ANNONS

HandelsrÄdet i BorÄs vill se ett E-handelshus i staden

HandelsrÄdet i BorÄs vill se ett E-handelshus i staden

HandelsrÄdet i BorÄs har frÄgat ett 50-tal e-handelsföretag om de Àr intresserade av att skapa ett e-handelshus i BorÄs. Tanken Àr att koncepthuset ska vara en plats dÀr e-handeln möter den traditionella fysiska handeln.

ANNONS

BorÄs jobbar vidare för att bli Sveriges e-handelsstad nummer ett. NÄgot som bland annat föreningen E-handelsstaden BorÄs vill hjÀlpa till med och förra Äret gick de ut med mÄlsÀttningen att staden ska bli Nordens centrum för nÀthandel.

För att nÄ dit har man bland annat tagit fram den första e-handelsutbildningen i staden tillsammans med BorÄs Stads vuxenutbildning. Men man Àr inte ensamma om att jobba i den riktningen, nu vill HandelsrÄdet i BorÄs satsa pÄ ett e-handelshus.

– Idag ser vi BorĂ„s som Sveriges e-handelsstad, och HandelsrĂ„det vill utnyttja denna styrka. Ett koncepthus för e-handel skulle vara unikt i Sverige och locka köpkraft Ă€ven utanför BorĂ„s, menar nĂ€ringslivsutvecklare Victoria Johansson pĂ„ BorĂ„s Stad.

Ska stÀrka handeln

Tanken Àr att e-handelshuset kan vara en plats dÀr e-handelsföretagen möter den traditionella, fysiska, handeln. Antingen via traditionell butik med egen personal, alternativt en outsourcad butikslösning.

Ett 50-tal e-handelsföretag har fÄtt en förfrÄgan om de vill delta i satsningen. Deras svar ska nu följas upp i samtal med kommunens nÀringslivsenhet.

– Koncepthuset Ă€r ett av de sĂ€tt vi vill stĂ€rka handeln pĂ„, sĂ€ger Victoria Johansson.



KĂ€lla: Press

Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se