt att köpa tillägget istället.
    3000 är en ganska rimlig siffra för att köpa de moduler som man verkligen behöver och ett par nice-to-haves.

    WooCommerce är ett annat alternativ som jag tycker är riktigt trevligt, både att utveckla i och att använda. Där har du samma affärsmodell. En gratis core och sedan massa moduler och tillägg. WooCommerce är ett tillägg till WordPress och är nog den snabbast växande e-handelsplattformen just nu.

    #169626
    jp2
    Deltagare

    OpenCart är gratis, vi kör det, men jag skulle inte rekommendera det. Tror inte vi betalat för mer än loopia hotellet, 1000 kr för året. Kräver i princip att man kan programmera php och är bekant med model-view-controller (mvc).

    #169825
    wolfnoodle
    Deltagare

    På mitt projekt just nu använder jag mig av WordPress tillsammans med WooCommerce. Det jag betalat för är Hosting, Loyalty Points and Rewards (Om man vill ha ett poängsystem så kostar det (om man inte har kunskapen att koda det själv)).

    Sammanlagt har det hitills kostat lite mer än 2000:- men då kostade också pluginet 129 Dollars ! Budget är satt till 10 000:- vilket jag tvivlar på att jag kommer komma upp i.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.