ANNONS

Fransk designerbox hjälper till att inreda ditt hem

Fransk designerbox hjälper till att inreda ditt hem

Nu kommer det franska designkonceptet Designerbox till Sverige. Ett abonnemang som bygger på att prenumeranter varje månad får en box innehållande unika designobjekt skapade av internationellt erkända formgivare.

ANNONS

Det franska designerpryls-abonnemanget Designerbox.com har letat sig upp till Norden. Något som innebär att även svenska, norska, finska och norska kunder kan få hem månatliga boxar med produkter designade av internationella formgivare.

– Vår idé bygger på exklusivitet. Att skapa en prisvärd prenumerationstjänst med produkter som ger samlarvärde, men att samtidigt skapa en historia till varje objekt, en personlighet, säger Tomas Erel, Grundare och Artistic Director på IPC.

Unika designobjekt

Prenumeranter kan välja att sätta upp sig på ett löpande, sex eller tolv månader långt abonnemang. Beroende på vad man väljer kostar det från 299 till 399 kronor i månaden. När det väl är klart trillar det sedan med jämna mellanrum in boxar innehållande exklusiva designobjekt. Man kan även välja att köpa tidigare objekt om de inte sålt slut, men då kostar det en slant extra.

Bland tidigare designers som deltagit finns bland annat Harri Koskinen, Piero Lissoni, Sam Baron, Matali Crasset och Arik Levy. Den senaste boxen, som ska vara nummer 20 i ordningen, innehåller hängaren HOOKS som formgivits av den belgiske designern Mathias van de Walle.

– Mitt mål är att producera en ekonomisk design av få material som är enkel att implementera och producera. Men på samma gång är arbetet för att uppnå detta komplext och kräver många timmar av undersökande. Därav ordet ”enkomplexitet”, säger Mathias van de Walle.

Källa: Dagens Handel

Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se