ANNONS

E-handlarens betalbolag drar in 120 miljarder kronor

E-handlarens betalbolag drar in 120 miljarder kronor

Den största rundan någonsin för ett privat bolag.

ANNONS

Alibabas betalbolag Ant Financial meddelade häromdagen att de genomfört en ny finansieringsrunda. Som med det mesta i e-handelns värld så handlar det om stora summor och företagets C-runda, som det kallas inom finanskretsar, landar på 14 miljarder dollar eller strax över 120 miljarder kronor.

Pengarna väntas ge företaget en sista tillväxtpush innan man siktar på en börsnotering.

- Vi är glada att välkomna dessa investerare som partners, som delar vår vision och vårt mål, att följa med på vår resa för att ytterligare främja global inkluderande finansiering och att ge lika möjligheter till alla. Vi är stolta över, och inspirerad av, den omvandling vi har skapat i vanliga människors och småföretagares liv under de senaste 14 åren. Nu, med hjälp av våra partners, kommer vi att accelerera vår strategi, säger Eric Jing, vd på Ant Financial.

Enligt Reuters, som rapporterar om investeringsrundan, så ska detta vara världens största enskilda inveteringsrunda av ett privat bolag. Betalbolaget ska inte ha släppt några siffror kring sin värdering i samband denna runda men Reuters uppskattar att bolaget är värt runt 150 miljarder dollar.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se