Startsida › Forum › E-handelsforumet › Generellt om E-handel › Fraktkostnader från leverantörer
Etiketter: fraktkostnader
- Detta ämne har 3 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast för 15 år, 4 månader sedan av Magnus.
-
FörfattareInlägg
-
1 juli, 2009 kl. 15:31 #93946MickeDeltagare
Hejsan efter en liten incident i början på veckan med extremt hög fraktkostnad från en leverantör så undrar jag hur ni gör för att skydda er från detta.
Betalar ni frakt direkt till leverantören på fakturan med grejerna eller kör på era egna fraktavtal? Skiljer det sig något för Internationella leveranser mot inhemska?
Det är alltså bara leveranser från Leverantörer till er vi pratar om.
1 juli, 2009 kl. 18:36 #106400ParvelitoDeltagareDet där får man ha koll på, annars blir det extremt hög kostnad. Inom Sverige kan man som regel lita på att leverantörerna inte ockrar så mycket. Passa dig bara så att de inte skickar med mottagarfrakt med en transportör som du inte har avtal med. Det kan i princip bli hur dyrt som helst, inom Sverige. Jag har t.ex. fått en räkning av Schenker på 1732kr inkl moms och en sjutusan massa tillägg för ett paket på 8kg som skickats med mottagarfrakt c:a 30 mil inom Sverige.
Importerar man är det nästan tvunget att ha egna avtal med ett bolag som är representerat i Sverige för att de inte skall fakturera dig enligt någon ”normalprislista” med priser som är svåra att smälta. 8.300kr för en pall från Holland har jag sett, och en bit över 70.000kr för en container från Kina är inte omöjligt när någon ser chansen.
1 juli, 2009 kl. 20:49 #106401GregerADeltagareDet gäller ju att ta reda på fraktkostnaden innan man köper. :rolleyes:
Man kan ju be om en offert inkl frakt, CIF eller DDP.
Ibland är det så att det är billigare att betala frakten i avsändarlandet än att betala den i mottagarlandet. När det gäller import kör vi huvudsakligen med mottagarfrakt enligt våra avtal eftersom det är smidigare.Ibland är inte vikten helt känd vid offerttillfället och då får man ha ett rullande konto hos leverantören så att ev översjutande frakt regleras på nästa order, men det kan bli lite jobbigt i längden.
Det förekommer också företag som vägrar skicka ”collect”. Detta pga att de blir ansvariga för kostnaderna om mottagaren inte betalar. Det är dock endast när man kommer som ny och okänd kund, för att köpa t.ex samples, som det kan vara ett problem. Men då brukar de erbjuda ”sin” frakt till hyfsat pris.
2 juli, 2009 kl. 06:12 #106402MagnusDeltagareHandlar man någon enstaka gång från leverantörer i till ex Kina så får man (nästan) alltid betala överfrakt. De lägger på några kg x så att de inte riskerar att gå back. Det är då viktigt att diskutera pris inkl frakt.
Handlar man fler gånger så är det enklare att reglera frakten vid nästa tillfälle.
Generellt sätt har dom bättre fraktavtal än en ehandlare kan få.
Det blir då bättre att ta fraktpriset via leverantören. -
FörfattareInlägg
- Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.