Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Hjälp med nystart av webshop.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100932
    lyckang
    Deltagare

    Vi ska starta upp en webshop men vet inte riktigt hur vi ska gå till väga. Det finns ju nåt så otroligt mycket leverantörer av plattformar och allt runt omkring.
    Vi kommer ha inriktning på detaljhandel. Till en början kommer det finnas max 100 produkter.
    Vi vill ha en stilren och lättanvänd webshop för både oss och kunderna.
    Det behöver inte vara någon extrem plattform med allt vad det innebär utan det får gärna vara någon som man kan uppgradera längre fram i tiden eller om man byter leverantör då.
    Så alla tips är välkomna om vad man ska välja, hur man går till väga med olika betalsätt, fraktsätt, sökoptimering, plattformer mm.

    Tack

    #169848
    wolfnoodle
    Medlem

    Jag föredrar WordPress kombinerat med WooCommerce, näst intill gratis och möjligheterna är oändliga. Dock kräver det mycket kunskap, har man inte kunskapen kräver det mycket tid.

    Vad är viktigast, pris eller tid ?

    #169849
    lyckang
    Deltagare

    Ok. Det är nog en kombination. Jag är väl inte nån kärnfysiker när det gäller datorer men allt går ju att lära sig. Så det är bra om det inte är allt för krångligt, och inte heller för dyrt i början.

    #169850
    wolfnoodle
    Medlem

    Starta kraftfull e-butik baserad på PrestaShop | PRESTAWORKS.se har jag hört gott om sen tidigare, där har du ju även möjlighet att få hjälp från dem när du stöter på patrull. Kör du via WordPress och WooCommerce står du ju mer eller mindre på egna ben om du inte anlitar en konsult.

    #169852
    HaBe
    Deltagare

    ….eller så tar du en titt på http://www.hemsida24.se
    Använder dem med min webshop Smycken för Män – igelberg.se
    Lycka till med shopen!

    #169853
    C.Larsson
    Deltagare

    Har själv prestashop genom Prestaworks och är mycket nöjd

    #169854
    wolfnoodle
    Medlem

    @C.Larsson 71576 wrote:

    Har själv prestashop genom Prestaworks och är mycket nöjd

    Hej, vilket paket kör du på ? Hur mycket har du fått göra själv ? (Mest intresserad för att få en uppfattning)

    #170107
    DeniseDelinius
    Deltagare

    Vilken plattform du bör välja beror väldigt mycket på vad du ska sälja och hur mycket du vill att din verksamhet ska växa. Det bästa är att börja lågt, med så låga kostnader som möjligt.

    Jag rekommenderar en webshop på en färdig e-handelsplattform likt Butiknu.se, tictail.se och textalk.se. Dessa är färdiga och kan börja användas direkt dock kan det vara svårt att bestämma sig för vilken plattform man ska skapa sin webshop på. Likheterna mellan de är lika stora som skillnaderna.

    Butiknu är en flexibel tjänst som erbjuder både kostnadsfri variant med väldigt många funktioner integrerade men även proffsiga prispaket. Det som skiljer Butiknu från andra e-handelsleverantörer är att man faktiskt kan börja med en gratis webshop och fortsätta med denna hur länge som helst. Väljer man ett prispaket betalar man för det varje månad och slipper bindningstider.

    Textalk erbjuder färdiga lösningar där man får betala abonnemang varje månad. Man får prova gratis men inte lansera butiken och börja sälja med gratisversionen. Webshop Bas och Plus kan betalas per kvartal, halvår eller helår och man binder sig alltså under en kort period. I Webshop Lite så kan man bara betala årsvis och måste därmed binda sig i ett år.

    Tictail har få funktioner redan inbyggda och är därmed helt kostnadsfritt, dock måste man betala för varje app och funktion som i de andra ingår redan i början.

    Lycka till! ;)

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.