ANNONS

Omorganisation leder till uppsägningar på Haléns

Omorganisation leder till uppsägningar på Haléns

Consortio Fashion Group ska centralisera sin verksamhet. Något som innebär att Haléns tvingas säga upp ett antal anställda. Hur många som drabbas är inte klart i dagsläget men enligt Freddy Sobin, VD för Consortio Fashion Group, kan omorganisationen leda till nya arbetstillfällen centralt.

ANNONS

Sommaren 2012 inledde Consortio Fashion Group, med bolagen Bubbleroom, Cellbes, Haléns och Discount 24, sin omstrukturering från postorderföretag till modern e-handel. Bland annat har man bytt till affärssystemet Pulsen Harmoney för sina fyra varumärken, och nyligen valdes Dibs som ny betalleverantör på nätet och i mobilen.

Nu är det dags att se över organisationen, något som drabbar Haléns där man inom kort kommer att säga upp ett antal anställda.

— Vi ser över organisationen och ökar den centrala samordningen mellan olika avdelningar. vilket kommer att innebära att vissa sägs upp, säger Freddy Sobin, VD för Consortio Fashion Group till Borås Tidning.

Kan skapas nya jobb

Haléns har i dagsläget omkring 300 anställda och exakt hur många som berörs vill man inte kommentera i dagsläget. Enligt Freddy rör det sig om ett fåtal, men omorganisationen kan mycket väl leda till nya arbetstillfällen centralt.

– Vi driver ju fyra olika varumärken, och mycket av arbetet bakom är gemensamt, som ekonomi, kundtjänst och logistik till exempel. Omorganisationen är en del av vårt normala arbete, en del tjänster försvinner och en del tillkommer, säger Freddy Sobin.



Källa: BT.se

Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se