Kocken och jag startades 2011 av Fabian Schocher som har mångårig erfarenhet från restaurangbranschen. Företaget med sitt fokus på näringsrik god mat, samtidigt som den är snabb och lätt att tillaga, blev snabbt etablerat i Göteborgsområdet.
Nu väljer man dock att slå samman verksamheten med den mer etablerade matkasseaktören Middagsfrid.
– Middagsfrid är som pionjärer i branschen ett företag som Kocken och jag alltid sett upp till. Det var de som introducerade matkassekonceptet och det är vi väldigt tacksamma för. Middagsfrid har vi nu hittat ett nytt, gott ”hem” för våra kunder. Middagsfrid och Kocken och jag delar samma matfilosofi, genuin matglädje genom hög kvalitet, och med en tydlig inriktning på ekologiska råvaror. Vi ser detta som en bra utveckling för våra kunder som nu får ett bredare sortiment av matkassar att välja mellan, säger Fabian Schocher, VD för Kocken och jag.
Fler sammanslagningar på gång
Middagsfrid som inte bara är stora i Sverige, utan även prisats i Tyskland och fått ett rejält uppsving i Belgien, har sedan starten 2007 sett branschen snabbt fyllas av konkurrenter. Några av det större slaget, men framförallt många mindre lokala aktörer.
Victor Theander, VD på Middagsfrid, noterar att det främst är de senare som nu avvecklar sin verksamhet eller söker möjligheter till sammanslagningar. Sammanslagningen mellan Kocken och jag och Middagsfrid kan ses som en tydlig indikation på att en konsolidering i matkassebranschen har inletts.
– Vi är verkligen stolta över att vi har fått förfrågan och förtroendet att ta över Kocken och jags kunder. Detta är andra gången på kort tid som vi gör ett sådant samarbete och vi har andra liknande dialoger igång. Senast i januari tog vi över kundbasen för Uppsalabaserade matkasseföretaget Middax. Precis som Fabian beskriver, upplever jag att vi blir uppvaktade av dessa duktiga entreprenörer för att de gillar Kickis genuina matpassion och status som skapare av matkassekonceptet, säger Victor Theander.
Källa: Press