ANNONS

GĂ„rdagens Nyheter

GĂ„rdagens Nyheter
ANNONS

Nu gör vi ett sammandrag av gÄrdagens nyheter. Den första nyheten Àr inte en renodlad ehandelsnyhet men ÀndÄ intressant dÄ det gÀller en nÀtaktör. Tidningen Market meddelar att NetonNet fÄtt varsla sjuttio heltidsplatser pÄ företaget. Det Àr den ökade konkurrensen pÄ hemelektronikmarknaden som Àr bakgrunden till uppsÀgningarna. För er som inte följt med i nyheterna pÄgÄr det ett hÄrt priskrig mellan Media Markt, Elgiganten, NetonNet och de andra stora elektronikkedjorna. Flera aktörerna spÄs fÄ stÀnga ner inom en snar framtid dÄ de alla förlorar stora pengar just nu.

Market berÀttar i en annat nyhet att mathandeln pÄ nÀtet stÄr inför en illojal kundbas. En fjÀrdedel av de som handlat matvaror pÄ nÀtet gÄr tillbaka till att handla i butik. Detta enligt en undersökning som gjorts i Storbritannien. För att vara mer exakt sÄ var det 27% av de som börjat handla matkassar pÄ nÀtet som efter en tid hoppat av tjÀnsten. Dessa siffror gÀller som sagt frÀmst Storbritannien men Niklas Zeitlin, VD pÄ Mataffaren.se, ser Àven utmaningar kring lojaliteten i Sverige. Han poÀngterar dock att det Àr viktigt att skilja pÄ fÀrdiga matkassar och den matförsÀljningen dÀr kunderna sjÀlva plockar ihop sina inköp. NÀr Market frÄgar Niklas vilka de viktigaste skÀlen Àr till att kunderna hoppar av sÄ svarar han sÄhÀr:

– MĂ„nga testar, men dĂ€r vi misslyckas med att fĂ„ kunden att köpa en andra och tredje gĂ„ng handlar det om en större beteendefrĂ„ga, mĂ„nga Ă€r fortfarande ovana vid att handla mat pĂ„ nĂ€tet.

Sist men absolut inte minst, med tvÄ miljarder i omsÀttning, har vi CDON som vad vi förstÄr tagit Ànnu ett steg mot en börsnotering pÄ Nasdaq OMX Stockholm. Dagenshandel skriver om CDON:s kommande börsnotering och har Àven pratat med en börsanalytiker. Ni kan lÀsa mer om CDON:s börsnotering hÀr.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se