Plus Forum E-handelsforumet Logistik 3PL inom EU som skickar Worldwide?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98423
    PlayTodayAB
    Deltagare

    Hej,

    Jag är på jakt efter ett 3PL-företag som kan hjälpa mig skicka worldwide. Jag läste Jimmys inlägg som var mkt intressant.

    3PL-företaget behöver inte ligga i Sverige, men med fördel inom EU. Någon som har tips, råd, förslag? Främsta anledning till att jag letar 3PL i utlandet är att jag vill få ner fraktkostnaderna, då köpare finns i hela världen.

    #148776
    Johan W
    Deltagare

    Finns väl en del, men Shipwire.com är det jag kommer på först.

    Amazon har nog också en sådan tjänst.

    Beror på vad man har för krav på integration tror jag.

    #148783
    PlayTodayAB
    Deltagare

    Hej Johan,

    Tack för tipsen. Jag har kollat på Shipwire och fördelarna jag ser med dom är att jag kan använda flera utav deras fulfilment centers samtidigt, och på så sätt lagra mina produkter både i USA och Europa. När en order sedan inkommer skickar dom produkterna från det fulfilment center som ger kunden snabbast leverans med den lägsta leveranskostnaden. Nackdelen med Shipwire är att deras priser är lite för höga för mig, både för själva orderhanteringen och leveranskostnaderna inom Europa.

    Amazon är jag riktigt intresserad av. Dock har jag inte lyckats ta reda på om jag kan sprida ut mina produkter på flera utav deras fulfilment centers, och inte heller vad själva leveranskostnaden är när jag skickar med dom. Jag ska maila och fråga. Deras kostnad för själva orderhanteringen är dock lägre än Shipwire. Någon som har någon erfarenhet av Fulfilment by Amazon (FBA)?

    #148808
    PalMik
    Deltagare

    FBA är helt oki, dock rätt j&%la dyrt om du frågar mig. Du kan antingen:

    Skapa ett konto och koppla detta till alla Amazon marketplaces i Europa, då måste du dock välja ett land där du har huvudlager och frakten blir då dyrare till de andra länderna.

    Eller så skapar du ett konto i varje land och skickar till respektive lager, det kan dock bli dyrt då man ofta måste skicka till 3-4 olika lager i samma land, så skickar du fyra olika produkter kan du behöva skicka dem till fyra olika lager i samma land :-).

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.