Startsida › Forum › E-handelsforumet › E-handelsplattformar › Hjälp med plattform eller hitta webbshopslösning
Etiketter: ehandelslösning, utvecklare
- Detta ämne har 3 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast för 14 år, 4 månader sedan av Katrin Lundgren.
-
FörfattareInlägg
-
27 augusti, 2010 kl. 13:30 #94843maltieDeltagare
Hejsan,
Nu är det dags att hamna rätt i min andra webbshops satsning.
Jag behöver hjälp med att välja rätt lösning. Har tänkt att antingen hyra en lösning. Eller betala för att få en open source lösning eller egen kodad lösning som motsvarar våra krav.
Hur gick ni tillväga när ni valde plattform?
Har rätt mycket krav som jag vill ha uppfyllda. Bland annat ha landningsidor som man inte ser tillhör webbshopen för övrigt.
Dans lösning för leksak.nu med diverse specifikationer är väldigt intressant, synd att du inte hyr ut / konsultar bara.
Såhär är kraven:
1. Design
Det handlar alltså om en webbshop där vi inte vill vara helt fast i en fyrkantig struktur. Som ofta mindre ehandelsbutiker har. Dessutom vill vi även kunna använda oss av landningsidor.Designen ska i första hand vara säljande. Produktsidorna ska vara avskalade och vara i närheten av en landningssida för t ex prenumeration.
Se nedan:
Sköna hemSedan gillar vi denna, bättre ur seo synpunkt:
Köp omega-3 | Sunda Omega-3Vår tanke med landningssidor är att det inte ska synas att det säljs fler produkter när man väl är på produktsidan.
Lösningen ska även andas nytänk, och inte vara fyrkantig och helt fast i en mall som traditionella e-handelslösningar.
2. Seo
Landningsidorna ska ha text som kan indexeras. Dvs flash endast för grafiska saker.Självklart ska andra standards för seo finnas och bla detta: Automatisk description, seo vänliga urler, kunna sätta en rubrik och h1 tagg / annars auto, kunna ange keywords, sitemap, canonical links, kunna lägga in ehandel spårning, kunna tagga produkter osv.
3. Övrigt
Klarna koppling
Product Feed , dvs generera en xml fil från vår produktdatabas
Stöd rabattkoder/kampanj
Nyhetsbrev sign up
Topplista27 augusti, 2010 kl. 14:19 #113606Katrin LundgrenDeltagareSom jag ser det så klarar de flesta standardplattformar av kraven under punkt3, många har nog även stöd för punkt 2 i alla fall om du inte väljer billigaste alternativet hos dem
Vad gäller designkraven ska du hitta en butik som klarar av att visa olika designmallar för olika produktsidor, för att klara av landningssidorna. Du måste dessutom gärna se till att du själv har tillgång till HTML och CSS koden för att kunna ordna att designen ser ut exakt som du vill. Jag tror att i alla fall en del lösningar ger tillgång till HTML och CSS, men hur många som klarar att hantera landningssidor vet jag inte för det är nog ingen direkt standardfeautre.
Många tänker tragiskt nog inte när de tittar på en shop att man faktiskt med hjälp av css och html kod kan få den att se ut precis hur som helst så länge den är byggd så att funktionerna är skilda från designen, utan man ser bara den trista grundmallen och inser inte att det mesta går att göra som man själv vill, så det kan alltså vara ett tips. Hittar du en lösning du gillar funktionsmässigt kika om du har tillgång till html och css kod för då är du inte fast alls i någon design.
28 augusti, 2010 kl. 12:49 #113619maltieDeltagare@Kodmyran 9252 wrote:
Många tänker tragiskt nog inte när de tittar på en shop att man faktiskt med hjälp av css och html kod kan få den att se ut precis hur som helst så länge den är byggd så att funktionerna är skilda från designen, utan man ser bara den trista grundmallen och inser inte att det mesta går att göra som man själv vill, så det kan alltså vara ett tips. Hittar du en lösning du gillar funktionsmässigt kika om du har tillgång till html och css kod för då är du inte fast alls i någon design.
Tackar. Precis det är ju egentligen det specifika med landningsidor som jag söker som är lite annorlunda.
Okej, då vet jag att det går att ändra allt i design väg. Då är det frågan hur mycket det kostar ungefär.
Men då är man alltså väldigt fri och kan ändra saker själv? Det jag är rädd för är när vi vill ändra saker och jobba med a/b och variabeltester att man blir bunden i en viss struktur.
Vi vill se annorlunda ut och kunna vara flexibla.
Dvs, vad talar då egentligen mot att hyra en lösning. Istället för att man börjar arbeta med en open source lösning? Något mer än fasta kostnader?
28 augusti, 2010 kl. 13:51 #113620Katrin LundgrenDeltagarea/b tester var inte med i din första kravslista för det är inte endast design jag tänker på när jag säger variabeltester och a/b tester, men eftersom det verkar tillkommit nu kan jag säga direkt att det hittar du knappast i en standardlösning, så ska du ge dig in på det så är nog open source och bygga själv en god idé.
Jag brukar råda alla när de är i söka plattformsstadiet att de ska sätta sig ner och först tänka igenom ordentligt vad de har för krav innan de börjar kika på plattformar. Gör en lång lista och tänk ordentligt. Tag även med saker du kanske inte behöver i dagsläget men som du kan komma att behöva om du växer.
När du själv är klar över alla krav kan du börja jämföra olika lösningar, du se då snart vad som passar just dig och ditt företag och vad det kommer att kosta.
Vissa fungerar det bra att använda en standardlösning för, andra har andra krav och då blir det open source, bygga helt eget eller modifiera en standardlösning. Inget är egentligen bättre än det andra, det handlar bara om vilka behov man har och vilken prislapp man är villig att lägga för att få de behoven.
Standardlösningar hittar du från 99 kr i månaden upp till hela 5-6 000 kr i månaden. Open source kostar tid och har man endast krav en standardlösning tillfredsställer ser jag ingen idé med dem eftersom även tid kostar pengar, men har man andra krav ja då är de ett bra alternativ. Dock får du som sagt då lägga ner en del tid och pengar på anpassning. Man bör också tänka på att det kostar lite tid att hålla sin lösning uppdaterad och man ska själv orka bygga nya funktioner även framåt i tiden.
Bygga helt från scratch är också ett alternativ, men då ska man verkligen tycka att det är en del av nöjet och älska att koda, för i dag finns nog såpass bra lösningar som man kan få modifierade att det är ganska onödigt att uppfinna hjulet igen.
Som sagt när du väljer lösning
1) Sätt dig ner fundera och vilka behov du har nu och som du tror du får i framtiden
2) Fundera över vad det får kosta, och vad du är beredd att prioritera bort och inte om kostnaderna visar sig bli för höga
3) Därefter kikar man på lösningar, provar demobutiker och ev ber om offerter från de som är intressanta -
FörfattareInlägg
- Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.