Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Enskild firma – fakturera utan BG/PG

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100072
    kristoffer.gus
    Deltagare

    Jag driver min webbshop som enskild firma och har tidigare inte ställt ut någon faktura (försäljning genom webbshopen faktureras av Payson), men nu ska jag fakturera för något som inte är köpt genom webbshopen.

    Jag har ännu inte något bankgiro eller plusgiro registrerat och jag undrar om det är någon som ser något problem (förutom att det inte ser lika seriöst ut) med att man på fakturan ber kunden betala in direkt till att bankkontonummer?

    #163713
    bigfish
    Deltagare

    Jag vet inte om det gäller samma sak med försäljning av fysiska föremål men när jag frilansade som grafiker (sålde grafiska tjänster) kunde jag skapa min egen faktura och få pengaren till mitt personliga konto.

    Det är ok och det är väll tillåtet så längde det är en enskild firma så det borde inte vara några problem alls men du kan ju alltid ringa till skatte verket och fråga för säkerhetskull.

    Fördelen med att ha ett företagskonto är att det alltid är skönare och underlättar att hålla isär privat ekonomin och företagets ekonomi så gått det går.

    Om du väljer att öppna ett företagskonto så kan jag rekommendera SEB, du får första året gratis och de har rimliga priser och erbjudanden. De Blev även utnämde till årets “småföretagarnas” bank om jag minns rätt.
    http://www.seb.se/pow/wcp/index.asp?website=TAB2

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.