ANNONS

De slog ihop konst och e-handel - storsatsar på NFT: "Unik möjlighet"

Aleksandra och Alexander Antonov.
Foto: Instagram/Artely.se

Exklusiv kollektion med tio NFT-konstnärer.

ANNONS

Det har gått ett par år sedan vi senast skrev om konstplattformen Artely. Sajten grundades av Aleksandra och Alexander Antonov, som drog igång sitt projekt med ambitionen att sälja konst i original på nätet.

LÄS ÄVEN: Säljer varor för 40 000 kronor – vill göra om en hel bransch

Bolaget visade under de första åren upp en stabil tillväxt, men 2020 halverades omsättningen och förlusten ökade. 2021 års siffror är inte offentliggjorda ännu men nu satsar bolaget på att göra comeback med en så kallad NFT-plattform. Den ska möjliggöra för “både konstnärer och samlare att sälja och köpa NFT-konst i en kurerad miljö med verk som håller hög konstnärlig nivå”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

NFT står för “Non-Fungible Token” och består av virtuella eller digitala föremål. Konstverket måste vara försett med en viss kod, som ska säkerställa att verket är äkta och visa vem som står bakom det.

Vi frågade Artely hur den nya plattformen ska gynna konstnärer och konsumenter.

Många konstnärer är nyfikna på att börja skapa NFT:er men vet inte hur de ska gå tillväga, och här kommer vi in. Och för samlare blir det en plats där de hittar NFT-samlingar med hög konstnärlig nivå, säger Alexander Antonov till Ehandel.

I samband med lanseringen kommer Artely att ställa ut en exklusiv kollektion med verk från tio konstnärer, som alla ska vara etablerade på området.

Detta är en unik möjlighet att förvärva deras absolut första NFT:er någonsin som dessutom också är bland de allra första NFT-konstverken på den svenska konstmarknaden.

Tanken är att satsningen ska växa allt eftersom.

Just nu finns det inte så mycket NFT-konst på den nivån utan det mesta som presenteras är till exempel tecknade figurer och liknande.

Artelys NFT-plattform kommer att lanseras i slutet av februari.

Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se