Sรถk
Stรคng denna sรถkruta.
ANNONS

CoolStuff: "Lagerflytten har kostat pengar och fokus"

CoolStuff: "Lagerflytten har kostat pengar och fokus"
Kajsa Knapp
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Dela artikeln:

Rรคknar med att vรคnda till vinst i รฅr.

ANNONS

Efter nรคra nog ett รฅrtionde av tillvรคxt och stabil lรถnsamhet, har CoolStuff nu levererat ett รฅr med minskad omsรคttning och rรถda siffror.

Kortare รฅr drog ner omsรคttningen

I gรฅr berรคttade vi att fรถretaget under sitt senaste verksamhetsรฅr backade frรฅn cirka 200 till 190 miljoner kronor. Det ska dock tillรคggas att den senare siffran rรถr ett verksamhetsรฅr som bara omfattar elva mรฅnader.

Lร„S ร„VEN:ย CoolStuff vรคnder till rรถda siffror: "En รถkad global konkurrens"

Enligt medgrundaren och delรคgaren Kajsa Knapp รคr det just det kortare verksamhetsรฅret som รคr orsaken till den minskade omsรคttningen.

- Vi har รคndrat rรคkenskapsรฅret fรถr att det passar verksamheten bรคttre, nu har vi en mรฅnad till pรฅ oss med allt boksluts-bestyr innan semestrarna drar igรฅng. Vรฅrt nya รฅr รคr alltsรฅ fรถrsta maj till sista april. Detta ledde till att bokslutet endast innehรฅller 11 mรฅnader, vilket รคr anledningen till att vi backar i omsรคttning, skriver hon i ett mejl till Ehandel.se.

"Mรฅnga spรคnnande projekt"ย 

Samtidigt sjรถnk CoolStuffs resultat under fรถrra รฅret frรฅn 8,4 miljoner till minus 826 000 kronor. I fรถretagets รฅrsredovisning togs bรฅde รถkad global konkurrens och ett fรถrรคndrat presentgivarbeteende upp som faktorer som har pรฅverkat bolaget under รฅret, men nรคr det kommer till resultatet pekar Kajsa Knapp ut flytten av logistiken som den stora anledningen.

- Vi har under รฅret genomfรถrt en flytt av vรฅrt lager till en tredjepartslogistiker, NoWaste, vilket har kostat oss mycket pengar och fokus - dรคrav det negativa resultatet, skriver hon, och fortsรคtter:

- Nu har vi trimmat in nya lagret sรฅ det flyter pรฅ fint. Vi rรคknar dรคrmed med att i รฅr vรคnda till vinst igen och har mรฅnga spรคnnande projekt framfรถr oss.

Dela artikeln: