Sรถk
Stรคng denna sรถkruta.
ANNONS

Tysk matkasse smyglanserades i Sverige

Foto: HelloFresh
Malin Johannesson

Dela artikeln:

"Hej Sverige, vi รคr hรคr nu".

ANNONS

Den tyska matkassen Hellofresh har gett sig in pรฅ den svenska marknaden. Matkassefรถretaget grundades 2011 av Dominic Richter, Thomas Griesel och svenska Jessica Schultz.

Jessica Schultz har sedan dess gรฅtt vidare med andra projekt och bland annat varit styrelsemedlem i NA-KD, Red Points och MatSmart. I dag jobbar hon pรฅ riskkapitalfรถretaget Northzone.

HelloFresh finns pรฅ elva marknader, bland annat USA, Australien, Kina och Storbritannien. Vi har tidigare skrivit om fรถretaget dรฅ de lanserades pรฅ bรถrsen i november 2017.

Lร„S ร„VEN: Svenskgrundade HelloFresh ska in pรฅ bรถrsen

Testar den svenska marknaden

Sverige-lanseringen verkar ha dragit igรฅng sรฅ smรฅtt under den senaste veckan. Sรฅ sent som den 19 augusti publicerade de ett inlรคgg pรฅ sin svenska Facebooksida med texten "Hej Sverige, vi รคr hรคr nu". Enligt nyhetssajten Breakit ska det bero pรฅ att fรถretaget testar den svenska marknaden innan en fullskalig lansering.

Fler och fler matkassefรถretag har dykt upp under de senaste รฅren, vilket har lett till en รถkad konkurrens. Stora matvarukedjor som Coop, City gross och Ica har รคven de satsat pรฅ matkassar. Linas Matkasse backade till exempel med 400 miljoner kronor under deras senaste verksamhetsรฅr.

Lร„S ร„VEN: Linas Matkasse backar med nรคra 400 miljoner

UPPDATERING: I artikeln stod det tidigare att HelloFresh finns i Kina, men det stรคmmer inte.ย  Vidare bรถrsnoterades bolaget i november 2017 och inte hรถsten 2015 som det tidigare stod i artikeln.

Dela artikeln: