ANNONS

Gamla teknikprylar från USA poppis hos svensken

Gamla teknikprylar från USA poppis hos svensken

Logistik och e-handelslösningen ShopUSA, har drygt 100 000 användare i Sverige och Danmark. Många av dem gillar att fynda renoverade teknikprylar som surfplattor och kameror. Enligt tjänstens egen statistik har intresset för teknikorienterade produkter ökat lavinartat jämfört med ifjol.

ANNONS

Den danska e-handelstjänsten ShopUSA, som vill göre det enklare att handla på nätet i USA, lanserades i Sverige våren 2013. Och svenskarna verkar uppskatta tjänsten som nyligen tog in nytt kapital för ytterligare expansion, framförallt när det gäller att få tag i renoverade teknikprylar från andra sidan Atlanten.

På sajter som Ebay säljs så kallade "renoverade" objekt till en bråkdel av det ursprungliga priset, något som många svenskar ska lockas av. Webbtrafiken och shopping gällande teknikorienterade produkter har ökat lavinartat jämfört med ifjol enligt ShopUSA’s egen statistik.

– Vintage är hett och svenskar gillar återvinning samt det senaste inom teknik. Antalet beställningar för ”renoverade” och bättre begagnade varor slår rekord i år och det är helt klart ett bra sätt att spara pengar på. Men om denna trend är ett utslag av pris- eller miljömedvetenhet låter vi vara osagt, säger Michael Brønnum Boye, vd på ShopUSA.

Har kort livslängd

ShopUSA säger sig ha drygt 100 000 användare som fyndar runt bland ”hyllorna” i de amerikanska nätbutikerna. Det är särskilt surfplattor som iPads, Microsoft Surface och Lenovo som beställs.

De populäraste amerikanska nätbutikerna för den här typen av produkter har under årets första sex månader sett en försäljningsökning på 359 procent hos ShopUSA’s svenska kunder, jämfört med samma period förra året.

Kameror, laddare och konverterare är också poppis. För kameror och fotoutrustning ligger tillväxten på 1600 procent. Olika komponenter för persondatorer ökat med hela 3850 procent på bara ett år.

– Det är i dessa teknikorienterade kategorier som vi har upplevt den största tillväxten i år, dock med undantaget av kläder som ständigt växer. Om olika typer av teknikprylar och hårdvara är så populärt, är det förmodligen för att våra användare har en stark önskan om att ha de rätta prylarna så fort som möjligt. Samtidigt är livslängden hos den här typen av produkter kort och det dröjer inte länge förrän en ny och ännu bättre produkt når marknaden. Men genom att köpa renoverade produkter så får våra kunder alltså det bästa av två världar. De kommer att ha produkter som är så gott som nya men till ett mycket lägre pris, säger Michael Brønnum Boye.



Källa: Press

Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se