Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar E-handel för uthyrning av produkter

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97575
    GustafP
    Deltagare

    Hej,

    jag har en affärsidé som bygger på uthyrning av en viss sorts produkter till privatpersoner. I princip kommer utseendet på siten vara en traditionell e-handel men kunderna köper alltså inte produkterna utan hyr dem.

    Jag ser framför mig möjligheter för kunden att vid inloggning till sitt konto kunna se tidigare hyrperioder men även kunna boka objekt och se kommande bokningar.

    Frakten blir också annorlunda eftersom vid utskick av produkten kommer en returfraktsedel bifogas så kunden kan returnerna produkten efter avslutad hyrperiod.

    Min fråga är i vilken mån de vanligast förekommande e-handelslösningarna kan hantera vissa utbyggnader av grundkonceptet eller hur pass “låsta” de är? Som jag ser det just nu är det åtminstone behov av kalender-/bokningslösning. I mitt koncept ingår också att det måste finnas en databas som håller reda på uthyrningsobjekten så jag för kunden kan presentera tillgänglighetsstatus vid vald hyrperiod.

    Jag har letat efter andra hyr-koncept liknande min idé men inte hittat några svenska exempel (i USA finns flera). Någon som något allmänt tips på siter som erbjuder ovanstående koncept?

    #138520
    Tigern
    Deltagare

    Tjena Gustaf

    Spännande idé. Det finsn nog svenska exempel om man letar lite. Det som jag kom och tänka på var sajten Fnitter där man kan hyra en designerväska. Ingen aning vilken plattform de använder eller vilka funktioner de har bakom kulisserna dock. Ring dem vettja! ;-)

    Lycka till!

    FNITTER – Designerväskor att hyra – Väskbyte när du vill

    #138558
    GustafP
    Deltagare

    Tack Tigern…den har jag ju faktiskt hört talas om :) Hade glömt bort den…

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.