Startsida › Forum › E-handelsforumet › Betalsystem › Förvirrad gällande betallösningar
- Detta ämne har 19 svar, 13 deltagare, och uppdaterades senast för 11 år, 2 månader sedan av MissPenny.
-
FörfattareInlägg
-
6 januari, 2011 kl. 03:26 #95380jonagustDeltagare
Hej!
Ville (från början) kunna erbjuda visa, mastercard, de fyra större bankerna, klarna faktura och klarna delbetalning. Nu börjar jag dock fundera på vad som är vettigt.
Har läst igenom allt relevant ett år tillbaks i tiden på forumet här och jag har en idé om hur det eventuellt fungerar men känner mig jävligt tveksam
För kortbetalning:
Stämmer det att man via KORTINLÖSEN-delen bara betalar en fast avgift för svenska bankkort (dvs ej kreditkort liksom american express etc)?
DÄREMOT så vill betalväxeln ha en procent, tex Dibs som tar 1% utöver 10000kr i transaktion. Så man får alltså bortsett fasta avgifter i detta fall 3kr + 1% för varje transaktion/transaktionsbelopp när man kombinerar de två.Om man istället kör via moneybookers/certitrade etc så betalar man dessa för båda lösningarna och därmed så åker man ”alltid” på fastkostnad per transaktion och enligt ovan även en %-kostnad på transaktionsbeloppet?
Vad innebär då detta för en DIREKTBETALNING till t ex swedbank. Om jag har BABS-avtal, måste jag betala en % avgift då för en direktbetalning via DIBS som då är växeln som löser det som jag tror mig ha förstått det hela?
Kanske kan man strunta i direktbetalning men jag tycker om lösningen själv när jag handlar tex datorer etc. För att kunna använda dibs och tex nordea måste jag alltså använda ett avtal enligt ”Jämför Kortbetalning” sidan?
När det gäller Klarna faktura så är den ganska dyr men det får man tydligen leva med (bortsett ”höga” fasta avgifter så handlar det omkring ”15:- +3%”). Delbetalning var tydligen riktigt lågt så man funderar ju på att strunta i faktura och bara köra på delbetalning och visa/mastercard.
Uppskattar snittorder kring tusenlappen men det återstår ju givetvis att se.
Jag har inget direkt emot lite startavgifter men % på köpen tycker jag inte om att betala. Man har ju ambitioner givetvis och då är det ju %-avgifterna som ställer till det!
Är det någon här som integrerat ovan lösningar i nopCommerce?
Skulle uppskatta om någon kunde tänka sig att verifiera eller snacka ner mig gällande detta då jag börjar bli lite småtokig på det här med betalningslösningar
6 januari, 2011 kl. 06:36 #117671RikardDeltagareKort tips, andra kan säkert ge dig råd kring betallösningar, är att du är på fel spår om du inte vill erbjuda faktura. Att tvinga fakturakunder till delbetalningen är allt annat än vettigt. Drygt 50% av våra köp görs mot faktura och jag tror att det ser ungefär likadant ut för snittet.
6 januari, 2011 kl. 07:19 #117674ParvelitoDeltagareDet är helt korrekt att man får betala startavgifter, månadskostnader, procentavgifter och minimidebiteringar på kortbetalningar. Om någon betalar med sitt kreditkort (ej betalkort) så tar inlösaren dessutom en procent, utöver vad betalväxeln tar.
Samma sak gäller vid direktbetalningar, plus en massa omak med att ha konton i olika banker med de kostnader som det medför. Priset på automatiserade finansiella tjänster är våldsamt uppskruvat, och det är inte särskilt svårt att betala flera tiotusentals kronor första året i startavgifter och månadsavgifter för en ”full” uppsättning betalningsalternativ. Därför kan Payson vara ett alternativ. Du får kortbetalning och direktbetalning (och numera också faktura) för förvisso en hög transaktionsavgift, men utan startkostnad, månadsavgift, minimidebiteringar och bindningstider.
Kortbetalningar är svårt att lösa på egen hand, men fakturering är ingen konst att lösa i egen regi och skippa de avgifterna. Det går till och med att tjäna en hel del pengar när faktureringsavgifter, påminnelseavgifter, inkassoavgifter samt dröjsmålsränta hamnar på ditt konto istället för Klarnas eller någon annans konto.
Avbetalningar i egen regi är inte heller så svårt, om man har likviditet för det i bolaget.Men precis som Rikard säger så tror jag inte att du skall hoppa över faktura, det är en populär betalningsmetod.
6 januari, 2011 kl. 10:57 #117680jonagustDeltagareTack för så snabba svar! Detta verkar vara ett väldigt bra forum så här kommer man nog hänga kvar en del
Utgående från kortbetalningsguiden här så tolkar jag det som såhär:
Vill man ha kortbetalning, faktura och delbetalning så kan man använda dibs för KORTbetalning. Då skulle det kosta med 50 á 500/80% (standardsök) tex 390+255 för dibs+babs. Det är ju redan där billigare än vad payson tar (900). Den fasta kostnaden är ju lite skit samma eftersom den är EN gång och inte varje år tex. Det man missar i detta fall är alltså direktbetalning via bankerna (de fyra).För att få en komplett lösning kan man i detta fall välja payson eller annan. Då handlar det mest om att man får med direktbetalning för de fyra bankerna? Är det så att säga det som motiverar den betydligt högre avgiften även vid små volymer. Relativt payson verkar ju tex certitrade vara betydligt billigare med ”samma upplägg”.
