Startsida Forum E-handelsforumet Marknadsföring Dags att snart starta nyhetsbrev – maila befintliga kunder?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96250
    banane
    Deltagare

    Skall förhoppningsvis snart få igång webshopen på allvar men har sedan tidigare sålt en del på Blocket och liknande och har därmed en del befintliga kunder.

    I samband med att webshopen lanseras tänkte jag starta ett nyhetsbrev på månadsbasis och för att sprida infon om detta tänkte jag skicka ett ”startbrev” till tidigare kunder för att informera dom om att hemsidan lanseras och att nyhetsbrevet startas.

    Ser ni något problem i att man skickar ett mail om detta till tidigare kunder trots att dom inte uttryckligen har skrivit upp sig som prenumeranter eller godkänt att vi skickar mail till dom?

    Tänkte tydligt i brevet ha med information kring hur man avregistrerar sig för att inte få ytterligare mail och nyheter från oss?

    Tacksam för er syn på saken :)

    #124773
    JockeA
    Deltagare

    Finns säkert nån som har stenkoll på det här, men jag googlade och den första träffen (Detta säger lagen om att skicka nyhetsbrev och reklam | Get a Newsletter) säger följande (lag från 2004 – vet inte om den uppdaterats):

    […] om det redan finns en relation mellan företaget och mottagaren, då är det tillåtet att skicka reklam under förutsättningen att mottagaren inte aktivt tackat nej till reklam, att reklamen gäller produkter eller tjänster som är snarlika dem mottagaren tidigare köpt och att mottagaren enkelt kan avsluta sin prenumeration. Det måste även finnas en tydlig avsändare för nyhetsbrevet.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.