ANNONS

Svea flörtar med B2B-handeln - nytt betalsätt i kassan

Svea flörtar med B2B-handeln - nytt betalsätt i kassan
Klicka hem dyrare saker med leasing i kassan

E-handelskunderna slipper binda sitt kapital.

ANNONS

Svea Ekonomi har sedan en tid tillbaka en alldeles egen checkout. Den erbjuder som de flesta andra e-handelskassorna betalsätten faktura, kort och direktbetalning.

LÄS ÄVEN: Bred utrullning av Svea Ekonomis nya kassa

Nu adderar dock Svea ytterligare en betalmetod som endast är riktad till B2B-handlare.

"Fördelar kostnaderna över tid"

Enligt betalbolaget ska man vara först i Sverige att erbjuda leasing som ett betalsätt i sin e-handelskassa. Nu kan du alltså långtidshyra saker direkt i kassan, det vill säga om du är en företagskund.

- Vi för en ständig dialog med våra B2B-kunder och har sett att den digitala handeln klättrar högre upp på önskelistan. För att möta efterfrågan gör vi nu det möjligt att erbjuda leasing som betalsätt i vår checkout. Det innebär att våra kunders företagskunder kan välja ett alternativ som fördelar kostnaderna över tid och inte längre binder upp företagets kapital i samband med större inköp, säger Magdalena Caesar, affärsområdesansvarig på Svea Ekonomi, i ett pressmeddelande.

De e-handlare som vill kunna erbjuda leasing som ett betalsätt måste dock förstås teckna avtal med Svea Ekonomi. Leasing ska finnas som ett alternativ i betalbolagets e-handelskassa från och med den 1 maj 2018.

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se