Är det så att via certitrade så missar man istället möjligheten till direktbetalning (det verkar så på deras hemsida).Lite bökigt är det att sätta sig in i detta och man förstår ju att folk väljer ”fel” lösning.
Kanske kan man börja med kortbetalning, fakturering och delbetalning, vad tror ni som är insatta? Även erbjuda förskott via BG men det är ju en parentes.
Ja det vore ju tråkigt att inte ha fakturering. Kanske skall man köra fakturering på egen hand och se hur det går. Antar man gör någon slags (mikro)upplysning på kunden och går den igenom så prövar man om det är ett skäligt belopp.
Jag tror man måste ha faktura, speciellt om man har delbetalning. Räknade bara lite lätt på det där mot vilken vinst man gör på en mindre order och det var ju ingen rolig läsning
Det handlar kanske mest om att man får se till att få ett bra ordersnitt med andra styrmedel såsom premier, fri frakt etc.
6 januari, 2011 kl. 12:50 #117684ParvelitoDeltagareDibs tar med sitt minsta paket 390kr i månaden + 1% av beloppet. 10.000kr ingår i månadsavgiften. Så Dibs plockar dig på ytterligare 150kr, totalt 540kr. (Det är fel i jämförelsefunktionen).
Babs tar 3kr per betalning + 2,1% vid kreditkort, så vid 50×500 och 80/20-fördelning tar de 255kr. (200kr/månad är minimidebitering)
Det blir 795kr/månad. Går naturligtvis att förhandla om man får större volymer, men det är svårt att komma någonstans som ny.
Skall man sedan ha direktbetalning via Internetbanker så kan Dibs delvis lösa det (de verkar inte ha Nordea). Då är månadsavgiften 690kr och transaktionsavgifterna är liknande som vid kortbetalning, plus att du behöver ha konton i alla de banker som skall användas. Däremot behöver du inte Babs för de betalningarna.
Min åsikt är att det nästan kvittar vad man väljer rent kostnadsmässigt för kortlösningarna, utan det man får titta på är vad som är enkelt att installera i shopen, vad man tycker om att lägga upp en trave slantar i startavgifter, och hur mycket man binder upp sig.
När det gäller faktura så kan du ju om du gör det i egen regi lägga på en fakturaavgift och öka på förtjänsten när det är små ordrar. Kreditupplysningar för man, t.ex. via Svensk Handelstidning Justitia (Svensk Handelstidning Justitia – Hem).
6 januari, 2011 kl. 13:40 #117685MacondaxDeltagare@Parvelito 13871 wrote:
När det gäller faktura så kan du ju om du gör det i egen regi lägga på en fakturaavgift och öka på förtjänsten när det är små ordrar. Kreditupplysningar för man, t.ex. via Svensk Handelstidning Justitia (Svensk Handelstidning Justitia – Hem).
Kapar tråden lite…
Parvelito: Vad betalar du per upplysning hos Justitia? Vet om att du nämnt detta tidigare i en annan tråd, men hittar den inte just nu. PMa om du inte vill skriva ut det här.
6 januari, 2011 kl. 14:12 #117686smalltownmedia.seDeltagareÄr det så att via certitrade så missar man istället möjligheten till direktbetalning (det verkar så på deras hemsida).
Jag har hört ryktas att Certitrade kommer att börja erbjuda direktbetalningar under våren. Kanske kan vara värt att kolla upp…
6 januari, 2011 kl. 15:05 #117688ParvelitoDeltagare@Macondax 13872 wrote:
Kapar tråden lite…
Parvelito: Vad betalar du per upplysning hos Justitia?
Helt oprutat så tror jag att jag betalade 1695kr + moms för ett paket med 500 upplysningar.
27 januari, 2013 kl. 16:57 #158838Fox32DeltagareJag har också en hel del funderingar kring detta med betallösningar. Jag kommer lösa fakturabiten så att jag köper microupplysningar via mitt ekonomisystem. Då kan jag förhoppningsvis integrera den i orderkedjan för att få en automatiserad hantering.
Just procentbiten har jag jäkligt svårt för när det gäller finansiella transaktioner. Jag kan köpa att man behöver ta ut en spänn eller två i avgift. Men en transferering av 50000:- kostar inte mer än en för 200:-…
27 januari, 2013 kl. 17:04 #158839DanDeltagareFörstår inte frågan helt. Du ska fakturera i egen regi med upplysningar och fakturor och indrivning?
Då betalar du ingen procent, till vem skulle du göra det?
Om du menar procent i Klarna och Sveas tjänster har det inget med att det kostar att överföra pengar. Det är en kostnad för att de tar kreditrisken och riskbeloppet är linjärt mot orderbeloppet,
-
FörfattareInlägg
- Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.