ANNONS

Disney lägger ner e-handeln i Sverige och Danmark

Disney lägger ner e-handeln i Sverige och Danmark
Slutar med e-handel i Sverige

Hänvisar kunder till brittisk webbshop.

ANNONS

Lagom till julhandeln 2013 meddelade Disney att företaget skulle öppna e-handel i både Sverige och Danmark. Butiken, som i Sverige fick namnet Disneystore.se, skulle förse svenskarna med ett komplett utbud av Disneys sortiment.

LÄS ÄVEN: Disneys nätbutik kommer till Sverige och Danmark

Fysiska butiker blir kvar

Men nu verkar Disneys skandinaviska saga ha kommit till ett slut. Sedan den första februari är den svenska e-handeln stängd, vilket nyhetssajten MKSE var först med att rapportera om. På Disneystore.se meddelar det globala företaget att "sättet du handlar på Disney Store online förändras", och hänvisar kunderna till Disneys brittiska webbshop. Samma budskap möter besökare på Disneystore.dk.

- Från den 1 februari 2018 välkomnar vi våra kunder i Sverige och Danmark att handla via vår engelska e-handel på disneystore.co.uk. Disneystore.co.uk kommer att erbjuda er det bästa sortimentet av högkvalitativa produkter och gåvor från Disney, Marvel och Star Wars och du kan fortfarande besöka våra butiker i Stockholm och Köpenhamn.

Svenska Disneyfantaster som lägger en order i företagets brittiska nätbutik, får dock vara beredda på att alla priser anges i brittiska pund och att leveransen kan ta upp till fem arbetsdagar.

- Innehållet på sidan kommer endast att finnas på engelska, tillägger Disney i sin information till de svenska kunderna.

Problem med valutaskifte

Enligt uppgift till MKSE ska Disney ha drabbats av en del valutaproblem i sin svenska e-handel. På grund av valutaomvandlingen ska varorna i nätbutiken ha prissatts både högre och lägre än i Disneys fysiska butiker - vilket ska ha påverkat marginalerna negativt. 

Så sent som 2017 meddelade Disney att företagets fysiska butiker skulle fräschas upp och få ett nytt koncept. Bland annat skulle företaget fokusera mer på att kombinera sina fysiska butiker med upplevelser.

LÄS ÄVEN: Disney ska locka vuxna - lanserar ny e-handel 

Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se