ANNONS

Hemköps VD lämnar efter 7 år - jakten på ersättare inledd

Hemköps vd, Thomas Gäreskog, lämnar sin roll.

"Ser fram emot att kliva in i en ny roll".

ANNONS

Efter sju år väljer Hemköps vd, Thomas Gäreskog, att lämna sin roll. Anledningen har inte angetts, men planen är att han ska stanna kvar i koncernen och arbeta med olika affärsutvecklingsprojekt. Men tills att ersättare har rekryterats och tillträtt, ska han stanna kvar som vd.

Jag kommer planenligt att fortsätta stärka Hemköps erbjudande och koncept tills min efterträdare är på plats. Jag ser fram emot att därefter kliva in i en ny roll och bidra med min erfarenhet till Axfoodfamiljens utveckling, säger Thomas Gäreskog i ett pressmeddelande.

Rekryteringsprocessen avseende en ny vd för Hemköp ska nu påbörjas.

Under Thomas ledning har Hemköp växt med lönsamhet i en alltmer konkurrensutsatt och snabbt föränderlig marknad. Vi är eniga om att tiden är rätt för Thomas att anta nya uppdrag, säger Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow, och fortsätter:

Samtidigt som rekryteringen av kommande vd för Hemköp har inletts säkerställer vi att beslutade utvecklingsplaner genomförs enligt plan. Jag är tacksam för att Thomas kommer att fortsätta att bidra med sin kompetens och långa erfarenhet till hela Axfood-familjens affärsutveckling.

Izabella Borowska
izabella@ehandel.se